lauantai 12. tammikuuta 2013

Laulurastas

Tässä on projekti, josta olen ihan mahdottoman ylpeä. Osallistuin syksyllä Titityyn järjestämälle Tuulian värttinäkurssille. Heti kurssilta saadut testikuidut läpi kehrättyäni tilasin ihkukuitua netistä ja aloin kehrätä mahdollisimman ohutta lankaa huivia varten. Sitähän en tietenkään ymmärtänyt, että sellaisen kehräämiseen värttinällä menee pieni ikuisuus. Kahden kuukauden urakoinnin jälkeen minulla lopulta oli n. 400 metriä lankaa. Jo pelkkään säikeen kertaamiseen kului 6 h, mikä oli tietenkin ihan pakko hoitaa kerralla loppuun, kun maalisuora oli jo näkyvissä. Ja Lyylillä ei saanut tätä kertaamista hoitaa, ihan noin niin kuin periaatteesta.


Mitä: Kaksisäikeinen, 397 m / 88 g
Miten: Värttinällä
Mistä: Lanitium ex machinan Shipwreck, 80 % merinovilla + 20 % tussahsilkki

Näin suuren työn jälkeen lankaa piti ehdottomasti päästä heti kokeilemaan. Surffailin Ravelrysta sopivan huivimallin ja loin silmukat samantien. Neulomisessakaan ei nokka tuhissut pari päivää pidempään. Aurinkoista kuvaussäätä etsiessä tuntui odottavan aika kyllä pitkältä. Onneksi tänään oli ihan kevät.Mitä: Song Thrush / Kristina Vilimaite
Miten: Pitsipyöröt 3.0 mm
Mistä: Oma värttinäkehruu, 71 g

Huivista tuli aivan ihana. Erityisesti minua viehättää tuo alareunan pylväsrivistö. Ohje oli muuten ihan toimiva, mutta minua ärsytti, kun siinä neuvottiin asettamaan silmukkamerkit 30 s välein, vaikkei silmukkamäärä ollut 30:llä jaollinen. En jaksanut käydä pohtimaan, paljonko reunoihin pitäisi jättää vaan neuloin ilman merkkejä. Ihan hyvin toimi niinkin.
Lanka oli aivan unelmanpehmeää neulottavaa. Ja huivista tuli kovin siisti, vaikkei kehruuni ihan tasaista lankaa saanutkaan aikaan. Kyllä hieman hirvitti pingottaa valmista huivia. Luotan kyllä kaupasta ostetun langan kestävyyteen, mutta tämän olin tehnyt itse. Eikä täällä ollut minkäänlaista laadunvarmistusta päällä. Olisin voinut tehdä näköjään isommankin huivin, nyt lankaa jäi yli. Kehruumojo on täällä sen verran vahvana wanhan rouwan kanssa Majacraft Rosea odotellessa jo, että tarvitsen pian uuden lipaston itsekehrättyjä lankoja varten. Odotettavissa on siis enemmänkin näitä käsinkehrättyjä ylijäämäpätkiä. Ehkä niistä voisi suunnitella jonkun tilkkutäkin..Iso kiitos äidille kuvaamisesta!

Neulisti

39 kommenttia:

 1. Olen sanaton, siis wau. Ihan mahtava koko projekti!

  VastaaPoista
 2. Huh, mikä määrä aikaa meni kertamiseen... Mutta toisaalta, ajalla ei taida olla hirveästi merkitystä käsin tehdessä. Hieno projekti alusta loppuun. Maltatko jatkaa värttinällä, kun Rose saapuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kertaamiseen kulunut 6h nyt oli vielä pientä verrattuna 2kk, joka meni säiettä kehrätessä. Mutta homma oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Mies jo ehdotti, että pistä suosiolla värttinä eläkkeelle ja tee sitten tarvittaessa comeback. :D Värttinäinnostus kärsi ihan riittävästi jo tuosta wanhan rouwan tulosta.

   Poista
 3. Upeaa! Kehruunakin näyttää kauniilta ja huivi on aivan ihana. Nostan hattua! Mulla on vähän samanmoinen (ikuisuus)projekti työn alla, värttinäkehruuta, mutta en ota stressiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä urakkaan! Mäkään en pitänyt liiemmin kiirettä tämän kanssa vaan ihan rauhassa pidin vapaapäiviä värttinöinnistä.

   Poista
 4. Kaunista lankaa ja ihan hurjan kaunis huivi. Tuosta kelpaa kyllä olla ylpeä! :) Mää ainakin oon vähän kade. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siitä vaan harjoittelemaan kehräämistä. :)

   Poista
 5. Kylläpä on kaunis! Ja vielä itse kehrättynä, voi että! Hieno on...toivottavasti tartut toistekin tälle piiittkälle rintamalle saadaksesi näin kaunista lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värttinä saa jäädä toistaiseksi jäähylle. Eiköhän noilla kahdella rukillakin saada jotain aikaan.. :)

   Poista
 6. Ihana projekti. Minäkin olen haaveillut, että olisi tehdä joskus jotain ihan langan kehräämisestä asti, mutta vielä puuttuu värttinä tai rukki kehräämistä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värttinät ei kai ole kovinkaan kalliita. Eikun harjoittelemaan kehruuta!:)

   Poista
 7. Mielettömän kaunis huivi upeasta langasta!

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana lanka ja siitä tehty huivi! Tuosta suorituksesta pitää olla tosi ylpeä :-)

  VastaaPoista
 10. Oijoi miten kaunis huivi! Sekä lanka myös!

  VastaaPoista
 11. Aivan mielettömän hieno huivi! Ja suuret aplodit noin suuresta urakasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosh, kiitosh! Kyllä siinä työsarkaa riittikin.

   Poista
 12. Aikamoisesta urakasta olet suoriutunut!! Ihana huivi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sille varmasti tulee riittämään käyttöä.

   Poista
 13. Wau, kauniista langasta aivan ihana huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oikein yllätyin, miten siistiä jälkeä tästä lopulta tuli, kun lanka ei aivan tasaista ollut.

   Poista
 14. Ei yhtään minun värit, mutta siis aivan mahtavan ihana lopputulos!! Vau! Ja näitä katsellessa hiipii mieleen itselle se ajatus että pitäisiköhän itsekin alkaa suunnitella noita kehruuhommia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Olen vasta aloitellut ja jo ihan koukussa!:)

   Poista
 15. Upea huivi! Kehrääminen kuuluu niihin "sitten kun lapset ovat isompia"-asioihin joita haluaisin oppia vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset sitten kokeilemaan, on nimittäin ihan hirmuisen kivaa.

   Poista
 16. Vau - ihana lanka ja ihana huivi!

  VastaaPoista
 17. Voi hyvää päivää miten UPEA! Ja monta kertaa arvokkaampi kun on itse omin kätösin alusta asti tehty :) Nyt iski rukkikateus, Rosesta oon miekin haaveillut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tästä kyllä piisaa ylpeyttä ja onnea. Mun Rosesta tulee merimies nimeltä Martti. (Merimiehisyydellä saadaan kätevästi selitettyä se ruusutatuiunti Martin kyljessä. :D )

   Poista
 18. No siinäpä oli projekti, jonka lopputulos on henkeäsalpaava :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...