torstai 3. tammikuuta 2013

Rakkaudesta väreihin

Äidille valmistui jo syyskuussa joululahjaksi huivi. Olin tätä samaa mallia nähnyt vaikka kuinka monessa blogissa ja ajatellut, että itsekin olisi kiva kokeilla. Paitsi, etten ehkä osaisi käyttää tämän mallista. Äiti sitten sopivasti tilasi sellaisen itselleen jouluksi.


Mitä: Color Affection / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Cascade Heritage Silk väreissä Primavera, Turguoise ja Marine Blue, 66 + 54 + 69 g

Sopivaa väriyhdistelmää etsittiin Ravelrysta urakalla, lopulta löydettiin hyvä ja merkattiin ylös vastaavat värit Cascade Heritage Silkistä. Siinähän sitten tietenkin kävi niin, että kun ei lankoja heti ostanut, olivat ne valitut värit loppu, kun huivi vihdoin pääsi puikoille. Korvasin värit toisilla vähän sinne päin olevilla ja aloin neuloa kamalan ahdistuksen kourissa: eivät ne näyttäneetkään oikeastaan yhtään alkuperäisen suunnitelman mukaiselle. Piti lopulta ihan vilauttaa keskeneräistä työtä äidille ja kysellä, että tuleeko tästä kesää ensinkään. Sattuipa sopivasti, että äiti oli itsekseen pohdiskellut, etteivät alkuperäiset värivalinnat ehkä olleetkaan kovin hyvät ja nämä uudet osuivat paljon paremmin.


Huivi oli tosi mukavaa neulottavaa. Alkuun oli vaikea seurata, tekeekö lisäykset oikeilla kerroksilla, mutta raitojen kanssa helpotti. Mutta miten sitä aina onnistuukin huivien kanssa kuvittelemaan olevansa jo puolessa välissä, kun työtä on vielä ainakin viikko edessä? Viimeisillä kierroksilla oli melkoinen määrä silmukoita - etenkin kun olin huomaamattani tehnyt vahingossa 12 raitaa liikaa. Osan niistä purin, mutta en kaikkia. Siipiväliä huiville tuli 217 cm.


Jossain vaiheessa bongasin Ravelrysta hyvän vinkin tehdä ylimääräinen langankierto reunasilmukoiden välissä, jottei reuna lopuksi kiristä liikaa. Tuli kokeiltua myös ensimmäistä kertaa Jeny's surprisingly stretchy bind off -tekniikkaa päättelyyn. Siinäkin tehdään ylimääräisiä langankiertoja. Tuntui toimivan hyvin, ei kiristä päättelyreuna. Ravelry, nettineulelehdet ja kaikki tämä ihana nykytekniikka on kyllä kamalan kätevää. Kaiken aikaa oppii valtavasti uutta neuloessaan.


Nyt on alkanut jo itseäkin kutitella, ehkä osaisin sittenkin käyttää tätä. Pari ihanaa väriyhdistelmää on jo mielessä. Katsotaan, ehdinkö joskus toteutukseen asti. :)


Neulisti

23 kommenttia:

 1. Ihastuttavan kaunis huivi!!! Omat hermot ei taitaisi kestää noin isoa neulomusta....

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja miten hieno väriyhdistelmä:) On varmasti ollut suuri urakka neuloa...

  VastaaPoista
 3. Tuo malli on kyllä todella kaunis ja kauniit värit tuossa sinun neulomassasi.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi. Tuota päättelyä on kokeiltava.

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikas väriyhdistelmä ja tuo malli on kyllä niin kiva. :) Tällaisen haluaisin itsellenikin. Määkin oon todennut, että ravelrysta saa paitsi hyviä neulevinkkejä, niin myös monesti apua ongelmatilanteisiin - aika usein siellä on jollain muullakin ollut sama ongelma kuin itsellä. Kätevää!

  VastaaPoista
 6. Todella kauniin huivin olet neulonut! Minuakin kiinnostaisi tuo malli, siitä on niin kauniita versioita Ravelryssa.

  VastaaPoista
 7. Itse olen myös miettinyt, tulisiko huivia käytettyä. Siitä vaan näkyy niin ihania väriyhdistelmiä, että alkaa sormia syyhyämään. :)

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään tuon mallisista huiveista =) Ne jotenkin asettuu mukavammin kaulaan kuin kolmiot! Kaunis huivi, kauniit värit. Mullakin on tuo to do listalla mut toistaiseksi urakka on tuntunut liian isolta =)

  VastaaPoista
 9. Kaunis! Nyt alkoi tehdä mieli neuloa tämä huivi.

  VastaaPoista
 10. Hieno huivi ja mahtavan kokoinen! Tuossa on saanut silmukan jos toisenkin neulasta :D

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia. Tämä oli melkoisen työn takana, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana huivi, nuo värit ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
 13. Tuo ja ne Cookie A:n Wedge-sukat, joissa on lyhennettyjä kerroksia, joo! Nyt tuntuu iskevän lyhennetyt kerrokset täälläkin! Tuo väriyhdistelmä huivissa on ihana!

  Haastoin muuten teidätkin vastaamaan kysymyksiin blogissani. :)

  VastaaPoista
 14. IHANA! Itsellä on kanssa tämä huivi ollut pitkään jo listoilla, että täytyy tehdä. Tietysti juuri noiden värien valinnan vaikeuden takia ei vielä ole puikoille päätynyt. Näistä väreistä tykkään kyllä oikein kovasti!

  VastaaPoista
 15. Voih, se on tosi kaunis, nuo värit kolahtaa aikas hyvin. Kiitos päättelyvinkistä.

  VastaaPoista
 16. miten se noin lipsahti
  luin otsakkeen: "Rakkaudesta äitiin"

  VastaaPoista
 17. Tämä täytyy tehdä! Kunhan saan taas ostaa lankaa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...