keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Juuri oikea keltaisen sävy

Kevät tekee tuloaan ja kaikki keltainen houkuttelee kovasti. Kävin jokin aika sitten rukkiostoksilla Villavyyhdissä, eikä lankakaupasta tietenkään saa poistua ilman lankaostoksia. Se on varmasti hieman samanlainen juttu, kun joskus menin tapaamaan äitiä kampaajalle ja minua ei päästetty pois ilman ilmaista pesua, koska se olisi huonoa mainosta kampaamolle poistua sieltä minun tukallani. :D


Mitä: Henslowe / Beth Kling
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Geilsk Tweed, 110 g

Kaupan hyllyltä löytyi minulle ihan uusi tuttavuus Geilsk Tweed. Tiesin heti, että tahdon neuloa siitä juuri tämän huivin. Langassa oli juuri oikea keltaisen sävy. Tällainen vehnäinen. Lanka oli ihanan rouheaa, karheaa ja ilmavaa - ja silti jotenkin todella pehmeää ihoa vasten. Tykkään. Miinusta siitä, että langan seassa oli ihan kamalan paljon kaikkia pieniä roskia. Jotain kuivuneita kasvin palasia.


Huivi neulottiin hauskasti kolmessa osassa. Ensin neulottiin ainaoikeinosuus alhaalta kohti yläreunaa. Koko ajan reunoissa tehtiin langankiertoja, jotka oli sitten seuraavassa osassa helppo poimia puikoille ja neuloa niillä pitsisiä pylväsrivejä ylhäältä alaspäin. Viimeisenä huiviin neulottiin pitsireunus sivuttain. Yleensä nämä sivuttain neulottavat pitsireunat (joissa siis aina oikeanpuolen kierroksilla neulotaan viimeinen silmukka huivin reunasilmukan kanssa yhteen) ovat kauhean hitaita. Niihin saa upotettua aikaa yhtä paljon kuin muuhun huiviin yhteensä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut niin. Tämä reunus oli sen verran kapea, että tuli hujauksessa muutamassa tunnissa valmiiksi.



Itse asiassa koko huivi valmistui ihan silmän räpäyksessä. Perjantaina loin silmukat ja sunnuntaina juuri ennen nukkumaanmenoa päättelin ne. Helppoa kuin heinänteko. Ah, tätä ihanaa kuivuneenheinänkeltaista. Jos jotain muuttaisin, niin neuloisin ennemmin ainaoikeinosuuden ylhäältä alaspäin ja hoitaisin muotoilun lyhennetyin kerroksin. Nyt tuo langankiertoreuna tuntui kovin kireälle, ilman sitä huivi olisi pingottunut paljon suuremmaksi.

On sitten muuten ihan täysin kiellettyä huomata kuvien taustalla rumaa piharakennusta ja polkupyöriä. Juuri uutisoitiin, kuinka Jyväskylän seudulla on joulun jälkeen ollut 18 aurinkoista tuntia. Että koetapa siinä metsästää herra Kevätaurinkoa. Sen kerran, kun herran sain kiinni, oli kuvattava siinä pisteessä, johon valo osui.

Neulisti

31 kommenttia:

  1. Iiihana väri langassa, todella kaunis huivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen ihan rakastunut tähän väriin ja lankaan.

      Poista
  2. Tosi kauniin sävynen keltainen ja malli on hieno myös! Enpä edes huomannut pyöriä ja rakennusta, kun oli niin sievä huivi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vielä oikein sanoin miehelle, että katsoo, ettei taustalle tule mitään.. ja tässä tulos. :D

      Poista
  3. Hurjan nopeasti valmistunut: tosi kaunis väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkytyin ihan itsekin siitä, miten vauhdilla valmistui.

      Poista
  4. Edelleen, kaunis keltaisesi. :) Ja kauniit kuvat, vihdoinkin kevätaurinko on näyttäytynyt, eikä kenties enää v*ttuile sulle? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tänä aamuna se ruoja viimein narahti ja sain sen kiinni. :D

      Poista
  5. Kaunis huivi! :)

    Tuo kertomasi kampaamojuttu on niin totta. Joskus kampaaja väen vängällä halusi laittaa kaikki maailman lakat yms. päähäni, vaikka sanoin, että se on ihan turhaa, koska laitan kuitenkin heti ulkona pyöräilykypärän päähäni. Mutta hän perusteli sitä sillä, että "hiusten täytyy olla hyvännäköiset, kun poistut meidän ovesta".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Tästä voisi päätellä, että jos on ilmaisen pesun tarpeessa, kannattaa mennä likaisella tukalla ystävän seuraksi kampaajalle. ;)

      Poista
  6. Rouheuden ja pitsin yhdistelmä toimii aina, varsinkin noin hyvän värisenä! Tuo langanmenekki kiinnostais, menikö monta kerää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sieltä olikin unohtunut grammat. Ihan ei riittänyt kaksi kerää (á 50g), mutta tuota ohjetta on helppo muokata pikkiriikkisen kapeammaksi tai lyhyemmäksi, niin sitten voi selvitä kahdella kerällä. Ja käsialastahan se myös on kiinni.

      Poista
  7. Kaunis huivi. En mie vaan huomannu kuvissa muuta ku nätin huivin.

    Mie tykästyin tosissaan tuohon huivimalliin viime keväänä, kun tein itelle puuvillaisen version. Viehätti sekä ulkonäkö että tavallisesta poikkeava tapa neuloa huivi. Niitä perinteisiä kolmiohuiveja on tullu tehtyä kyllästymiseen asti. Pitäsköhän tehdä täksi kevääksi jollaki toisella värillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin jo harkitsen heti perään toista samanmoista. Tosin tällä kertaa meinaan kyllä tehdä sen ainaoikeinosuuden ylhäältä alas ja muotoilut lyhennetyin kerroksin, ettei jää kiristämään tuo reuna.

      Poista
  8. On kyllä ihanan keväinen väri kauniissa huivissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ranuan karhutkin oli nousseet talviuniltaan, että kyllä se kevät sieltä porskuttaa tuloaan. :)

      Poista
  9. Todella onnistunut kokonaisuus.

    VastaaPoista
  10. Ihana! Kivat kuvatkin. :) Ja kiitti vinkistä sen reunan kiristämisen fiksauksen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Tällä tavoin tehtynä ainakin kiristää tosi paljon, että uskoisin lyhennetyin kierroksin tulevan paljon paremman.

      Poista
  11. Tosi kaunis huivi! Ja ihania auringonpilkahduksia olet saanut otoksiin :) Ei niitä taustajuttuja tosiaan huomaa kuvista, kun silmät kiinnittyvät olennaiseen, siis huiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sitä aurinkoa kyllä sai odottaa viikkotolkulla, mutta kannatti. :)

      Poista
  12. Iiihastuttava!!! Niin keväiset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä tätä kevään valoa on ja odotettukin!

      Poista
  13. On se kyllä kaunis, ihanat reunapitsit! Nyt tuli hinku päästä Villavyyhtiin ja silittelemään tweed-keriä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi ihanaa lankaa. Tahtoisin itsekin sitä lisää. :)

      Poista
  14. Ihana huivi! Ja värikin on kaunis!

    VastaaPoista
  15. Oi miten kauniin värinen huivi. Tuo on minunkin suosikki keltainen väri =) Ja muutenkin todella kaunis huivi!

    VastaaPoista
  16. siis iiiiihana huivi ja tuo langan väri: tosi kaunis!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...