keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pikku ompeluksia

Nämä työt on tehty jo viime vuoden puolella ja tammikuussa, mutta näistä kirjoittaminen on jäänyt, kun koko ajan oli tarkoitus tehdä vähän lisää. No, ompelukärpänen ei ole purrut sen jälkeen kun korjasin koneen edellisen kerran pois ruokapöytäämme valloittamasta (olisipa oma ompeluhuone!), joten ehkäpä luovutan toistaiseksi ja esittelen nämä nyt.


Mitä: Kuolalappuja / Vyyhdin äidin kaava
Miten: Ompelukoneella, vasaralla ja puukalikalla
Mistä: 20-vuotiaista ylijäämätilkuista, neppareista

Kuten ilmeisesti monet muutkin vauvat, myös Nöttönen on kova kuolaamaan. Löysin lastentarvikeliikkeestä kuolalappuja, mutta hintaa oli lähemmäs kympin kappale. Siihen hintaan ei kovin montaa lappusta tee mieli ostaa, joten askartelimme joululomalla näitä äitini kanssa. Kankaat ovat peräisin lapsuudestani 80- ja 90-luvun taitteesta ja näistä on aikanaan tehty minulle vaatteita. Voi niitä muistoja, kun kävimme läpi tilkkulaatikkoa! Äiti on säästänyt kankaat monen muuton läpi ja nyt ne sitten pääsivät tyttärentyttären käyttöön.


Olen kyllä sittemmin nähnyt kuolalappuja halvempaankin hintaan, mutta meillä on menty näillä. Lisää olisi kyllä hyvä saada jossain vaiheessa, kun vaan saisi taas aikaiseksi.


Mitä: Sisätaskuvaippoja / Lainaksi saaduista vaipoista kopioidusta kaavasta (kiitos äiti!)
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Mistä: Velourista ja coolmaxista (Kestovaippakaupalta)

Nämä vaipat ehtivät marinoitua leikattuina ompelua vailla niin pitkään, että sai jo jännittää ehtivätkö lainkaan käyttöön. Malli on kyllä ollut meidän vauvalle hyvä, kun tällaiset ovat olleet villavaippakuorien kanssa käytössä lähes syntymästä puolivuotiaaksi. Samalla surautin saumurilla vanhasta pyyhkeestä imuja, mutta niistä ei ole kuvaa eikä toisaalta erityistä näyttämistäkään. Olen myös jo ennen vauvan syntymää tehnyt kestoliivinsuojia, joista jopa otin kuvankin. Se on kuitenkin jo hävinnyt jonnekin koneen syövereihin, joten jääköön näyttämättä, kun eivät niin kovin ihmeellisiä ole että jaksaisin uuttakaan kuvaa ottaa.


Mitä: Leikkikaloja / Oma ohje
Miten: Ompelukoneella, virkkuukoukulla, neulalla
Mistä: Vanhasta pyyhkeestä, vaipasta yli jääneestä valourista, vanusta, kirjonta- ja virkkauslangoista

Nämä kalat tuli ommeltua vaippojen välipalana lähes puolivahingossa inspiraation iskiessä. Minun oli tarkoitus tehdä koko sarja mereneläviä erituntuisista materiaaleista, mutta näihin kahteen ne sitten kuitenkin jäivät. Ovat kuitenkin olleet kehittämässä Nöttösen taitoja jo monessa kohtaa: alkuun niitä potkittiin ja huidottiin, sitten opeteltiin kääntymään kalaa tavoiteltaessa, sen jälkeen hamuiltiin roikkuvia kaloja ja nyt niitä jo poimitaan omin käsin lattialta ja natustetaan kuin viimeistä päivää.


Sitten vain odottelemaan seuraavaa ompeluinnostusta, jotta saisin pääkopassa jonottavat ideat toteutukseen. Kävinkin jo herättelemässä inspiraatiota tilaamalla uusia kivoja kankaita.

Vyyhti

3 kommenttia:

 1. Ihania nuo kuolalaput! Voi kun osaisi ommella... Ja vaipoissa kyllä säästää,kun ne itse ompelee :) Hauskoja nuo pikkukalat,noitahan voisi kokeilla virkattunakin,tosin melko tiheää pitäisi saada aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi mitä töitä, noi kalat on aivan mahtavia! Vai että kuolalappuja :) Mä aina sivistyn lapsettomana lukiessani blogeja, ko en tiedä puoliakaan niistä asioista mitä pienten lasten kanssa tarvitsee :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Juu ei ollut minullakaan ennen Nöttöstä aavistustakaan, mitä kaikkea ihan todella tarvitsee, mikä olisi käytännöllistä ja mikä sitten vähemmän tarpeellista. Ilmeisesti kuolalappuja ei kovin yleisesti ole vielä pitkään ollutkaan (ainakaan kaupoissa), päätellen siitä miten ihmiset ovat niitä kommentoineet.

  Kalat ovat olleet ihan yllättävän hauskoja ja ompelutöinä helppoja kuin mikä, jos nyt ei ota niin suurta stressiä symmetriasta... Pienen kirjontakärpäsen aavistuksen olen kyllä näistä saanut, olisi kiva opetella tekemään sitä kunnolla. Toistaiseksi jälki ei ole kovin laadukasta. :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...