perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pussi poikineen

Kiitoksia valtavasti kärsivälliselle opettajalle projektipussukoiden ompeluopastuksesta viikonlopun pajassa. Hävettää ihan tunnustaa, mutta olen tähän asti kuljettanut keskeneräisiä neuleitani muovipusseissa. Olen "kenties" hiukkasen nirso, mutta nähtyäni kerran tämän näköisiä projektipussukoita, en ole huolinut muun mallisia hankkia tai tehdä. Onneksi retriitissä oli paja, niin pääsin vihdoin muovipusseista eroon.


Mitä: Projektipussukoita
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Kujeen kuosikankaat + Eurokankaan vuorikangas, 1.3 + 0.7 m^2

Me oppilaat (tai siis puolet meistä.. lue: minä ja rymykaveri) olimme melkoisia kauhukakaroita projektipussukkapajassa, mutta tästäkin huolimatta saatiin valmista aikaan. Etukäteen oli ohjeistettu ottamaan mukaan mm. omat sakset ja muistiinpanovälineitä. Näistä muistin jättää molemmat kotiin. Onneksi oli kamera, jolla ikuistin pussinompelun erinäiset vaiheet. Ja onneksi tein näin, sillä muuten en olisi kotona onnistunut jatkamaan. Projektipussukka on äärimmäisen helppo ja nopea ommeltava, mutta siinä on muutama kikka, jotka täytyy tietää. Kahvat pitää osata ommella oikealla tavalla yhteen ja kylkeen on jätettävä pieni aukko, josta kääntää pussukka, jotta siitä saadaan todella kaksipuolinen. Tässä kaikki saumat siis jäävät pussin sisuksiin jemmaan, niin että pussia voidaan käyttää kummin päin vaan.


Pajassa minulla oli mukanani vain valkoista vuorikangasta, mutta kotosalla tein yhden pussin käyttäen kuosikangasta molemmilla puolin. Lisäksi kokeilin tehdä yhden pussin suurempana, jotta sinne mahtuisi paitaprojektikin. Lisäsin kaavaan vain hieman pituutta. Paremman yksilön saisi aikaan, jos tekisi pussista myös leveämmän.

Nämä ovat niin söpöjä! Nyt minä, joka en ole ennen ymmärtänyt projektipussukoiden päälle ensinkään, mietin vain kankaiden hamstraamista ja pussukkatehdasta. Sitten pitäisi varmasti myös pitää yllä useampaa keskeneräistä neuletta, jotta joka pussiin riittäisi täytettä. Voi hitsi. Voi harmi.

Neulisti

29 kommenttia:

  1. Nam :) Mie niin rakastan ompelua ja pussukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle iskee ompeluinnostus aina silloin tällöin. Nyt jäi vielä vähän päälle. :)

      Poista
  2. No jopas! Tais tosiaan olla hyvä paja, kun noin intouduit. :) Nättejä pusseja näyttää tulevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin jo neurokankaankin luuhaamassa läpi, mutta palalaarit ei tarjoilleet mitään ei-oksettavia löytöjä.

      Poista
  3. Kevät on tuollaista aikaa - tulee hiukan villiksi kaikesta kivasta. Mulle on jäänyt tiskirätit nyt päälle.... :)
    Sinultahan minä sen mekon mallin bongasinkin, ja langankin! Kiitos vain! Oikeastaan minä tiesinkin sen että pitää pestä oikeassa lämpötilassa, muuten lähtee väri. Mutta arvaa muistinko vasta kun olin mekon jo upottanut veteen.... Toivottavasti koneessa ei samaa tapahdu!

    VastaaPoista
  4. Hieno! Ehkä minäkin nyt rohkaistuisin/viitsisin, vois nakata sitten ne muovipussit meilläkin nurkkaan... :D

    VastaaPoista
  5. Tais se oppi kuitenkin mennä perille :D Hieno pussukkalauma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinas kyllä heti alkuun tulla tenkkapoo, mutta onneksi oli ne sata vaihekuvaa. :D

      Poista
  6. Onpa sieviä pussukoita, kivat kankaat! :) Määkin syyllistyn neuleiden kuskaamiseen muovipusseissa... tällä hetkellä luentoneule kulkee jossain apteekin pussissa. :P Olispa kiva kun löytäisi jonkun toimivan projektipussukan kaavan ja vielä kun jaksaisi ommellakin. Vaan ei kai sen pussukan välttämättä tarvitse olla kummempi kuin pussi jossa on kiristysnaru..? Pääasia, ettei tunge puikot aina pussista läpi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin harrastin niitä muovipusseja siksi, kun en ollut löytänyt kriteerit täyttävää projektipussukkaa. Nyt kelpaa neuleita kuljetella. :)

      Poista
  7. No nyt mua ihan vähän harmittaa, kun en tuppautunut mukaan projektipussipajaan. Tuon mallisen pussukan ompelu on vielä kokeilematta, ja arvaa, että jos kokeilen omin päin, saan ommella puolenkymmentä koeversiota ennen kuin tajuan, mikä on oikea ompelujärjestys...

    Vitsit miten herkulliset kankaat. Onneks sain retriittivaihdokkina yhden kauppakassin tuolla pöllökankaalla niin ei käy niin pahasti kateeksi :-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä missään aiemmin yhtä söpöjä kankaita nähnyt. Ehkä sun pitää vaan tuppautua Emmalle ja ilmottaa, että tulit nyt siihen pajaan. ;D

      Poista
  8. Mä tunnustan kyllä kuskaavani neuleitani edelleen sellaisissa läpinäkyvissä pusseissa...oon ommellut yhden tällaisen joskus, mutta säilytän siinä niitä mun muovipusseja neuleille (LOL) =) Mut hienoa...ehkä munkin pitää yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä kaiken huippu! :D Ehkä jos ompelisit vielä toisen, niin voisit siinä sitten kuljettaa ihan neulettakin? :)

      Poista
    2. Joo en mä vaan ymmärrä et miksi siinä ainoassa pussissa pitää säilyttää muovipusseja. Nyt kun mä nousen mä tyhjään ne pussit johonkin ja käytän sitä projektipussina.

      Poista
  9. Rymykaveri (tirsk!) katselee, että jopas siellä on oltu ahkerana. Pakko päästä kokeilemaan kyllä kotosallakin, selkä vaan mokoma oireilee liikaa, etten uskalla ommella. Aika ikävää tommonen vaan, että pitää aloitella niitä uusia neuleita. Mulla on nyt kans startiitti pahana, ehkä joutuu pussukoita ompelemaan kohta monta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testasin tänään ja hyvin toimi käytössä se isompikin pussukka. Pussissa kulkeneen tunikan kun saan valmiiksi, saan luvan kanssa (ihan on kyllä omat luvat) aloittaa vähintään yhden huivin ja yhdet sukat. :)

      Poista
  10. Ihanat pussukat! Ja nuo kankaat! Miun jatko-ompelusuunnitelmat on vielä suunnitteluasteella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan Jyväskylässä mitään kauppaa, josta saisi näin kivoja kankaita..?

      Poista
    2. Oletko käynyt Partilla? http://www.kangascenterpartti.fi/

      Siellä oon nähnyt ainakin jämäpaloina kaikkia ihania, kai siellä on sit kokonaiset pakatkin. :) Nettisivuilla osote taitaa olla vanha, ovat nykyään Torikeskuksen takana olevassa kauppakeskuksessa, jonka nimeä en millään muista (samassa rakennuksessa on Marimekkokin). Kompassilta Asemakatua ylös Harjun suuntaan.

      Poista
    3. Uu, pitääpä käydä heti huomenna luuhaamassa.

      Poista
  11. Niin söpöset ja käytännölliset ja tuo huivi tuolla alemmassa postauksessa, nam!

    VastaaPoista
  12. Söpöjä kankaita ja niistähän saa noin ihania pussukoita! Voi sua kun nyt täytyy aloittaa niitä keskeneräisiä, jotta saat sisältöä noihin :D

    VastaaPoista
  13. Nämä on kyllä hienoja pussukoita! Kuosit on kohillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihania kuoseja. Pitäis vaan pahentaa tapoja keskeneräisten töiden suhteen, että tarvis vielä enemmän pussukoita. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...