sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kuukinrikko...

...eli riikinkukko. Sen otuksen pyrstösulat piti ikuistaa pipoon.Mitä: Veer / Malia Mather
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Drops Alpaca, 61 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/veer

Yksi ystävä neuloi toisen ystävän suunnitteleman huivin. Änkesin siihen väliin ja ihan pikkipikkipikkiriikkisen vihjaisin, että nyt näyttää ihan minun huivilta. Ja mähän sen sitten sain. Ystävät on huippuja. Kolmannelta kaverilta olin vielä saanut viime keväänä pari kerää samaa lankaa kuin mistä huivi oli neulottu. Jotta niistähän sitten piti tehtailla huivin pariksi pipo.

Huomaatteko, kirjoneule ei enää kauhistuta minua. Jossain välissä bongasin tämän pipon ohjeen ja heti tiesin, että tuo on tehtävä. Pipassa on älyttömän ällöshöpö piparkakkureunus. Sen neulominen oli kyllä veikeää. Ensin luotiin silmukat, sitten lisäiltiin, kavenneltiin ja neulottiin aloitusreunan kanssa yhteen. Ja aina noissa kaarrokkeiden väleissä nostettiin koko ajan yksi silmukka neulomatta. Tätä voisi käyttää toistekin. Ensi kerralla vaan kyllä hoitaisin silmukoiden luomisen väliaikaisella aloituksella, koska muuten aloitusreunan kanssa yhteenneulominen on ihan tarpeettoman vaikeaa nysväämistä. Minulla ainakin menee aina vinoon. Vaikka kuinka yrittäisin keskittyä.


Reunuksen jälkeen loppupipo posoteltiin kirjoneuletta. Riikinkukon peräsinsulat muodostivat kauniin kuvion ja kavennukset oli piiloteltu nätisti kuvioiden väliin. Tykkään! Aloitin samointein myös kämmekkäät loppulangasta. Kohta mulla on koko sarja. (Se onkin muuten eka kerta, kun minulla on oikeasti yhteensointuvat huivi, pipo ja käsineet.)

Melkoisen mystistä on muuten langankulutus toisinaan. Pitkällisten laskutoimitusten ja uudelleenlaskentojen ja päänraapimisen ja toisten uudelleenlaskentojen jälkeen tulin siihen tulokseen, että vihreää lankaa meni aika lailla tasan kerä, eli 50 g. Valkoista lankaa meni aika lailla tasan 40 g. Kuitenkin pipo painaa 61 g. Mikä mättää? Asuuko lankalaatikossa kotitonttu, joka käy järsimässä jämälankoja? Jäänee mysteeriksi.

Neulisti

27 kommenttia:

 1. Tosi kaunis pipo. Multa ei oikein vielä onnistu nuo kirjoneulepipot, mut muuten ei kirjoneule enää niin pelota kuin ennen. Tuo pipon reuna on kyllä kanssa hieno. Myös mulle käy tuon taitteen tekemisen kanssa aina niin että alkaa vetää vinoon joten väliaikaisessa aloituksessa olis ideaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisissa ohjeissa käytetään väliaikaista aloitusta ja toisissa ei.. pitäisi tuntea omat taitonsa ja mieltymyksensä niin, että tajuaisi aina vaan tehdä sen väliaikaisen.

   Poista
 2. Kaunis myssykkä, oikein keväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä kapinallisesti käyttää tätä ensi syksynä ja talvenakin. :D

   Poista
 3. Kauniita pyrstösulkia, ihana myssy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä joka tytöllä ole riikinkukon peräsintä pipossaan. :D Oon ihan vallan rakastunut tähän myssäkkään.

   Poista
 4. Somat on peräsulat! Langankulutus kuulostaa mitä mielenkiintoisimmalta. Laskitko keskellä yötä, ennen nukkumaanmenoa? Jos vaikka väsymys olisi vetänyt aivosolusi solmuun? :D Tai sitten sun vaaka kaipaa kalibrointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyn mä vihdoin hoksasin, että käytin sitä valkoista lankaa joululahjojen lahjanaruna. Ilmankos sitä oli kadonnut johonkin ilman, että olin ravelryyn merkannut ylös.

   Poista
 5. OMG.... siinä on taas yks hattu mun jonooni! Todella upea! vihreä-valkoinen = <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä sit vaan heti puikoille. Yksi kerä kumpaakin + pari päivää ja sullakin on uusi suosikkimyssy. :)

   Poista
 6. Vähänkö on hieno! Ja vielä vihreekin kaiken lisäksi, uuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatimattomasti voin kyllä todeta, että tästä tuli täydellinen. ;)

   Poista
 7. Langankulutus on kyllä mielenkiintoinen. Ja pipo kaunis. Mutta mätsäävä setti, mikä se on... (paitsi jos on hamstrannut yliannoksen harmaata cascadea niin vahingossa, mutta vahinko ja harmaa ei kuitenkaan ole sama asia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei vielä koskaan ole ollut huiviin mätsäävää pipoa. Siitä puhumattakaan, että olis vielä hansikkaatkin samoissa väreissä.

   Poista
 8. Kylläpä on ihana myssy; miltä tahansa suunnalta katsottuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joka puoleltahan sitä onkin tuijoteltava, jotta kaikki hienoudet näkee. :)

   Poista
 9. Suunnittelija on tehnyt loistavaa työtä (kavennusten hukuttaminen kuvioon vaatii aina taitoa) ja sie olet valinnut kerrassaan ihastuttavat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vihreä on kyllä kaunein Alpacan väri. Vaikka tällä kertaa ensin kolmas kaveri valitsi mulle nämä pipolangat ja sitten yksi ystävä valitsi saman värin huiviin, jonka omin. Että ihan en pääse kunniaa omiin nimiin ottamaan, mutta nätti on kun mikä. :)

   Poista
 10. Ihana myssy! Tuo reunus on tosiaan veikeä!
  Just huomasin saman punnitessani valmistunutta myssyä. Ei natsaa mitenkään. Lankamatematiikka on perin kummallista. ;)

  VastaaPoista
 11. Upea peräsinpipo! Kuvista erottuu hyvin kaikki yksityiskohdat, tämä malli on totisesti loppuun asti mietitty :) Mie kyllä teen neulepäärmeet aina ilman mitään väliaikaisia aloituksia, hyvin se onnistuu ja on myös nopeaa kun vähän reenaa ;) Tosin pitäis kyllä allekirjoittaneen reenata ite niitä väliaikaisia aloituksia :D

  VastaaPoista
 12. Hieno! Ja ihanasti käy yhteen huivin kanssa. Langanmenekit on joskus vähän mystisiä juttuja... :D Vaikka luinkin tuon kommenteista löytyvän selityksen,

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...