sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 käsitöinä

Hyviin tapoihin kuuluu katsaus kuluneeseen vuoteen. Viime vuonna meidän yhteinen langankulutuksemme oli tasan 8100 g (ihan oikeasti ihan tarkalleen laskettuna) + 3400 g matonkudetta.

Neuloimme 16 pääasiaa:


16 jalka-asiaa:


13 käsiasiaa:


10 takki/paita-asiaa:


ja 16 kaula-asiaa:


Lisäksi Neulisti kehräsi n. 8600 m / 3200 g lankaa. Myös Vyyhti aloitti kehruuharjoittelun, mutta metrit ovat hämärän peitossa, koskapa se kehruu on yhä kesken.


Vyyhti kunnostautui tumpeloiden ompelukoulun vetäjänä, Neulisti harrasti kankaankudontaa ja yhdessä opeteltiin uusia temppuja, kuten villan värjäämistä. Neulisti on myöskin täysin hurahtanut neuleretriiteissä luuhaamiseen. Linkit kaikkiin vuoden 2013 projekteihin löytyvät täältä.

Antoisaa neulevuotta 2014 aloitellessa,
Vyyhti & Neulisti

18 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Nuo pitsineulehuivit varsinkin erityisen upeita, siinä on laji johon tämän tytön puikot ei taivu! :) Käsityörikasta uutta vuotta teille! :)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaa tehdä langankiertoja ja kavennuksia, niin osaa kyllä myös neuloa pitsiä. :) Toki siihen kannattaa varustautua teräväkärkisemmillä pitsipyöröillä ja napata mukaan myös rutkasti kärsivällisyyttä.

   Poista
 2. Paljon valmistuneita! Ja sellaisia, että täytyy selata koko vuosi uudelleen: mikä on tuo violetti neulepauta? ja löytyiskö noista isoista huiveista sellainen malli, johon saisi upotettua 600m lankaa niin että riittää, mutta ettei jäisi kauheasti yli. Upeita töitä kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, tuohon vihreään pitsihuiviin meni juurikin sen verran. Itse kehrättyyn versioon vähän reilut 500 m ja Uncommon Lacesta neulottuun ihan justiinsa tasan 600m, että kenties se olisi hyvä? :) (Kannattaa lukea siihen tehdyt muokkaukset, jotta se 600 m varmasti riittää.)

   Poista
 3. Tällaisia koosteita on aina kiva lukea, kun ihmiset on niin ahkeria! Mutta on niitä kiva tehdäkin ja tuntea itsensä ahkeraksi :D Samalla oppii tunnistamaan myös omia kiinnostuksen kohteita (jotka mulla näköjään painottuu aina vaan enemmän paitoihin ja takkeihin... ja huivit loistaa poissaolollaan). Tuo retriiteissä luuhaaminen kertookin ehkä erittäin vilkkaasta sosiaalisen neulomisen tarpeesta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selvästi kertoo! Etenkin, kun mun puolesta retriittejä saisi järjestyä vielä nykyistä useamminkin. :)

   Poista
 4. Ohoh - aikas kunnioitettava määrä upeita lankaluomuksia ... Jatkakaahan samaa rataa ... ;o)

  VastaaPoista
 5. Hienoja neuleita, olette olleet ahkeria! Onnellista ja lankaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää! Villarikasta alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 7. Upealta vuodelta näyttää, niin kauniita neuleita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika hurjalta näyttää kyllä toi määrä, kun on kaikki yksissä kuvissa. :D

   Poista
 8. Näyttää hyvältä teidän vuosi kyllä. Itse olen huonotapainen, enkä ole ikinä tällaista koostetta tehnyt, ja tuntuu, että viime vuosi ei ollut niin kovin hyvä, joten ei ehkä kannata aloittaa nyt :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja neuleita on täällä vuoden mittaan näkynyt. Mä en saa ikinä tuollaista koostetta valmiiksi! Mä aion hurahtaa retriitteihin tänävuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös, nähdään siis varmaan ainakin kieroissa puikoissa? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...