perjantai 24. tammikuuta 2014

Tohvelisankareita

Pari joulua sitten huovutin appivanhemmille tossut pukinkonttiin ja appiukko teki melkein heti tilauksen jo seuraavista. Ahkeran tossunkuluttajan toive toteutui tänä jouluna.


Mitä: Duffers revisited / Mindie Tallack
Miten: Pyöröpuikot 8.0 mm
Mistä: Sandnes Garn Fritidsgarn, 120 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/duffers---revisited

Tohveliohje sisälsi ohjeet vaikka kuinka moneen tossukokoon (eri pituisille ja levyisille jaloille), erilliset ohjeet sekä tasona että pyörönä neulomiseen ja ohje kävi vieläpä kahdelle eripaksuiselle langalle. Kesti hetken penkoa kaikkien sivujen joukosta se, jota itse tarvitsi ja sitten vielä erillisestä taulukosta silmukkamäärät omiin tarpeisiin. Alku vaati hiukan setvimistä, mutta neulominen ei sitten helpompaa olisi varmaan voinut ollakaan.


Itse neuloin nämä toki suljettuna neuleena, eikä lopuksi tarvinut ommella yhtäkään saumaa. Tossut aloitettiin keskeltä jalkapohjaa ja muoto saatiin aikaan simppelisti lisäyksillä ja kavennuksilla. Hauskaa ja helppoa. Pienemmät tossut sain aikaiseksi yhdessä illassa.


Lankakin huopui kiltisti heti yhdellä 40 asteen pesulla muun pyykin seassa. Jos teen näitä joskus lisää, taidan ottaa käyttöön ohuemman langan ja neuloa kaksinkertaisella langalla, että tossuista tulisi hieman jämäkämmät.


Nyt kelpaa tassutella.

Neulisti

16 kommenttia:

 1. Todella ihanat!!! Rakastan miten noi raidat asettuu tohon kärkeen! Täytyy kokeilla, vaiks toi huovuttaminen on mulle jännityksen paikka aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidoitus on näissä ihan parasta. Ihan kiltisti nuo huopui pesukoneessa muun pyykin seassa. Tuli tässä yksiä toisia tossuja huovuttaessa kokeiltua myös vähän käsin huovuttamista. Ei sekään ollut sit ollenkaan niin vaikeaa kuin olin aatellut.

   Poista
 2. Ihanat!! Pitää pitää malli mielessä!

  VastaaPoista
 3. Ai että on nättejä! Ekasta kuvasta kyllä katoin ensin että oot neulonu vauvantossuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin kateltu, kun toiset tossuista on kuitenkin kokoa 42! :D

   Poista
 4. Kävinkin jo tuolla fb:n puolella tykkäämässä näistä tossuista. Erilainen aina pistää silmään.

  VastaaPoista
 5. Mahdottoman suloisia. :) Kaksinkertainen mutta ohuempi lanka oli hyvä havainto; pistänpä muistiin vastaisuuden varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri huovutin yhden toiset tossut kaksinkertaisesta langasta ja tuli kyllä parempi tulos.

   Poista
 6. Voi, kuinka söpöjä tossukoita!

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Yhtään en ihmettele, että olet saanut uuden tilauksen heti annettuasi ensimmäiset. Ohjelinkin laitoin muistiin, ehkä ensi jouluksi mummoille ja ukeille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on hyviä joululahjoja, valmistuvat niin nopsaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...