sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pari pussukkaa

Ompelukärpänen puraisi. Uskaltauduin TiiQ:n ompeluksista rohkaistuneena kokeilemaan Hipun pussukan tekemistä.


Mitä: Hipun pussukka
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Kankaat Lankakauppa Kujeelta

Ja sehän oli oikeasti ihan helppoa! Surautin niitä samalta istumalta pikaisesti kaksi ja toinen lähti siskon matkaan niin nopeasti, etten kuvaakaan ehtinyt napsaisemaan. Toisen jätin omaan käyttöön. Oli hirmun hauskaa, kun pussukat valmistuivat hujauksessa. Silittää tosin olisi voinut...

Tästä reipastuneena oli pakko heti apinoida, kun törmäsin Neulovissa nakeissa hienoon neliskanttiseen projektipussukkaan. Pakko saada oma, ja koska Hipun pussukatkin onnistuivat, niin miksipä ei tämäkin.


Miten: Ompelukoneella
Mistä: Kankaat Eurokankaan palalaarista

Kuten kuvasta näkyy, homma lähti lähes lapasesta. Minusta kankaiden, vetoketjujen ja muiden tarvikkeiden hankkimisessa, palasten leikkelemisessä yms. on sen verran vaivaa, että samantien kannattaa sitten tehdä pussukoita useampikin. Ja niinpä niitä tuli tehtailtua yhteensä seitsemän.Fiksuna tyttönä päätin ommella ensimmäisen pussukan vain mahdollisimman nopeasti, jäljestä niin välittämättä. Halusin vain tietää, onko ohje kuinka vaikea ja osaisinko tehdä tämmöisen. Sattuneista syistä tätä ensimmäistä versiota ei näy kuvissa. Seuraavana päivänä ompelin toisen projektipussukan ja ilokseni huomasin, että jos malttaa keskittyä leikkaamaan kappaleet yhtä suuriksi ja samanmuotoisiksi, ompelee kaikkiin reunoihin yhtä suuren saumavaran ja ylipäätään keskittyy siihen, mitä tekee, niin tuloksena voi olla täydellinen pikku projektipussukka uudelle sukkaprojektille. Ilmaisena vinkkinä vielä, että huithapelikokeiluihin ei kannata valita raidallista kangasta, josta varmasti näkee kaikki vinoon menneet ompeleet.


Minä olen sen verran hidas ompelija, että sain näihin nelikulmaisiin pussukoihin uppoamaan tunnin jos toisenkin. Mutta käytetty aika on ihan lopputuloksen arvoinen. Oli ihana viettää lauantaipäivä etsien täydellisiä päällis- ja vuorikangasyhdistelmiä. Ei ihan heti lopu projektipussukat kesken.

Neulisti


25 kommenttia:

 1. Komeita pussukoita ja ihania kankaita! Nuo neliskulmaset on niin käteviä mutta niitten kans saa kyllä olla tarkkana ommellessa. :) Projektipussien ompelu on äärimmäisen koukuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tosiaan koukuttavaa, kuten kuvasta näkyy. :D

   Poista
 2. Tykkään noista kuutionmallisista pussukoista - varmaan käytännöllisiäkin... mistäs sitä sais hetken aikaa et itekin vois aktivoitua kangasvarastonsa kanssa ja ommella tuollaisia. Nyt kyllä iski innostus kun näin nuo sinun pussukkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ainakin näin alkuun olleet kertakaikkisen ihania käytössäkin. :)

   Poista
 3. Kauniita ja käytännöllisiä. Kun on aikaa niin voisin itsekin kokeilla tuollaisen ompelemista.

  VastaaPoista
 4. Projektipussukoita ei ole koskaan liikaa! Pikemminkin liian vähän... Ai miten niin muka liian monta työtä kesken?! - Noi punaiset pilkkupussit on ihanat! Nyt munkin tekee mieli taas uusia projetkipusseja... tässä mun vieressä sohvalla onkin parhaillaan "vaan" kolme keskeneräistä työtä ilman omaa pussukkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mähän aloitin tässä kätevästi helmikuun startiittiviikolla kaverin kanssa. Joka päivä tällä viikolla saa aloittaa väh. yhden työn. Niin, jotta pussukat alkaa täyttyä uhkaavaa vauhtia! :D

   Poista
 5. Onpas siellä kone surrutellut kovasti! Kivoja pussukoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyesti hurahti koko lauantaipäivä näitä ommellessa.

   Poista
 6. Kauniita pussukoita ja niitähän tarvitaan aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että mitä enemmän pussukoita ompelee, sitä enemmän niitä myös tarvitsee. :D

   Poista
 7. Mullakin pitäisi antaa ompelukoneelle nykyistä enemmän hommaa. Noita pusskoita voisi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Eivät olleet mahdottoman vaikeita, vaativat vain keskittymistä. Ja jälki on niin nättiä, että ilokseen jäkittää ompelukoneen ääressä.

   Poista
 8. Uu todella hienoja! Menee kivasti varmaan myös meikkipusseiks plus kaikelle muulle tilpehöörille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipun pussukasta jos tekis pikkuisen isomman version, niin tulis kyllä hyvä meikkipussi. Nuo toiset on mun päässä niin iskostuneet neulepussukoiksi, etten vois kuvitellakaan niitä muuhun käyttöön. :D

   Poista
 9. Ihania! Tuommoiset projektipussukat olisivat käteviä, pitääpä pistää ohje korvan taakse.

  VastaaPoista
 10. Ihania, todella hienoja! Osaisinpa minäkin, tai edes ehtisimpä joskus opettelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan mitään kummempia ompelukoneenkäyttötaitoja ole. Näin söpöjä sain silti aikaan. Että kannattaa kokeilla, ei tiedä, miten söpöjä pussukoita saisit tehtyä itsekin.

   Poista
 11. Ihan mahtavan hienoja! Pitää rohkaistua kokeilemaan itekin tuommosten ompelua, jotenkin kummasti on projektipusseista vähän pulaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta virka. Kaikki pussukat ja nyssykät on täynnä juuri aloitettuja neuleita. Jännästi mies ei arvosta sohvan nurkassa tursuilevaa startiittiviikkoa. :D

   Poista
 12. Siehän oot pussitehtailijaks ruvennut, ihania! Tällasen vois hyvin lahjoittaa retriitin lankalottopalkinnoksi, vinkvink :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pientä vinkkiä.. :D Mä jo meinasin Päivölän retriittiin pari viedä myytäväksi. Ehkä täytyy pitää toiset ompelusulkeiset sitten vielä ennen Kieroja puikkoja. :)

   Poista
 13. Tosi kivoja pussukoita! Sinulla pysyy ompelukonekin hanskassa. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...