torstai 27. helmikuuta 2014

Punapää

Startiittiviikko haastoi etsimään to do -jonosta nopeasti valmistuvia projekteja, jotta sohvan nurkka ei ole täynnä keskeneräisiä töitä koko seuraavat puoli vuotta.


Mitä: Magnolia / Maria Socha
Miten: Pyöröpuikot 5.0 mm
Mistä: Brown Sheep Lamb's Pride Worsted, 68 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/magnolia

Voitin aikoinaan tämän langan Villaviidakosta, New Yorkintuliaisarpajaisista. Koko syksyn majaili mielessä ajatus, että tänä talvena se muuntuu pipoksi. Ehkä tässä vielä vähän on pipokelejä jäljelläkin. Lanka oli mainiota. Paksua ja pehmeää. Pipo tekeytyi hetkessä, kun sille tielle läksin.


Malli on mukavasti ilmainen ja valmis pipo istuu hyvin päähän. Ohjeessa olisi resorin jälkeen pitänyt vaihtaa isommat puikot käyttöön, mutta ne olivat lainassa. Oikeastaan taisi tulla parempi näillä vähän pienemmillä. Pipossa toistetaan helppoa palmikkokuviota ja viimeisellä kerralla vaan jätetään kuvioon kuuluvat lisäykset tekemättä. Näin pipo kaventuu itsestään kuvioon sulautuen.

Neulisti


20 kommenttia:

 1. Voi vitsi, miten kaunis pipo! Lähti jonoon!

  VastaaPoista
 2. Pipot syyhyttelis täälläkin, mutta ensin pitäis tehdä sitä ja tätä ja tuota... Mutta, jos kuitenkin välipalaks yks pipo puikoille,,,?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin voi yhden välipalapipon tempaista. Tässä ei montaa tuntia saa kulumaan.

   Poista
 3. Sama juttu kuin Jennillä.. Mutta tuohan ois tosi nopee ja kaikkee ja kyllä nyt sen verran aina voi aloittaa, ennen kuin ottautuu omaan rästihommahaasteeseensa.. Ainakin sen verran, ellei jopa enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hetkessä valmistuu. Etenkin jos heti pistät puikoille. ;)

   Poista
 4. Ihana pipo! Rakastan tuota kirkasta punaista väriä.

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman kaunis! Munkin teki mieli neuloa tämä heti kun näin projektisi ravelryssä. Lankakin olisi, tosin toiseen (pipo)projektiin alunperin ajateltu. Mutta järki sanoo että kevät tulee, tämän voi neuloa sitten ensi talvena kun on pai viikkoa ehtiny palella paukkupakkasissa. Tai en mä tiedä onko tässä järjellä mitään tekemistä, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jos nyt heti neuloo, niin se on valmiina sitten takatalvea ja ensi syksyä varten. Ei tarvi sitten korvien palella hetkeäkään.

   Poista
 6. Vautsi miten hieno! Kävin heti kopsaamassa ohjeen omaan ohjevarastoon ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oottepas te kaikki intona yhdestä pienestä piposta. :) Onhan se toki tosi nätti pipomalli. Ja hirmun helppo ja sitäkin nopeampi tehdä.

   Poista
 7. Onpa hieno! Minäkin tahdon tuollaisen!

  VastaaPoista
 8. Kiva pipo kivasta langasta & väristä. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...