tiistai 15. huhtikuuta 2014

Tiimipiposet

Kävimme taannoin tervehtimässä ystäviä, joiden perhe kasvoi kevättalvella yhdellä varsin somalla pikkuisella. Tuliaisiksi veimme sisaruksille samanlaiset pilvipipot, joihin otin idean Nöttösen solmumyssystä. Kuvat eivät valitettavasti ole sieltä parhaasta päästä, kun aika oli kortilla, valo vähissä ja mallillakin olisi ollut muita kiireitä. Jospa nuo nyt kuitenkin ajaisivat asiansa.Mitä: Solmupipot / oma ohje mallin mukaan
Miten: Saumurilla
Mistä: Trikoosta

Olipa taas kivaa surruutella saumurilla. Edellisestä kerrasta onkin aikaa, kun työn ja lapsen lisäksi ei päivään kerta kaikkiaan tunnu mahtuvan paljoa. Iltaisin on monesti jo niin väsynyt, että ompeluhommien valmistelut tuntuvat ihan ylivoimaisen vaikeilta. Nyt kuitenkin tein oivalluksen, että onnistuuhan se ompelu lapsen kanssakin, kun vain ottaa tämän mukaan touhuihin. Pikku assistentti ojentamaan ja poistamaan nuppineuloja ja molemmat viihtyvät. Sitä paitsi taas sai äiti opetuksen, että ei pitäisi aliarvioida naperon kykyjä. Hyvinhän tuo osaa nuppineuloja käsitellä, kun ensin yhdessä opetellaan.Työn alla olisi lisääkin pieniä vaatteita, mutta homma on toistaiseksi tyssännyt siihen, että hyvin palvelleeseen (lue: ikivanhaan) ompelukoneeseeni ei taida saada kiinni kaksoisneulaa ja aiemmat kokeilut helmakäänteiden ompelusta tavisneulalla ovat olleet jokseenkin tuskastuttavia. Onkohan tässä enää muita vaihtoehtoja kuin käsin ompelu?

Kyselee tumpelo-ompelija
Vyyhti

9 kommenttia:

 1. Suloisia pipoja =) Mä ompelen ihan vaan yksöisneulalla. Oon vaan hankkinut kankaaseen sopivia neuloja ja ihan ok on onnistunut. Mut älä mun neuvoista välitä kun mä oon ihan eskariompelija.

  VastaaPoista
 2. Ai joo, yksöisneuloillakin on tosiaan eroa... Kiitos vinkistä! Pitääpäs kokeilla olisiko joku toinen neula toimivampi. Vaikka joutuisi tekemään hankintoja, niin tulisi ainakin halvemmaksi kuin uuden ompelukoneen osto. :D

  VastaaPoista
 3. Söpöjä hattuja! Joko teillä pyssyy hatut päässä ilman kaulanalle menevää nauhaa? Meillä ei sitten millään, ehkä sitä voi kesällä kokeilla myös nauhattomia hattuja, kun ei ihan heti pää palellu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, enimmäkseen hatut pysyvät aika hyvin päässä. Etenkin näin välikautena, kun alla on yleensä kypärämyssy tms. Ongelmia on lähinnä siinä vaiheessa, jos myssy valuu silmille.

   Poista
 4. Söpöjä myssyjä! Minä olen ommellut helmakäänteen yksöisneulalla leveällä siksakilla niin saumasta tulee joustavampi. Tosin harvoin tulee ommeltua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei varmaan sovi nätisti ihan kaikkeen, mutta joissain kohdin varmaan oikein toimiva. Pistetäänpä korvan taakse!

   Poista
 5. Hupsistarallaa-blogissa oli ohje miten taitteet saa ommeltua saumurilla. En ole itse kokeillut, koska en omista saumuria, mutta näytti ihan toimivalta tavalta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...