lauantai 31. tammikuuta 2015

Jouluiset raidat

Koska mielestäni ihminen ei  selvästikään voi kerätä itselleen liikaa stressiä ja aika on uusiutuva luonnonvara, päätin tosiaan tehdä kaikki joululahjat jälleen kerran omin pikku kätösin. Tällä kertaa esittelyssä veljenpojan  pusero.


Mitä: Gathering Stripes / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Drops Baby Merino, 229 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/gathering-stripes

Tämä joululahjaidea sai alkunsa palmikkopaidasta, jonka neuloin veljelle useampi joulu takaperin. Se on ollut velipojalla ahkerassa käytössä ja reippaasti pyörinyt muun pyykn mukana pesukoneessa. Näin sen marraskuussa veljen sohvalla lojumassa ja siinä ei näkynyt niin minkäänlaisia kulumisen merkkejä! Jösses! Kyllä on hyvää lankaa, jos kestää reipasta käyttöä ja siihen päälle ronskia pyykkikonepesua. Niinpä päätin siltä istumalta neuloa myös veljenpojalle tästä maagisesta langasta jonkun pusakan.


Etsin langalle sopivan mallin ja nuori herra valitsi itse värit. Paita koostuu pehmoisesta ainaoikeasta pystykauluksesta ja raglanhihoista. Kuten Veeran ohjeisiin kuuluu, paita neulottiin saumatta ylhäältä alas. Helppoa kuin heinänteko. Ei sillä, en kyllä ole tehnyt heinää, enkä varmaan olisi siinä kovinkaan hyvä. Mutta neulominen sujuu. Ainoa harmitus oli se, että minun käsialani oli hiukan ohjeistusta tiukempaa ja kädentiet meinasivat jäädä turhan mataliksi. Onneksi tässä mallissa ei kauhesti ollut väliä raglanlisäysten määrällä, joten purin hiukan ja tein sitten ohjetta enemmän lisäyksiä, jotta sain sopivamman kokoisen paidan aikaan.


Mallin erikoisuutena oli käännetyt hihansuut ja helma. Alkuun hieman hirvitti, että noinkohan siitä saa käsin ommellen siistin käänteen ja eikö se muka näy sitten paidan oikealle puolen. Mutta ei se vaan pilkistele. Valkoisella nimittäin pistelin.

Niin, ja tietty se tärkein tuon langanmenekin kannalta, 8-vuotiaan koon neuloin. Ja tuli justiinsa jetsulleen sopivan kokoinen. Sopivasti myös lahjansaaja oli jo etukäteen päättänyt tämän merinovillaisen pumpulinpehmoisen puseron olevan tosi kutittava. Ehkä ensi jouluksi jotain suomenlampaasta sitten? Oppisiko ymmärtämään eron? :D

Neulisti

7 kommenttia:

 1. Todella nätti! Joo kannatan suomenlammasta seuraavaksi puseroksi hänelle :D

  VastaaPoista
 2. Mä ehdotan ens vuodelle Raggegarn-paitaa! Tosin sen neulominen vois olla aika tuskaisaa..

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero. Kannatan myös ensi jouluksi ihka aitoa suomenlammasta! :D

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida että heinätöitä tehneenä homma on kaukana helposta :D rankkaa, hikistä ja kivuliasta, mutta sitähän se neulominenkin on pahimmillaan :D

  VastaaPoista
 5. Hyvä ihme, eihän baby merino voi kutittaa ketään :D Komia paita, ehkäpä lahjansaaja pian pyörtää puheensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Hänhän siis totesi tämän jo ennen kuin edes koski paitaan. Äitinsä kyllä lupasi kiskoa sen pojan päälle pakkaspäivien koittaessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...