maanantai 26. tammikuuta 2015

Luisevat sukat

Sen kerran, kun kultani kertoo sukkia kaipaavansa, niin sitä ei sovi yhteen pariin lopettaa. En voinut vastustaa kiusausta kipaista kaupasta vielä sitä aluperin toivottua punaista lankaa.


Mitä: Bones / Jenni Österman
Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: Luohittaren luola Väinämöinen, 70 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/bones

Melkein nolottaa tunnustaa, etten ole aiemmin ehtinyt Bones-sukkia neulomaan. Niitä on tullut vastaan sen verran monet, että olen päätellyt niiden kuuluvan jokaisen suomalaisen neulojan yleissivistykseen. Onpa tämäkin aukko sivistyksessä nyt paikattu.

Ja kyllä oli kuulkaa mainio ohje. Simppeli ja jouheva. Eteni vauhdilla. Ihan hetkessä huitaisin sukat alusta loppuun. On tullut niin tarkkaan valittua mielenkiintoisen ja haastavan oloisia sukkamalleja, että olin suorastaan ehtinyt unohtaa, miten mukavaa on vain neuloa menemään aivot narikassa. Täytynee tästä eteenpäin aina välillä pitää neulelomaa helppojen mallien parissa. Kyllä siinä sielu lepäsi ja kädet nauttivat. Ah, sanon vaan.


Mikäs siinä neuloessa, kun lopputuloksena on vielä näin komeat sukat. Ei lisättävää.

Neulisti

26 kommenttia:

 1. Eivät ne kyllä minunkaan yleissivistykseeni (vielä) kuulu. Vaan kohta kai pitää, kun ne näyttävät kerta kerralta paremmilta. Törkeen hienot on!

  Silti: mikä määrä keskeneräisiä projekteja on liikaa? Entäs, jos työnantaja odottaa, että istun kustannuspaikalla enkä kotona kutimoimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Näiden neulominen oli suorastaan hermolepoa. :)

   Poista
 2. Mullakin nämä on vasta jonossa. Hienot sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun on pitänyt jo useamman vuoden ajan neuloa nämä. Ehdinpä lopulta astialle.

   Poista
 3. Ihanat! Kyl nyt kelpaa hänen sukissaan astella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä niissä on ja asteltukin! Joka päivä on nämä löytyneet herran jalasta. <3

   Poista
 4. Minulle kelpaavat juuri nyt oikein aivottomat mallit, kiitoksia vain vinkeistä! Kun pitää tehdä useaa asiaa yhtä aikaa ja vaikeammille jutuille jäävät vain pari tuntia myöhäisillassa, tällaiset jutut ovat kultaakin kalliimpia. Ja kyllä täytyy todeta, että vaikka useinkin näihin olen törmännyt, minäkään en ole saanut aikaiseksi näitä neuloa. Tämä lopputulos vieläpä viettelee kokeilemaan, joten ehkäpä tässä tulee pakollinen sukkatrippi luisille maille :D

  VastaaPoista
 5. Älä sure, parempi tehdä kerralla kunnolliset. Mä ehdin neuloa yhdet tällaiset, joista tuli keskenään aivan erikokoiset ja lankakin oli susirumaa. Eli käyttökelpoiset Bonesit on vielä jonossa - kiva malli, vaatii tasaisehkon langan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä tosiaan kerättiin taitoja ennen kuin ryhdyttiin näin monimutkaisiin sukkiin. :D Ei vaan, nämä kuului tehdä juuri nyt.

   Poista
 6. Mie rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrakastan tätä luisevaa mallia. Istuu jalakkaan ko jalakkaan (ainki ko tekkee oikeen kokosen ;) ). Uuet on tehtävä heti ko entisistä aika jättää. Miunki Bonekset on kommeen punaset- tähän mennee miusta ne pätkärääkätytki va se on itetty makuassii.
  Kiitokset vaan taas ja yhä ihanasta blokista!
  ps. ne ekat ja loppuukäytetyt ellää uutta elämmää meijän koiran rakkaana "pommi" leluna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin veikkaan, että tähän sopisi vähän sekaisemmankin väriset langat.

   Poista
 7. Hienot sukat. Mullakin on ohje tallessa mutten ole ehtinyt neuloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kohdalla on todettava vielä se, että valmistuvat muuten nopeasti. Että ei tarvitse paljon ylimääräistä aikaa löytää. :)

   Poista
 8. Minullakin on Bonesit vielä kutomatta. Jossain vaiheessa sellaiset olisi kyllä kiva saada puikoille. Siihen asti ihastelen näitä, sillä tuo punainen on vain niin upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä juurikin täydellinen malli hienon langan esittelemiseen.

   Poista
 9. Vähän niin kun aikuisten junasukat :) en ole ennen törmännyt tähän ohjeeseen, mutta kiva jatko to do listalle :)

  VastaaPoista
 10. Neuloin nämä vuosia sitten kummitytölleni ja pidin kovasti sekä neulomisesta että valmiista sukista. Nyt juuri huomasin unohtaneeni nämä, kiitos muistutuksesta. Taidan heti aloittaa yhdet, vihreästä Väiskistä.

  VastaaPoista
 11. Mullakin on aukko vielä sivistyksessä mutta kyllä on mainiot sukat! Pakko alkaa sivistymään!

  VastaaPoista
 12. Ihan törkeen hienot! Kannatti hakea miekkoselle tuo punainen lanka.
  Mulla on ollut ohje etsittynä jo aikaa sitten, mutta en ole 'ehtinyt' neuloa. Josko vaikka ensi jouluksi tekisi kaikille tämän mallin, eri värisinä vain. Sais tehtyä tutkielman värin vaikutuksesta malliin :-D

  VastaaPoista
 13. Kauniit sukat jälleen kerran! Olen itsekin ihaillut tuota mallia pitemmän aikaa, ehkä pitää tämänkin mattimyöhäisen ottaa nämä puikoille :)

  VastaaPoista
 14. Ihanat Bones -sukat! Olen mallia ihastellut useissakin blogeissa, mutta ohjetta en ole löytänyt. Onkohan se netissä saatavissa? Olen Ravelryssä vasta uusi tulokas, siellä on kuva ja tieto missä kirjassa julkaistu, mutta saako sen kautta ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kirjaa ei ole saatavana e-kirjana. Suosittelen tarkastamaan lähimmän kirjaston käsityökirjahyllyn.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...