lauantai 3. tammikuuta 2015

Jouluisia käsityömuisteloita

Syksyltä kasautuneen univajeen ja loppuvuoden kiireiden sekä onneksi myös ihanan rentouttavien mummolareissujen jälkeen olen vähän jälkijunassa näiden joulukuvieni kanssa, mutta olin päättänyt, että yhtään ylimääräistä stressiä en aio ottaa, joten en ottanut. Eihän tässä kuitenkaan vielä loppiaisessa olla, joten jospa nämä tässä vielä menisivät.Mitä: Lahjapusseja
Miten: Perunaleimasimilla
Mistä: Valmiita paperipusseja, sormivärejä ja peruna

Tänä vuonna aika moni läheinen sai meiltä joulumuistamisen itse koristellussa lahjapussissa. Veistin perunasta leimasimet ja teimme kuviot lapsen kanssa sormiväreillä. Sormiväri ei mielestäni ollut ihan paras valinta näihin, mutta ainakin se oli lapsiystävällistä ja helposti siivottavaa, ja kuvioista sai kuitenkin selvän. Ehkäpä seuraavan kerran kokeillaan kuitenkin vaikka mustetta tai akryylivärejä.

Teimme yhdessä lapsen kanssa myös pari lahjakeksipurkkia hätäavuksi makeannälkäisille. Idea sekä perunaleimasimiin että keksipurkkeihin tuli Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -kirjasta, joka tuli meille vähän puolivahingossa, mutta pääsi heti joulujemme ruokaraamatuksi. Ihan kaikki kokeilemamme ei onnistunut tai ollut muuten mieluista, mutta esimerkiksi sitruuna-marenkikupposet, piparkakkubrowniet ja joulukaakao veivät kielen mennessään.

 

Mitä: Joulupalloja
Miten: Käsin huovuttaen
Mistä: Huovutusvillasta ja satiininauhasta

Nämä pallot on itse asiassa tehty jo muutama vuosi sitten, mutta jääneet aikanaan esittelemättä blogissa. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Tein nämä ensimmäisen omassa kodissa vietetyn joulun alla ja tänä vuonna vietimme ensimmäistä joulua kotonamme lapsiperheenä. Kaksivuotias muksu ja keräilemäni lasiset kuusenkoristepallot tuntuivat jotenkin vähän hasardilta yhdistelmältä, joten tällä kertaa kuusi koristeltiin huopapalloilla ja muutamalla muulla putoamisen kestävällä koristeella. Kuusi oli vielä vähän niukasti koristeltu, mutta mieluummin vähän ja mieluista. Tulevina vuosina voi sitten rauhassa kartuttaa valikoimaa.


Mitä: Joulukuusen tähti
Miten: Leikkaamalla ja liimaamalla
Mistä: Piirustuspaperista

Olemme yleensä viettäneet joulut lapsuudenperheissämme ja siksi meillä on ollut joulukuusi vasta kahtena vuotena. Edellisen kerran menimme ilman latvatähteä, mutta tänä vuonna viimetippa-askartelin sellaisen piirustuspaperista tämän ohjeen mukaan. Mukavaa ja helppoa sekä ennen kaikkea minulle huomattavasti mieluisampaa kuin kaupan tarjoamien versioiden kanssa. Latvakin kesti hyvin kevyen paperitähden painon.

Joulupukki toi meille tänä vuonna lahjaksi järjestelmäkameran, jota yritän tulevan vuoden aikana opetella käyttämään. Jospa jatkossa saisitte minunkin tekstieni lomassa nauttia jostain vähän paremmasta kuin kännykällä räpsityistä kuvista.

Viimevuotisin terveisin
Vyyhti

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia nuokin kännykkäkuviksi. En olisi uskonut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa niistä onkin itse asiassa uudella kameralla, mutta puolison ottamia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...