torstai 16. huhtikuuta 2015

PakkoKAL

Eräänä iloisena syyspäivänä neuloja lähti parin toverin kanssa kässämessuille. Siellä neuloja tovereineen bongasi uuden upean langan: kotimaista villaa kotimaassa värjättynä. Ja miten ihanat värit! Eihän siinä tohkeissaan kyennyt valitsemaan, minkä väreistä nappaa mukaansa. Siinä toverit sitten kehittelivät mainion suunnitelman, että otetaan vähän kaikkia värejä ja yllätetään pikkujouluissa himoneulojien tukiryhmä pakottamalla kaikki yhteiseen KAListeluun. Eikä edes mihin tahansa. Valittiin vielä ohje, joka sisältää kirjoneuletta, koska ollaan niin kilttejä.


Tästä ihanaisesta lankakasasta lähdettiin liikkeelle. Kaikki vyyhdit puolitettiin ja kerittiin valmiiksi ja sitten pikkujouluissa kukin himoneuloja sai poimia haluamansa värit kämmekkäisiin. Sepä ei sitten ollutkaan turhan helppo tehtävä. Vaihtoehtoja oli niin paljon ja sitten piti vielä löytää värit, joissa oli riittävästi kontrastia keskenään. (Ja jotkut urpot [lue: Neulisti] halusivat tieten tahtoen värit, jotka eivät erotu toisistaan kunnolla, koska eräillä on epävärikausi meneillään.)


Tukiryhmän kesken sovittiin yhdessä takaraja, jolloin kaikilla on oltava valmiit kämmekkäät, jotta sitten päästään yhteiskuvia napsimaan. Aikarajat paukkuivat ja lopulta yhdet kämmekkäistä jäivät puolitiehen, koska sellaista neulominen on. Toisinaan huiveista tuleekin pipoja ja sukista lapasia. Kaikki ei vaan toimi ja suunnitelmia muutetaan ja neuleita puretaan. Vyyhdin kämmekkäät olivat menossa synttärilahjaksi ja kävivät jo sovituksessakin tulevalla omistajalla, mutta julmasti ne napattiin vielä takaisin kuvauksia varten. Kyllä kannatti odotella yhteiskuvia, koska katsokaa nyt!Somasti kuvista näkyy myös se, miten eri puikoilla, eri käsialoilla ja eri määrillä kaavion toistoja näistä tuli ihan eri kämmekkäitä.Mitä: Endpaper mitts / Eunny Knit
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 31 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/endpaper-mitts

Neulisti valitsi tosiaan ihan tarkoituksella toisistaan kehnosti erottuvat värit. Eikä siinä kaikki, vaan myös hyvin pienet puikot siitä huolimatta, että tarkoituksena oli neuloa kirjoneuletta. Tiukathan näistä tuli, mutta oikeastaan tuntuu kivalta, kun villa tiiviisti ympäröi käsiä.

Ohjeessa oli kovasti tarjolla kaikenlaista kummallista. Porukalla ihmeteltiin, miksi kaikki haluttiin tehdä vaikeimman kautta ja Neulistikin päätyi sitten tekemään aloitukset, päättelyt ja kaavion toistomäärät ihan miten huvitti. Hyvät tuli.


Mutta tarinassa oli opetus. Ilmaisena vinkkinä, että lankadominanssilla on väliä. Kivasti kovan pohdinnan jälkeen Neulisti päätyi ensin siihen, että harmaan kannattaisi tässä dominoida ja neuloi ekan kämmekkään lähes valmiiksi. Sitten kuukauden jäähyn jälkeen kämmekkäiden pariin palatessa autuaasti unohdettuaan kummin päin lankoja olikaan pidellyt, tuli pienen kokeilun jälkeen siihen tulokseen, että ehdottomasti keltaisen pitää dominoida, jotta kuvio erottuu. Ja erottuuhan se paremmin. Paitsi, että nyt Neulistilla on yksi harmaa ja yksi keltainen kämmekäs. Että näin.Mitä: Endpaper mitts / Eunny Knit
Miten: Pyöröpuikko 3 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 34 g


Vyyhti valitsi omaksikin yllätyksekseen melkoisen räimeän väriyhdistelmän, mutta kyllä kannatti. Kuvio erottuu mainiosti ja keltainen ja pinkki näyttävät oikein kivalta yhdessä. Tämä olikin Vyyhdille ihkaensimmäinen kunnon kirjoneuleprojekti, joten opettelemista riitti. Onneksi oli kokeneempia tovereita kimppaneulomassa ja heiltä saikin heti alkuun hyvät vinkit mm. siitä, miten lankoja kannattaa kädessä pitää. Muutenkin tiukkiksella neulojalla oli miettimistä kirjoneuleeseen sopivan puikkokoon valinnassa eikä se nyt ihan nappiin mennytkään. Kuten Neulistilla, myös Vyyhdin kämmekkäistä tuli melkoisen napakat, mutta hyvältä nekin sitten kuitenkin kädessä tuntuivat. Oikein kiva harjoitustyö ensimmäiseksi kirjoneuleeksi!


Vähän näyttää siltä, että tukiryhmän duckface-poseerauksessa on vielä harjoiteltavaa.Yhteiskuvista suurkiitos Tiinalle! Lisää juttua kämmekkäistä löytyy täältä ja täältä.

Neulisti & Vyyhti

18 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa! Tosi hienoja kämmekkäitä, kaikki parit. Tuo pinkki ja sinapinkeltainen on yllättäen ihan huippu väriyhdistelmä! Ja voi kun teillä on kivan näköistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin hyvä väriyhdistelmä! Joskus selvästi kannattaa vaan mennä intuition mukaan, vaikka se tuntuisikin hurjalta.

   Kivaakin oli, toden totta. :)

   Poista
 2. Hauska idea tehdä kimpassa kaikille samanlaiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli! Minun kämmekkääni tosin matkaavat synttärilahjaksi muualle, mutta kivalta ne yksinäänkin näyttävät.

   Poista
 3. Hienoja =) Hauska idea neuloa porukassa samanlaiset. Mulla on vielä omat tukut neulomatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli. Minäkin ehdin saada valmista jopa kaksi tuntia ennen määräaikaa eli ihan ajoissa! :D

   Poista
 4. Kauniit kämmerkkäät ja ihanat värit!

  VastaaPoista
 5. Mahti juttu ja aivan ihana lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Jos näiden neulominen oli yhtäänkään niin hauskaa kuin miltä yhteiskuvissa lopputulokset näyttävät, niin kyllä kannatti. Todellakin. Tosi kivoja kuvia tosi kivoista kämmekkäistä. Ihanan hyväntuulisia yhteiskuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista vaan. Porukalla neulominen on aina hauskempaa, suosittelemma. :)

   Poista
 7. Noista kuvisa ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle! Ja muistuipa mieleen, että Endpaper Mitts on ollut mullakin jonossa jo useamman vuoden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten kaikki vanhat suunnitelmat jää aina tuoreimpien mallien jalkoihin.

   Poista
 8. Hauska idis, ja kaikki toteutukset kauniita kun mitkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskinta kimppaneulonnasta olikin justiinsa katsoa, miten eri näköisiä kämmekkäitä saatiin aikaan. :)

   Poista
 9. Mielettömän hienoja kaikki! Ihanat yhteiskuvat :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...