sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Syntymättömyyspäivä

Rakkaat ystävät juhlistivat yhdessä sekä valmistumistaan maistereiksi että toisen syntymättömyyspäivää - 30 vuotta, kun kolkuttelee ihan nurkan takana. Jälleen kerran tein klassisen virheen ja yliarvioin oman neulomisnopeuteni. Aloitin nämä eilen illalla puoli kymmenen aikaan. Tuli vähän kiirus.


Mitä: Owlie Mitts / Julie Elswick Suchomel
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: The Uncommon Thread Silky Merino Fingering, 27 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/owlie-mitts

Siinähän kävi lopulta niin, että nappasin keskeneräisen työn mukaan juhliin ja sanoin, että tästä tulee sulle lahja n. 2h päästä. Mutta sain sentään valmista kakkukestien aikana.


Tämä ohje on ollut suunnitelmissa toteuttaa juurikin tästä langasta ja näillä helmillä jo pitkään. Kerroin aikoinaan, miten järkytyin nähtyäni ystävän päässä halpiskaupan akryylilörpän, joka myös pantana tunnetaan. Korjasin tietty tilanteen, mutta myöhemmin sain todistaa, kuinka alkuperäisen akryylilörpän pariksi oli hankittuna myös muoviset ja aivan väärän kokoiset kämmekkäät. Ja lupasin korjata senkin tilanteen. Eikä tässä edes mennyt kuin reilu vuosi. Vauhdikasta juu, mutta nytpä sain maisterikesteistä hyvän kipinän pitää vihdoin lupaukseni.


Ohje oli mainio ja kaiken lisäksi ilmainen. Helmet silminä tuovat pöllöille hiukan ilmettä. Näitä oli muuten miellyttävä neuloa, mutta resorissa ja pöllöjen välissä kulkevat pienen pienet palmikot tuottivat hiukan tuskaa, kun toistuivat joka toinen kerros. Katselin jo toisten toteutuksia, että voisihan nuo neuloa vaan joustimena, mutta etenkin tämän herkän vaaleanpunaisen langan kanssa pitsisen oloiset palmikot kuuluivat ehdottomasti asiaan.

Ystävä tuntui kovin tykästyvän uusiin kämmekkäisiin ja minä sain varastossa lojunutta lankaa vajutettua. Win-win.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Herkän kauniit kämmekkäät. Ystäväsi on saanut ihanan lahjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillä on väliä, kun hassunhauskoista pöllökämmekkäistäkin saa herkän romanssiset.

   Poista
 2. Tosi nätit =) Onnea on tuollainen ystävä! Ihanalta näytää tuo lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Onnea on ystävät, joille tunkea näitä kaiken aikaa valmistuvia neuleita. :P

   Poista
 3. Kauniit ovat! Ja luksusta on lankakin. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Niin herkät ja kauniit!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...