keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Punainen freesia

Tuli tarve neuloa huivi. Olen jo pitkään suunnitellut tämän mallin neulomista. Onneksi mieleen tuli heti ystävä, jolle se sopisi kuin nenä päähän.


Mitä: Freesia / JumperCablesKnitting
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: BC Garn Semilla, 225 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/freesia

Huivi aloitetaan kapeasta kärjestä ja sitä levennetään lisäämällä silmukoita toisessa reunassa joka kerroksella. Muodon takia siihen on helppo upottaa juuri niin paljon lankaa kuin sattuu käytettävissä olemaan. Toisessa reunassa neulotaan reikäkuviolla leveää siksakkia. Muuten huivi on ainaoikeaa. Sitä oli erittäin helppo neuloa ja tällaisesta suht paksusta langasta se valmistui hujauksessa. Ja siitä tuli ihan valtava!


Piti päästä kokeilemaan BC Garnin Semillaa, kun yksi toveri on neulonut siitä niin ihanaisen paidan. Ja ihanaa se lanka tosiaankin oli. Yhtä aikaa villaista ja kuitenkin pehmeää. Pömpseää ja laskeutuvaa. Mahti lanka. Paitsi, että sitten hoksasin, että olenhan mä tätä itsekin jo neulonut. Sopivasti vielä justiinsa tässä värissä, niin pääsin käyttämään senkin jämän pois kuljeksimasta. Mainiota.


Onnea oli nähdä huivin saajan pitävän sitä harteillaan tai kaulallaan koko viikonlopun. Ei tainnut olla hutiosuma. Saatan olla puolueellinen, mutta mun silmään tää näyttäis tosiaan sopivan neulojakamulle paremmin kuin hyvin.

Neulisti

14 kommenttia:

 1. Hei onpas kiva! Hieno mallikin! Pistän muistiin, kun tollasia yksinkertaisia mutta silti jollain jujulla varustettuja huiviohjeita ei ihan joka oksalla istu. (Joka kolmannella vain, mutta riittääkö se mihinkään, ei riitä, kyllä näin on.)

  VastaaPoista
 2. No kyllä on just niin Emman näköinen huivi, ettei paremmasta väliä! Ihan parasta, kun saa vision ja se toteutuu ja saajakin on mitä tyytyväisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti se Emman harteilla viikonlopun lötkiessään näytti ihan siltä kuin Emmalla olis aina ollut tuo huivi. :)

   Poista
 3. Hieno ja varmaan lämmin! Mulla taitaakin olla tuo Ravelryssä suosikeissa, mutta en oo sitä vielä tehnyt. Kiva kuulla, et on helppo ja nopsa! Itse muuttaisin sen sileäksi, mutta kaipa se niinkin onnistuisi? (En ole ainaoikean ystävä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan onnistuis oikein hyvin sileänäkin. Ei varmaan muuta tarvis muuttaa kuin pitsiä neulottaessa (ne reikäkerrokset on nurjan puolen kerroksia) vaihtais 2o yht. -> 2n yht.

   Poista
 4. Niin ihana huivi! Saaja oli yhtä hymyä huivin vuoksi :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis pienine yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
 6. Kyllä vain, nenä on päässä ja pysyy! Kiitos vielä, on se ihana :) Ja pahoittelut kuvausmallin asiattomasta käytöksestä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Susta oli kyllä lähes mahdotonta saada vakavalla naamalla -kuvaa. :D

   Poista
 7. No onpa muuten todella kiva! Just oikella tavalla simppeli ja samalla jujua. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno huivi, ja upean punainen! Varmasti on ollut ilo nähdä, että huivista tuli saajalle mieluinen ja tykätty.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...