sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

LiitoapinoitaAloitin joulun alla pikku yöpukuprojektin Nöttöselle. Työn piti olla nopea ja helppo, ja lähes valmista tulikin hetkessä. Yhtä saumaa ennen valmista pukua saumuri kuitenkin meni sekaisin ja käytettyäni turhaan tuntikausia sen kanssa tapellessa hautautui koko homma kuukausiksi. Pari viikkoa sitten äitini oli kylässä ja tuli puhetta saumurista. Hän teki hetken taikojaan ja kas – taas toimii! No, huollolle olisi varmaan jo tarvetta, mutta sainpa kuitenkin valmista ennen kuin muksu ehti kasvaa pyjamasta ohi.


Mitä: Liituripyjama/SikSakSiksen Henni
Miten: Saumurilla ja ompelukoneella
Mistä: Apinat-trikoo Kestovaippakaupalta


Pyjama on tehty liito-oravamaisella zero waste -kaavalla eli periaatteessa tästä ei pitäisi tulla muuta kangasjätettä kuin saumurin leikkaamat suikaleet. Minä muotoilin vähän kaula-aukkoa, joten ihan nollaan ei päästy, mutta aika lähelle kuitenkin.


Pyjamaan pääsee sisään alareunaan jätetystä aukosta ja siinä yhdistyvät yöpaidan ja haalarin hyvät puolet. Se on lämmin ja rento, mutta pysyy paremmin paikoillaan eikä kierry öisen pyöriäisen vyötärölle. Hyvin maittoivat ainakin ensimmäisen yön unet uudessa liitoapinapuvussa.


Sadepäivän terveisin
Vyyhti

8 kommenttia:

 1. Olen ommellut tuon tapaisia vuosia sitten lapsille. Ja he pitivät niitä niin kauan kuin vaate päälle mahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vaikuttaa kyllä tosi kivalta mallilta, mutta Nöttönen ei ole vielä ihan vakuuttunut. Ekana iltana sain juuri ja juuri suostuteltua kokeilemaan kuvien oton ajaksi ja jäi se sitten onneksi yöksi päälle. Toisena iltana ei enää kelvannut. Jospa kuitenkin tämäkin alkaisi innostaa ajan kanssa. Tämä meidän muksu ei jostain syystä oikein arvosta äidin tekemiä vaatteita, kun aina ensi alkuun tulee tiukka EI!

   Poista
 2. Hihii, ompas hauska malli :D Ihana apinapyjama. Tuohon zero waste jutskaan pitäis kyllä paneutua itsekin, ärsyttää aina ne pienet kankaanjäämät, joista ei tahdo keksiä mitään ommeltavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin että pitää etsiä lisää vastaavia ideoita. Tämän kanssa olisin kyllä tosin melkein kaivannut niitä tilkkuja, kun saumurin kanssa tapellessa ja ompeleita kokeillessa loppui trikoojämät lähes kokonaan.

   Poista
 3. Hahhaa, kuin aito liito-orava konsanaan :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...