keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tahdon tanssia kanssasi valssin

Tässä touhussa alkaa olla sarjatuotannon elkeitä.


Mitä: Inger / Mekkotehdas aikuisille
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Big rose -puuvilla, Eurokangas

Niinhän siinä väistämättä käy, että iän myötä alkaa muistuttaa vanhempiaan. Meillä ainakin alkaa äidin kanssa olla ihan samanlainen maku. Nähtyään minun itselleni ompelemat mekot äiti nimittäin tilasi itselleen kolme.Äiti harrastaa ahkerasti lavatansseja ja on huomannut saman puutteen kauppojen valikoimissa kuin minä: kellohelmaisia kukkamekkoja ei vaan ole ollut myynnissä enää pariin vuosikymmeneen. Ja lavatansseihin sellaisia kuitenkin on ehdottomasti saatava. Ei auta kuin ommella itse. Tai siis, ompeluttaa tyttärellä.


Mitä: Inger / Mekkotehdas aikuisille
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Puuvillaelastaani, Eurokangas

Jälkimmäinen mekko oli huomattavasti tukevampaa kangasta. Tuloksena on ei-kovinkaan-laskeutuva, mutta hyvin ryhtinsä pitävä leninki. Vähän etukäteen pelkäsin tämän ompelemista, vaikka elastaania kankaassa olikin vaivaiset 2%. Kumma, miten noinkin vähä tuntuu, sillä huomattavasti haastavampi ommeltava tämä kangas oli. Olen huomannut, että elastaani, vetoketjut ja minä emme oikein ole toimiva yhdistelmä. Onneksi sitä ei valmiista mekosta kauhean kauas näe.


Äiti osoitti ihailtavaa omistautumista blogikuvia kohtaan ja tuli minua junalla vastaan, jotta päästiin napsimaan kuvia autenttisessa ympäristössä, tanssilavalla. Illan bändi oli jo saapunut paikalle tekemään soundcheckiä ja ihanasti antoivat meidän hiukan lainata mikrofoniaan.


Ingereistä minulla ei enää kauheasti löydy uutta kerrottavaa, koskapa nämä olivat jo nro:t 3 ja 4. Vaan alkaapa aika hyvin mennä jo ulkomuistista niiden ompeleminen.


Mekkoja ei muuten ole pakko piilottaa kaappiin, vaan niitä voi käyttää eri kauniina sisustuselementteinä.

Neulisti

17 kommenttia:

 1. Siis niin ihania mekkoja!!! Voi kun munkin tytär innostuis ompelusta...

  VastaaPoista
 2. Kauniita! ja sopivat äidillesi todella hyvin. Varsinkin tuo tulppaaninen on ihana!

  VastaaPoista
 3. Kauniit mekot!
  Etsin juuri mallia mekkoon, tunikaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan hullaantunut näihin Mekkotehtaan malleihin.

   Poista
 4. Tekee melkein mieli rueta harrastamaan lavatansseja :D Ihania kukkamekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs. Jotainhan sitä pitäisi keksiä, missä pääsee helmoja hulmuttelemaan.

   Poista
 5. Kauniit mekot ja tosi hauskat kuvat :) Mukava ollut seurata ompeluinnostuksesi aikaansaannoksia, kivaa vaihtelua neulomiseen! Niin monessa blogissa nyt näkynyt Mekkotehtaan mekkoja, että on käynyt mielessä, pitäiskö kirja hommata itsellekin. Itse en vaan tykkää käyttää väljälinjaisia mekkoja niin en tiedä onko siinä sitten järkeä. Sun tekemät kuitenkin näyttää tosi hyvältä komeitten vöitten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä nämä mekot ehdottomasti tarvitsevat vöitä kaverikseen. Jos ei tule toimeen väljälinjaisten mekkojen kanssa, niin sitten en suosittele tätä kirjaa, koska istuvampia malleja siellä on tasan yksi.

   Poista
 6. No nyt on äipällä tanssilavan kauneimmat mekot! Inger täälläkin työn alla, en vaan tahdo löytää helmaan sopivaa puuvillakangasta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetkö siis helman ja yläosan eri kankaista?! Jännittävä ajatus, täytyy varoa, ettei iske inspis. :D

   Poista
 7. Kauniita mekkoja :) Olen tässä tuumaillut myös ko. kirjan hankkimista, kun nää sun mekot on niin kivoja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...