lauantai 21. marraskuuta 2015

Hulluttelun jatkot

Kenellepä nyt yksi kirjoneuleinen vauvanpeitto riittäisi. Addiktiota on lääkittävä. Pahimpiin vieroitusoireisiin käy hätäavuksi vähän pienempikin projekti.


Mitä: Starry Pants / Tina Hauglund
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: lanitium ex machina Basic Sport + The Uncommon Thread Merino DK, 54 + 40 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/stjernebukse-starrypants

Aloin kaikkien näiden vauvanneulomusten myötä innostua oikein tosissani jämälankojen tuhlaamisesta ja kirjoneulenäppejä poltteli. Avuksi löytyi soma villahousujen ohje. Ja siihen ne ohjeen plussat sitten jäivätkin.

Lähdin innolla neulomaan pöksyjä. Paitsi, että ohjeesta uupui mm. sellainen olennainen tieto, että neulotaanko näitä nyt suljettuna neuleena vai tasona. Kukapa sitä tietoa kaipaisikaan? Jösses. Päättelin lopulta, että suljettuna varmaankin ja jatkoin iloisena - ainakin nauhakujan verran, minkä jälkeen törmäsin seuraavaan ongelmaan.


Pepun puolelle neulottiin lisätilaa vaippaa varten lyhennetyin kerroksin. Paitsi, että samalla piti aloittaa kaavion neulominen. Ja erittäin epäselväksi jäi, mitähän kerroksia kaaviosta neulottaisiin missäkin kohtaa. Ei hyvä. Päättelin, että koska aloitan neulomisen pepun keskeltä, siinä on varmaankin kerroksen aloituskohta. Neuloin sen mukaan lyhennetyt kerrokset, vaihtaen kaavion kerrosta aina takaliston keskellä. Lyhennettyjen kerrosten jälkeen selvisi, että itse asiassa kerroksen vaihtumiskohta sijaitseekin etukappaleen keskellä ja olin tempoillut kerrokselta toiselle ihan suotta.


Seuraava tenkkapoo iski heti edellisen jälkeen. Kerrosta piti vaihtaa etukappaleen keskellä, mutta kaavio ei ollut työn silmukkamäärälle jaollinen. Että sekö sitten lopetetaan vaan tylysti kesken ja aloitetaan seuraava kerros? Pienen lukutuokion jälkeen ohjeen lopusta löytyi maininta, että jos kovasti häiritsee, niin neulo siihen etukappaleen keskelle vaikka valenappilista. Pah. Itse neuloin kaksi keskimmäistä silmukkaa koko ajan päävärillä tehdäkseni pienen eron kerroksen vaihtumiskohtaan.


Ohje oli huono niin monella tapaa, että paha mielihän siitä vaan jäi. Ihan lopuksi vielä lahkeensuun resoreitakin ohjeistettiin neulomaan 6-10 cm. Anteeksi mitä? Aika epätarkkaa. Yleensä, kun ostan ohjeen, oletan, että suunnittelija on miettinyt asiat puolestani. Aina ei voi näköjään voittaa.

Onneksi valmiit pöksyt ovat kaikin tavoin hulvattoman somat, eikä kerroksenvaihtumissekoilujakaan erota kuin valveutunein silmin. Huono ohje, hyvät housut. Piste.

Neulisti

15 kommenttia:

 1. Voi harmi jos ohje on niinkin huono, ovat niin hyvän näköiset housut. Annoitko palautetta ohjeen laatijalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksanut. Olin käyttänyt jo ihan riittävästi aikaani tämän ohjeen kanssa.

   Poista
 2. Onpa harmi,että ohje oli noin huono. Itselläni on tuo ohje jonossa,mutta en ole vielä sitä ostanut,enkä sitä kyllä nyt osta. Housut on kyllä todella somat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lopputulos on soma, mutta ohjeen selvittely yhtä tuskaa.

   Poista
 3. EI juma mikä ohje, ja tuosta pitäisi vielä maksaa?? :O Huhhuh... Onneks valmiit pöksyt on tosiaan somat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ilmaisissa ohjeissa ei ole valittamisen varaa, mutta tämä maksoi... Onneksi näiden neulomisesta on jo jonkin aikaa, niin munkin tunteeni on ehtineet viilentyä. :D

   Poista
 4. Aika syötävän suloiset pöksyt kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Lumihiutale vaippapehvan päällä. Kuin somaa! :)

   Poista
 5. Pistää ihan vihaksi sun puolesta! Mutta sinnittelit loppuun ja somat tuli pöksyistä, onneksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan mä. :D En muista, oonko koskaan antanut kokonaan periksi minkään ohjeen kanssa.

   Poista
 6. Onpa tylsä kokemus siitä ohjeesta. Onneksi taidolla saa huonommillakin ohjeilla ihanan lopputuloksen aikaan! Sen resorin pituuden epämääräisyyden voisi kyllä selittää mini-ihmisten vaikeus kasvaa standardimittoihin. Itse tuskailen jatkuvasti kun lahkeista loppuu pituus ja säädettävät vyötärökuminauhat on kiristetty tappiin asti. Vaan jos lahjaksi tekee henkilölle, jota ei vielä ole niin on tietty vaikea arvioida pitäisikö olla lisäpituutta vai -leveyttä ohjeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut tämän syksyn neulomusten kanssa oikein teemana se, ettei melkein mikään ohje ole sellaisenaan käyttökelpoinen. Olikohan tämä jo kolmas vai neljäs, jonka kanssa piti käytännössä kaikki kehitellä omasta päästä.

   Poista
 7. Ihan järjettömät starat! Olispa mullakin näin pieni tarvitsija. Nää on niin parhaat!

  VastaaPoista
 8. Kyllä on tosihienot pikku housut! Resoreista sanon sen verran, että "ylipitkät" resorit voi kääntää aluksi kaksinkerroin, jolloin housuihin tulee ikään kuin kasvunvaraa. Niitä voi suoristaa sitä mukaa, kun jalat kasvavat, ja ne todella kasvavat alussa nopeasti. Kannattaa muistaa, että vauva kasvaa pituutta kymmenen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja kasvunvara on todella tarpeen. Näin saa hienoille housuille lisää käyttöviikkoja eivätkä ne jää heti pieniksi.

  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus edelliseen: Vauva kasvaa pituutta kymmenen senttiä kolmen ensimmäisen kuukauden aikana

   Ulla

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...