torstai 5. marraskuuta 2015

Perussettiä

Viime aikoina on ollut liikkeellä jonkin sortin epidemiaa. Vauvoja siellä ja vauvoja täällä. Onkohan se tarttuvaa? Serkulle on tuloillaan poika, joten oli jälleen kerran syytä hiukan teroittaa puikkoja ja ryhtyä töihin. Esiteltäköön ensin vakiovarustukseni näihin tilanteisiin: myssy, tumput ja sukat.


Mitä: Bits + Pieces / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino Sport + Yarngrimoire Pick-A-Sock, 17 + 8 g
Projekti Ravelryssa

Veera on kehittänyt kerrassaan hurmaavan myssymallin. Ainaoikein ja raitoja, eihän sillä voi mennä metsään. Sopivasti kontrastia sisältävillä värivalinnoilla tästä tulee kivan graafinen. Ja harmaa kera keltaisen on klassikko jo itsessään. Tein taas myssystä sen pienemmän koon. Olisipa kiva päästä näkemään tämä käytössä, kun näyttää niin epäilyttävän pieneltä.


Mitä: Mini Motif Baby Mittens / Nett Hulse
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino DK + Madelinetosh DK, 19 + 4 g
Projekti Ravelryssa

Viimeksi, kun neuloin tumppuja, niistä tuli hurjan pienet, joten päätin tällä kertaa ottaa ohjeenmukaista, paksumpaa lankaa. Tuloksena jättitumput. Jos ei lasketa näitä koko-ongelmia, niin tämä on mainio ilmainen ohje vauvan tumppuihin. Parasta siinä on se, että se sisältää kaaviot useisiin erilaisiin kuvioihin, joten tumppu-uusinta ei pääse kyllästyttämään. Tällä kertaa valitsin pöllöt.


Mitä: Mini Motif Baby Mittens / Nett Hulse
Miten: Pyöröpuikko 2.5 m
Mistä: The Uncommon Thread Everyday Sport + Cascade Heritage Silk, 8 + 4 g
Projekti Ravelryssa

Ja koska ensimmäiset tumput näyttivät niin suurilta, päätin paikata tilanteen neulomalla kaveriksi liian pieniltä näyttävät tumput. Toivottavasti molemmille on jossain kohtaa käyttöä. Wobotteja! Niissä on somia wobotteja!


Mitä: Junasukat
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: lanitium ex machina Glitter Sock, 26 g

Loppuun vielä junasukat. Koska kyllähän kaikilla vauvoilla täytyy olla junasukat.

Pidän Ravelryn puolella tarkasti kirjaa lankavarastostani. Olen äärimmäisen huono heittämään pieniä keränjämiä pois ja Ravelryn stashini tursuileekin näitä pieniä nyssäköitä. Mutta, kun on aika neuloa pienen pienen pikkiriikkisiä vauvalahjoja, niin mikään ei ole yhtä kätevää. Löydän kirjanpidosta tarkat tiedot, mitä keränjämiä on riittävästi mihinkin miniprojektiin ja kohtaavatko langanpaksuudet. Joskus jämäkirjanpidosta on hyötyä. Toki se edellyttää sitä, että pitäisi vielä muistaa, miltä tuo jämäkerä näyttää ja mihinkähän mahdoin sen tunkea.

Lahjaneulomukset eivät suinkaan jääneet tähän, vaan jatkoa seuraa.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo Veeran myssy, pitänee kokeilla kun seuraavan kerran tarttee jotakuta lahjoa :)

  VastaaPoista
 2. Siis mitä ihania! Melkein tekee mieli ruveta tekemään vauvoja! (Ja nyt tekee heti mieli paikata, että ei niitä tehdä, tiedetään, tiedetään, ei niitä ole koskaan tehty meilläkään, mutta kun näkee tuollaisia lapasia, voivat realiteetit unhoittua. Niin vain on.)

  Ja vähänkö kätevä tuo jämälankahomma. Paitsi, että itse en tosiaan löytäisi niitä nyssäköitä enää. Mieheni ehkä löytäisi, hän tuntuu näkevän lankaa nykyään joka paikassa. Luulen, että se on hermostollista ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten ihmisen pää toimii niin, ettei omia sotkuja näe ollenkaan, mutta toisen olohuoneen pöydälle jättämä lehti häiritsee näkökenttää niin, että polla räjähtää. Vaikka toki oon vakuuttunut, ettei teillä lankaa paljon missään kaapeissa tursuile, ei varpilla.

   Poista
 3. Ääk miten söpöjä juttuja! Itsellänihän on tapana neuloa vauvoille torkkupeitto, noiden pienten neulominen on vaan mulle jotenkin vaikeaa.

  Ja on muuten kuvassakin suhteellisen katu-uskottavat nuo blingisukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniprojektit on tosi käteviä sairaspäivän ajanvietteitä. Tulee sellainen olo, että kauheasti oon saanut aikaan, vaikka vaan sohvalla kuumeilin ja lenssuilin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mä en vaan malttais odottaa, että näkisin yhden vauvan näissä asusteissa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...