maanantai 29. helmikuuta 2016

Aikamatkalla

Vaikka tammikuu oli yhtä tuskaa ilman lupaa aloittaa uusia töitä, oli siitä paljon hyötyä. Tämäkään edellisessä helmikuussa startiittiviikolla aloitettu bolero ei olisi muutoin valmistunut varmaan koskaan.


Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino DK, 330 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/georgina-cardigan
Vuosi sitten helmikuussa useamman vuoden hillotut herkkulangat löysivät ohjeen, jonka kanssa ne riittäisivät takiksi. Se onkin aika hyvin kolmelta vyyhdiltä DK-vahvuista lankaa. Aloitinkin boleron innoissani, mutta sitten se hautautui muun startiittiviikon jalkoihin ja unohtui.


Tuskien tammikuun innoittamana kaivoin projektin vihdoin esiin, koska ihan hetkessähän sitä huitaisee kolme vyyhdillistä paksua lankaa puikoille ja puikoilta pois. Eikä siinä tosiaan sitten mennytkään kuin viikko ja projekti oli valmis.Bolero aloitetaan neulomalla piskuinen pitsinen taka- ja etukappale. Sen jälkeen pitsi olisi pitänyt pingottaa, mutta kuka sitä niin huolella huomaa ohjeita lukea? En minä ainakaan. Siirryin suoraan poimimaan silmukoita ja neulomaan pyöreää reunusta. Siinä pääntietä reunustaa tavallinen joustinneule ja alareunassa pitsijoustin. Pitsin reikiä käytetään sitten napinläpinä. Napit muuten ommeltiin hauskasti nurjalle puolelle, koska kauluksen on tarkoitus kääntyä tuosta pääntieltä.Säästin hihojen neulomisen viimeiseksi, koska ajattelin neuloa niitä niin pitkälle kuin lankaa vain riittäisi. Yllätyin positiivisesti, kun lanka riitti täysmittaisiin hihoihin. Ei tarvinut jännätä langan loppumista kesken. Ja tuli hyvä takki.


Kovasti on kätevä neulomus. Reikäinen pitsi hengittää, eikä tähän pääse tukehtumaan. Paksu lanka on riittävän lämmintä, joten tätä voi hyvin käyttää pelkän topin kaverina. Ja onhan tuo Uncommonin Aged merlot ihan täydellinen violetti. Tykkään, tykkään, tykkään.

Neulisti

20 kommenttia:

 1. Kaunis malli ja lanka .
  T:Tytti

  VastaaPoista
 2. Upea! Ja sopii sinulle niin hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat! On bolerokin kiva, ei sillä :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis!!! Ja ihanat kuvat :-)

  VastaaPoista
 5. Voi miten upea! Sulla on valmistunut kyllä niin upeita töitä ton aloituskiellon ansiosta, että ei voi kuin ihmetellä!

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana! Mun pitäisi jokin kaasolle sopiva keksiä ensi vuoden häihin itselleni. Tää menee ehdottomasti vaihtoehtojen listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voi kesäboleroksi olla vähän paksua lankaa. Tosin, Suomen kesässä on kyllä usein villatakeillekin käyttöä. :D

   Poista
 7. Hieno on, kannatti tehdä loppuun!

  VastaaPoista
 8. Tosi nätti! Tällainen pitäis joka tytöllä olla kaapissa yllättävän juhlatilaisuuden varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä meinasin ihan reippaasti arkikäyttöön napata tämän. Ei sillä, kyllä se juhliinkin käy mekon kanssa.

   Poista
 9. Tosi nätti. Väri on kyllä upea ja pakko olla Emman kanssa samaa mieltä et jokainen tyttö tarviis tällaisen vaatekaappiin juhlia varten.

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis! Menee kyllä listalle harkittavaksi omaan kaappiin :-)

  -Murmelita

  VastaaPoista
 11. Toi sun on hienompi kuin alkuperäisessä ohjeessa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...