perjantai 19. helmikuuta 2016

Jonka jalat ovat kuin putoavien lehtien soitto

Pidän ihan mahdottoman paljon ihmisten lahjomisesta. Ja yllärilahjat ovat lahjoista parhaimpia. Niinpä päätin yllättää haltijapaketilla erään tutun, joka pitää suuresti Tolkienin tuotannosta.


Mitä: Elven slippers / Joy Gerhard
Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: lanitium ex machina BFL/Silk/Cashmere + The Uncommon Thread Merino Silk Fingering, 29 + 4 g
Ravelryssa

Minulla oli syksyllä ja alkutalvesta uskomattoman huono tuuri ohjeiden kanssa. Tämäkin ohje oli maksullinen, mutta jouduin lopulta lähes keksimään ohjeen uudestaan itse. Ei hyvä.


Lähdetään liikkeelle siitä, että ohjeen mukaan neulottujen tossujen koko oli älytön. Ohjeessa suositeltiin 3.0 mm puikkoja. Saa kyllä olla uskomaton peltikäsiala, jottei tossuista tule toivottoman reikäiset noilla puikoilla fingering-vahvuisella langalla. Mutta siis, suositeltiin 3.0 mm puikkoja ja varpaista aloitettuna ohjeen mukaan lisäyksiä jatkettiin, kunnes silmukoita on 64.  Itse otin käyttöön pienemmät puikot lopetin lisäykset, kun työssä oli 56 s. Näiden pitäisi kuitenkin olla tyköistuvat, jotta pysyvät jalassa.


Seuraavaksi, varpaiden valmistuttua, piti päätellä jalkapöydän päältä silmukoita. Siinä ohjastettiin käyttämään nirkkopäättelyä, jonka ohjeesta ei saanut mitään tolkkua. Lisäksi nirkkopäättelystä tuli niin lörppö reuna, etteivät sukat taaskaan olisi pysyneet jalassa. Uusiksi meni jälleen. Tein tavallisen päättelyn ja päättelin vähemmän silmukoita, koska jouduin säätämään silmukkamäärän kanssa jo aiemmin.


Ohjeessa komennettiin aloittamaan kantapää, kun sukan pituus on 2,5 tuumaa vähemmän kuin haluttu lopullinen mitta. Tässä kohtaa selailin jo ravelrysta muiden kommentteja ja kaikilla oli ongelmia kantapään sijoittamisen kanssa. Kokeilin ensin ohjeen mukaan ja sukka olisi mahtunut kenties menninkäisen jalkaan. Jälleen meni purkamiseksi. Aloitin lopulta kantapään, kun mittaa oli 2 tuumaa haluttua vähemmän.

Kantapään jälkeen piti luoda silmukoita nilkkaremmiä varten. Niitä käskettiin luomaan 20! Hirveä määrä. Itse loin 12s ja hyvä tuli.


Loppujen lopuksi tuntuu, että ainoat kohdat, joissa saatoin ohjetta noudattaa, olivat jalkapöydän reunan lehtikaavio ja lopuksi tehtävä i-cord -nauha. Blääh, sanon minä. Ihan kuraa lykkiä rahojaan ohjeisiin, joita ei voi käyttää sellaisenaan.

Mutta ihan loppuun on sanottava, että tulipa vietävän kauniit töppöset.

Neulisti

16 kommenttia:

 1. Todellakin vietävän kauniit töppöset ;-)

  VastaaPoista
 2. Kauniit kesäiset talvikuvat :D On kyllä niin pyllystä tuommoset ohjeet, että. Onneksi monet kirjottavat kokemuksiaan blogeihin, että muut tietävät vältellä näitä surkimuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o. Tosi ärsyttävää. Toisaalta sain aikaan ihan täsmälleen kuvan näköiset sukat, mutta ei sillä ohjeella kyllä ollut paljoakaan tekemistä sen kanssa.

   Poista
 3. Voi kuinka hauskat töpsykät. Oikein keijukais-mennikäis sukkaset :-)

  VastaaPoista
 4. Oikeat prinsessa tossut! Kovin kesäiseltä näyttää! Voi että tuollaiset ohjeet saa ihan raivon partaalle neulojan varsinkin kun on ohjeesta maksanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo kiva konsepti: Osta ohje, keksi silmukkamäärät itse.

   Poista
 5. Nää on kyllä hienot! Näin jo näistä kuvan ja niistä toisistakin neulomuksista :) Ehkäpä tänään näen ne molemmat käytössä ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat tossut, kaunis väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 7. Mä olen tainnut joskus laitella tämän ohjeen jonoon, mutta en ole vielä ostanut sitä. Kauniit nuo ovat, mutta jos ohjeesta ei ole tuon enempää apua, niin ehkä en hätäile hankinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näähän on toki käsialakysymyksiä. Että jos sattuu olemaan hirvittävän tiukka käsiala, niin kyllä sitten varmaan voi onnistua suoraan tällä ohjeella. Mutta vaatii kyllä aika hullua tiukkistelua.

   Poista
 8. se on kyllä syvältä, kun maksullinen ohje ei toimi. Se tuntuu jotenkin riistolta. Mutta nämä on kyllä lopulta ihan tajuttoman kauniit töppöset! Jos joskus erehdyn nämä tekemään, niin teen ne sitten sinun ohjeitasi noudattamalla!

  VastaaPoista
 9. Miten ihmiset kehtaakin myydä tuollaisia "ohjeita"?? :( Lopputulos on kyllä ihana, mutta ois tosiaan varmaan siulta onnistunut ilmankin "neuvoja"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessahan tämä ohje oli suunnilleen toimiva. Ainoa vaan, että suunnittelija täytyy olla aivan järjettömän tiukka käsiala. Mutta joo, kannattaisi maksullinen ohje varmaan testineulotuttaa jollakulla, joka ei tiukkistele niin holtittomasti... Enkä ollut ainoa muokkaamaan joutunut, kun lueskelin ravelrysta muiden kokemuksia.

   Poista
 10. Onpa kauniit ja keveät haltia- tai keijutossut... Ihana pisara kesää näin talven keskelle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...