tiistai 23. helmikuuta 2016

Lothlorien

Edellisen postauksen haltijatossut saivat yllätyspakettiin kaverikseen lapaset, jotta lahjoista on iloa ympäri vuoden.


Mitä: Norrland / Sara Burch
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Eden Cottage Tempo 4ply + Madelinetosh Merino Light, 28 +25 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/norrland

Ihastuin lapasmalliin heti sen ilmestyttyä. Oikeasti ohjeessa on kämmenselän alaosassa lumihiutaleiden kuvia, mutta minulla mallin kauniit palmikkokirjoneuleet toivat samantien mieleen Rivendellin tai Lothlorienin haltija-arkkitehtuurin. Laatikosta löytyi jälkimmäiseen sopivia värejä, joten näistä tuli Lohtlorien-lapaset.

Päätin kruunata haltijavaikutelman kirjoneulomalla lumihiutaleiden tilalle haltijakieltä. Oikeassa lapasessa pitäisi lukea rakkaus ja vasemmassa valo. Voi toki olla, että google teki minulle samanlaiset tepposet kuin monille, jotka etsivät kiinalaisia kirjoitusmerkkejä googlesta tatuointia varten, ja näissä lukeekin ankka ja soppa.


Ohje oli selkeä ja mukava neulottava. Ei valittamista. Kaikki vastoinkäymiset johtuivat neulojasta itsestään. Olin mm. niin huolissani valkoisen värin riittävyydestä, että neuloin koko lapaset 2.25 mm hammastikuilla ja vielä kiristelin neuloessani. Siitähän seurasi se, että lapaset olivat holtittoman kireät ennen pingotusta. Onneksi pingotus pelasti ne käyttökelpoisiksi. Lisäksi sain käteni kipeäksi, kun tiukkistelin liikaa. Onneksi sekin on alkanut jo helpottaa.

Tällä neulojalla oli ilmeisesti myös suuria vaikeuksia seurata kaavioita. Täysin mysteeriksi jääneistä syistä osa kaavion tähtikuvioista sijaitsee ihan eri riveillä ja muutenkin eri kohdassa näissä lapasissa. Vaikka ei sitä kovin hyvin kokonaiskuvassa enää hoksaa.


Haltijakielisten sanojen lisäksi muokkasin ohjetta niin, että lisäsin myös tuohon kämmenselän alaosaan tähtiä. Jouduin myös muokkaamaan lapasten kärkiä, koska tiukalla käsialallani näistä ei olisi muuten tullut riittävän pitkiä. Aloitin siis kavennukset paljon myöhemmin. Olisi ollut parempi siirtää myös noita ylimpiä tähtiä sen mukaan, mutta menipä jo. Alkuperäisessä ohjeessa kavennukset siis seurailevat ylhäällä kaartuvia tähtiä.

Ihan lopuksi päätin vielä lopettaa keskimmäisen kontrastivärisen palmikon. Ohjeen mukaan sitä olisi jatkettu ihan lapasten kärkeen asti. Se oli mielestäni vähän pöhkön näköinen pylväs, joten kaventelin sen pois ennen kärkeä. Tästä tuli oikein kauniin näköinen ratkaisu.

Neulisti

21 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta! LOTR-lapaset <3

  VastaaPoista
 2. Hyvät muokkaukset, erityisesti tuo keskuspalmikko. Itse näkisin vielä kimmeltäviä helmiä noiden tähtien keskelle. Mutta ilman niitäkin vallan ihanat!

  VastaaPoista
 3. Piti ihan vetristää Quenya-taitojani. Lukeehan niissä tavallaan rakkaus ja valo, mutta samalla tavalla kuin yhdeksän sormuksen kantajan näyttelijän tatuoinnissa, eli englannin NINE kirjoitettuna Tengwar-kirjoitusmerkeillä.

  t. nörtti joka opiskeli kirjoittamaan Quenyaa kun leffatrilogia oli tulossa (ts. oisit kysynyt multa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tää on ok, jos niissä ei lue esim. lammas ja maksa. :D

   Suurin haaste oli etsiä riittävän lyhyet sanat, jotta mahtuvat lapasiin.

   Poista
 4. Ooo, miten kauniit lapaset ja just sopiva nimi.

  VastaaPoista
 5. Upeat! Voi kun kärsivällisyys riittäisi noin vaativiin töihin...

  VastaaPoista
 6. Nää oli kyllä niin hienot, kun niitä viime perjantaina pääsin hypistelemään :) Oottelinkin jo postausta, koska mun on vaan tehtävä itelleni samanlaiset, ehkä eri väreillä mahdollisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasitko Rivendell-lapaset vai kenties Synk-metsän värejä? :)

   Poista
  2. Hmm, en vielä tiiä, ehkä Rivendell :)

   Poista
 7. Aivan ihanat! Just ku suoraan Rivendellistä, jos pitää valita. (:

  VastaaPoista
 8. Upeat, ja todellakin LOTR-henkiset! :D

  VastaaPoista
 9. Upeat! Kännykkä ei muka tahtonut näyttää ensimmäisiä kuvia, mikähän lie vitsaus siinä. Tietsikan näytöltä näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...