torstai 25. elokuuta 2016

Uan

Minä olen vallan hulluna Tukuwooliin. Tykkään isosti. Kotimaista villaa, kotimaassa kehrättyä ja värjättyä. Ja tosiaan, ihanan villaisan tuntuista. Aiemmin tänä vuonna tuli hätä, kun Tukuwool pisti puljun kiinni. Onneksi hetkeä myöhemmin TitiTyy osti lankamerkin omakseen ja lähti kehittämään siihen uusia värejäkin.


Mitä: Uan / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 220 g
Ravelryssa

Vähän aikaa sitten Titityyn Tiina kysyi, olisiko päässä mitään hyviä neuleohjesuunnitelmia Tukuwoolille. Sanoin, että ei. Ja tietty heti illalla kotona sain idean. Niin, jotta suunnittelin sitten takin.


Päässä muhi ajatus takista, jonka selkä olisi kokonaan pitsiä. Muuten takki on simppeliä sileää. Nappilistat ja resorit ovat helmineuletta. Takki on aikalailla istuvaa mallia, ei siis kauheasti ylimääräistä väljyyttä. Ja täyspitkät hihat tällä kertaa, mutta helppohan nuo on lyhyemmiksikin jättää, jos tekee mieli.



Halusin kokeilla, osaisinko suunnitella ja kirjoittaa ohjeen istutettuihin hihoihin. Se ei ollut ollenkaan niin pelottavaa kuin etukäteen pelkäsin. Iso apu on kyllä siitä, että olen päässyt käymään sekä Ysolda Teaguen että Joji Locatellin kursseille, joilla asiaa on käyty läpi.


Takin neulotaan ylhäältä alaspäin yhtenä kappaleena. Ensin tehdään hartiat, minkä jälkeen poimitaan hiukan silmukoita hihoja varten ja sitten hihat neulotaan muun takin kanssa yhtä aikaa kainaloihin asti. Lopputulos on ihanan siistin näköinen. Tykkään, vaikka itse sanonkin.


TitiTyy sponssasi takkisuunnitteluun langat. Tällä epäväri-ihmisellä ei ollut kovinkaan vaikeaa valita Tukun uudesta värikartasta suosikkia. Halusin ehdottomasti ihanan harmaan vaaleanpunaisen Ujon. Kovin tulikin utuisen herkkä takki. Hirveästi houkuttaisi tehdä tämä myös parissa muussa värissä.


Takki valmistui ihan hujauksessa. Tähän yksilöön ei mennyt kuin 12 päivää. Eikä lankaakaan kuin 220 g. Hirvittävän vähän ja silti tämä on ihan kunnollisen kokoinen takki. Maagista, sanoisin.


Takkiohje on tällä hetkellä testineulonnassa ja tulee saataville Ravelryyn syyskuun lopussa. Kirjoitin ohjeen sekä suomeksi että englanniksi. Niin, ja siinä on hurjasti kokoja: 76-81-86 (92-96-101) 105-116-128 cm rinnanympäryksille.


Takin nimi, Uan, valikoitui Skotlanti-addiktioni kautta. Uan tarkoittaa gaelin kielellä lammasta. Bää!

Neulisti



38 kommenttia:

  1. Mä oon ihan fiiliksissä tästä istutetusta hihasta. Ja muutenkin! Ihana takki, ilo tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten meitä on kaksi, kun ollaan ihan fiiliksissä. :D

      Poista
  2. Ihana takki! Pakko varmaan hommata ohje sitten, kun se ilmestyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että joku on jonossa takkia odottamassa. :)

      Poista
  3. Kaunis. Omistan yhden pitsiselkäisen neuletakin, jonka hankin joitain vuosia sitten Norjasta. Se on edelleen yksi lemppareistani. Sinun mallisi on vielä kauniimpi.

    VastaaPoista
  4. No onhan tämä nyt jotain todella kaunista. Nuo Tukuwoolin uudet harmaapohjaiset värit pitäis kyllä ihan livenä päästä toteamaan mutta jo kuvista katsomalla aavistaa että tarttisin ehkä ihan kaikki sävyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se menee. Mäkin tahtoisin neuloa tän vielä Seljassa ja Revossa. Ainakin.

      Poista
  5. Hieno! Onneksi Tukuwoolia saa vielä jatkossakin :) Kuinka lanka kestää käytössä? Nyppyyntyykö tms? Mulla olis to do-listalla yksi neuletakki tukuwoolosta ja oon tuota miettiny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on yksi takki aiemmin tehtynä Tukusta, enkä ainakaan ole pistänyt merkille nyppyyntymistä.

      Poista
  6. Ihana malli, ohjetta odotellessa☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi mahdottoman kauan odottaa. Kunhan testineulojat vaan saavat työnsä tehdyksi. :)

      Poista
  7. Tämä on kyllä nätti malli :)

    VastaaPoista
  8. Oi, onpa kaunis tuo selän pitsikuvio. Sopii tosi hyvin tuohon takkiin.

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Mä otan tämän suurena kehuna, koska sulla on niin hyvä neulemaku. :)

      Poista
  10. Vautsi vau! Hieno takki! Mä en ole vielä onnistunut tekemään onnistunutta villatakkia, mutta jos tämän ohje on suomeksi ja on tuollainen hyvän mallinen eli napakka, niin uskaltaisinkohan kokeilla tätä? Täytyypä seurailla, milloin tulee Ravelryyn!

    VastaaPoista
  11. Aivan ihastuttavan kaunis neuletakki :)

    VastaaPoista
  12. Todella kaunis ja väri ihana.

    VastaaPoista
  13. Kaunis takki! Juuri tässä olen pähkäillyt että mitä tukuwooleistani tekisin ja etsin että olisiko vartavasten tukua varten suunniteltuja neuletakkien malleja. Eipä löytynyt liiemmälti. Hyvää odotellessa...

    VastaaPoista
  14. Tosi kaunis takki, taidampa neuloa,kun on ollut malli hakusessa jo pitkään

    VastaaPoista
  15. Kaunis takki. Olen jo neulonut monet sinun mallit. Odotan innokaasti ohjeen julkaisua. Maasukass

    VastaaPoista
  16. Kaunis on =) Tuo väri on kyllä upea!

    VastaaPoista
  17. Taitavaa suunnittelutyötä ja niin kaunis lopputulos. Pelkistetty etuosa ja selän herkkä pitsi tekevät kokonaisuudesta juuri oikealla tavalla tasapainoisen.

    VastaaPoista
  18. Ihana! Ja tuo selän pitsi on siitä aika nerokas, että sileään etuosaan on tarvittaessa helppo tehdä lyhennetyillä kerroksilla muotolaskokset.

    VastaaPoista
  19. Todella kaunis- jään odottelemaan ohjetta!

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana malli, ilmoittelehan kun ohje valmistuu, niin saattaa päästä puikoille täälläkin. :)

    Miten voi olla edes mahdollista, että noin lämpöisen näköinen villatakki voi olla niin kevyt! :D Uskomatonta. Pitää itsekin ostaa tuota Tukuwoolia testiin.

    VastaaPoista
  21. Todella kaunis malli! Ja vielä Tukuwoolista. Parhautta! Lähtee taatusti puikoille heti kun ohje on saatavilla.

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...