tiistai 27. syyskuuta 2016

Älä kokeile tätä kotona

Tai älä ainakaan, jollet omaa lehmän hermoja. Vaan mikäpä minä olen varoittelemaan, kun itse koen varoituksen sanat aina lähinnä yllyttämisenä.


Mitä: Expressive / Joji Locatelli
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Drops Lace, 88 g
Ravelryssa

Pidin vapun tienoilla lomaa ja päätin sen kunniaksi hullutella startiitin kourissa. Otin lomareissulle mukaan lankaa vaikka kuinka ja aloitin ihan justiinsa niin monta uutta projektia kuin sattui huvittamaan. Yksi niistä neronleimauksista sattui olemaan Interpretations 3 -kokoelman höyhenenkevyt huivi.


Joku järkevämpi saattaisi miettiä uutta neuletta aloittaessaan, että onko sitä oikeasti mielekästä neuloa ja jaksaako moista työtä tehdä loppuun. Mutta täällä ei ole ennenkään järki pakottanut päätä.


Huivihan on periaatteessa kiva. Lopputulos on ainakin valtavan kaunis. Eikä tässä tehdä mitään kovin monimutkaista. Siitä huolimatta, lähes kilometri pitsilankaa kierrettynä joustinneuleena ei ehkä ole maailman rentouttavin neuleprojekti.


Alkuun suurin ongelma oli tylsyys. Minua kierrettyjen silmukoiden neulominen ei inhota yhtä paljon kuin joitain neuletovereitani, mutta hidastahan se on kyllä. Mutta se tylsyys. Tuntui, että huivissa ei tapahdu mitään. Ja kun lopulta tapahtui, se oli jännittävää ekat kolme kerrosta, joiden jälkeen siihenkin puutui. Eikä mikään ihme, kaikkea toistettiin aina parisen sataa kertaa.


Kun huivin alareunassa lopulta vaihdettiin väriä, se piristi hetkeksi. Paitsi että erehdyin ottamaan langan kerän sisältä ja se ruoja päätti huopua koko ajan itseensä kiinni ja mennä solmuun. Lisäksi viimeiset kerrokset tuntuivat ikuisuudelta - olihan niissä jo lähemmäs 600 silmukkaa.


Voi niitä voitonjuhlia, kun jäljellä oli enää päättelykerros. Kukaan ei vaan varoittanut etukäteen, että päättelykerroksessa voisi vierähtää kolme kuukautta! Luitte oikein: kolme kuukautta. Kas kun päättelykerroksella huiviin neulotaan hapsuja. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jokaista kahta pääteltyä silmukkaa kohden luodaan kuusi uutta silmukkaa, joilla neulotaan neljä kerrosta ennen kuin päätellään sekä ne että ne alkuperäiset kaksi huivin reunasta. Nyt täytyy sanoa, että jollen olisi oppinut Tour de Sockin kolmosetapilla neulomaan myös vasenkätisesti, jolloin työtä ei tarvitse koskaan kääntää, tämä huivi olisi saattanut lämmittää minua iloisesti mökkitakassa palaessaan.


Jos huivin neulominen olikin yhtä tuskaa, valmis huivi on ihana. Se ei paina mitään ja on silti kookas. Kevyt ja ilmava. Ja kaunis! Mutta ihan omalla vastuulla sitten, teitä on varoitettu.

Neulisti

27 kommenttia:

 1. Lopputulos on upea! Mullakin on langat varattuna tätä ohjetta varten, mutta kyllä nuo sinun varoituksen sanat pistävät vähän mietityttämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joji on mahti suunnittelija ja tääkin malli on kaunis ja toimiva... mutta nyt kyllä tällä kertaa suosittelen ihan huolella miettimään, omaako lehmän hermoja ja Dalai Laman kärsivällisyyttä.

   Poista
 2. On se kyllä kaunis! Mutta kiitos varoituksesta, pysyn kaukana ;).

  VastaaPoista
 3. Huh! Mutta kyllä se vaan on kaunis. Onnea sitkeästä sinnittelystä!

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis! Mä luulen, että mulla se takka ois ollut todennäköisin loppusijoituspaikka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin useampaan otteeseen sitä harkitsin. Ei oo yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun teki mieli luovuttaa ja tuikata koko projekti tuleen.

   Poista
 5. Uskon varoitusta, enkä edes haaveile tuon neulomisesta... :) Mutta kyllähän se valtavan kaunis on. Huikea suoritus!

  VastaaPoista
 6. Ihailtavaa sinnikyyttä, kyllä se näemmä aina palkitsee! :)

  VastaaPoista
 7. KUOLEN! Enkä Tapani mukaan aio uskoa varoituksia.

  Tuo pitsilangan itseensä huopuminen on kyllä pahinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että kerimislaitteen mukana tuli ohjelappunen, jossa erikseen neuvottiin pitsilankojen kohdalla ottamaan lanka kakun reunasta eikä sisältä. Näin hyvä oon tottelemaan ohjeita.

   Poista
 8. Kaunis, mutta en varmasti ikinä neulo itse tätä :P

  VastaaPoista
 9. Mullakin oli tarkoitus neuloa tämä, mutta nyt en enää tiedä kannattaako. Pelottelit niin hyvin:D

  VastaaPoista
 10. Ihana on! Mut jää kyllä neulomatta. Tosin siihen tulokseen taisin tulla jo nähtyäni tämän huivin kun kokoelma ilmestyi. Ihan vaan siks et näyttää niin tylsältä!

  VastaaPoista
 11. Mimmi on eläin! Vaikka mä olenkin yllytyshullu, niin tähän stunttiin en kyllä lähde. Siitäkään huolimatta, että lopputulos on 200% käyttis ja upeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen keskikokoinen ja kovin masokistinen eläin. :D

   Poista
 12. On se kyllä kaunis, mutta varoituksesi jälkeen taidan kyllä pysyä kaukana tuosta ohjeesta.

  VastaaPoista
 13. Tunnistan oireet. Olen myös neulonut pariin otteeseen vastaavantyyppisen ison huivin, tietty pitsivahvuudesta. Lopputulos on onneksi sen arvoista, kuten totesitkin. Huivisi on ihana!

  VastaaPoista
 14. Apua mikä projekti, mutta upea lopputulos! Jäin miettimään, että oiskohan se siellä takassa palanut kunnolla, vai vaan savuttanut ja kärynnyt kammottavalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpakka varmaan palaisi suht kiltisti, mutta mitenköhän silkki?

   Poista
 15. Jihaa, se on valmis! Olet muuten aika mestari myös noissa pingotushommissa. Vaikka mulla on välineet ja kaikki, niin esim. tässä huivissa en saanut huivia pingotettua ihan sellaiseksi kuin piti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olikin kyllä ihan harvinaisen vaikea pingotettava, kun yläreuna olisi suora, mutta alareuna kaareutuva ja vaatisi yläreunaakin kaarelle. Ja sitten vielä ne hapsut! Mä päädyin siihen, että asettelin varmaan tunnin ajan pingotusrautoja niin, että ne kulkivat kaikkien hapsujen läpi.

   Poista
 16. Olen kuullut tuosta mallista... :D En usko tarttuvani siihen ihan just itse, mutta kiva kuulla, mitä muut ovat kokeneet sen kanssa. :) :)

  VastaaPoista
 17. Kaunis on huivi, mutta enpä kyllä taida tuota neuloa. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...