torstai 8. syyskuuta 2016

Kilpajuoksu aikaa vastaan

Tour de Sock -kilpailu on kuulemma jo päättynyt. Näin minua valistettiin, kun kerroin kaverille saaneeni neronleimauksen: myöhemmin paljastettavista syistä johtuen minulla olisi 16 päivää aikaa neuloa kolmet sukat. Hyvin ehtii! Niin joo, yhdet niistä sukista pitäisi neuloa koossa 45...


Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Hedgehog Fibres Sock + Shibuiknits Sock, 92 + 4 g
Ravelryssa

Täytyy sitä masokistineulojan mainetta pitää yllä. Mutta vakavasti puhuen, kyllähän 16 päivää voi hyvinkin riittää kolmeen sukkapariin. Pidin sentään järjen kätösissä sen verran, että valitsin sukkamalleiksi jotain helppoa ja rentouttavaa.


Ensimmäiseen pariin kokeilin Ravelryssa jonkin aikaa ohjelistojen kärkisijoilla roikkunutta vanilijaohjetta. Jos termistö ei ole tuttua, vanilijalla viitataan toimivaan peruskauraan. Tiedättehän, kukaan ei sano, että vanilija olisi suosikkijäätelömaku, mutta ei sitä kukaan morkkaakaan.


Tämä ohje on muuten ihan tavallinen sileä sukka, mutta kantapää tehdään hauskalla tavalla. Näissä sukissa ei neulota kantalappua, jonka sivusta poimittaisiin kantapään käännöksen jälkeen silmukat ja kavenneltaisiin pois. Tässä mallissa kantapään koittaessa aletaan lisätä silmukoita takana keskellä. Lisätyt silmukat muodostavat kolmion mallisen kolosen kantapäätä varten. Kantapää käännetään tavalliseen tapaan, mutta kantapään kiiloja tällä tavalla ei tule ensinkään. Kantapään käännöstä jatketaan vaan niin pitkään, että silmukoita on oikea määrä jäljellä.


Siililangan Hunter-väri on mielettömän syvä smaragdinvihreä, mikä ei tietenkään näy kuvissa ollenkaan oikein. Kas kun pikaneuloin sukat muutamassa päivässä (juu, nämä ovat ne valtamerilaivan mittaiset) ja sitten piti heti sukkien valmistuttua kiirehtiä luontopolulle niitä kuvaamaan vaikka alkoikin jo vähän hämärtää.


Pelkäsin langan riittävyyttä ja aloin alkuun raidoittaa sukkia sinisellä. Ihan ilmaisena vinkkinä voin kertoa, että ei ole mahdollista neuloa kahta sukkaa yhtä aikaa kerän molemmista päistä ja samaan aikaan raidoittaa niitä sukkia saman kerän molemmista päistä. Joku nokkelampi olisi saattanut tämän hoksata itsekin. Lopulta päädyin tekemään pienet kerät sinistä raitavärit, jotka sujautin silmukkamerkeillä suljettuihin sukanalkuihin sisälle. Loppujen lopuksi lanka olisi ihan hyvin riittänyt ilmankin raidoitusta, mutta tuohan se kivasti ilmettä sukille.

Vielä kaksi paria, hyvin ehtii!

Neulisti

10 kommenttia:

 1. Ja sinunhan piti lopettaa vielä koko kisa :O Joku ei nyt täsmää ;) Mutta kauniin vihreät sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa loppui kyllä, mutta neulemasokismi on pysyvä olotila. :P

   Poista
 2. Nonniin, sait sitten minut ostamaan tämän sukkaohjeen. On just sitä mistä tykkään, nimittäin perusjuttu twistillä!

  VastaaPoista
 3. Oi, hienot! Tuo kantapää on kyllä todella vekkuli, pitääpäs käydä lisäämässä ohje omaan ravelry-jonoon. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kyllä hauska kantapää!

  VastaaPoista
 5. Ohje ja valmiit sukatkin mulla jo on, mutta oli pakko tilata vyyhti Hunteria kun väriä on niin kovasti kehuttu. Tykkään kovasti näistä vaniljasukista, hyvänmalliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se väri on kyllä huima. Ei välity näissä kuvissa ollenkaan niin smaragdisena kuin luonnossa. Ah, mähän tarvin sitä selvästi lisää!

   Poista
 6. Toi raidoitusongelma on ärsyttävä. Oon tyhmänä ja sinnikkäänä yrittänyt useammankin kerran, kun en vaan muista ettei se toimi :D
  Tosi kiva kanta näissä, täytyy käydä kurkkimassa ohje.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...