tiistai 13. syyskuuta 2016

Kaksin aina kaunihimpi

Vauhtihirmusukkailu jatkuu. Koska sukilla on kiirus, päädyin valitsemaan tuttuja turvallisia malleja. Ja hei, täähän on kotimaista designia! Kannatettavaa siis senkin puolesta.


Mitä: Terhen / Tiina Väätäinen
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: The Uncommon Thread Tough Sock, 79 g
Ravelryssa

Terhenit olen neulonut kerran aiemminkin, silloin käsinkehrätystä. Tykkään hirmuisesti mallin pitsikuviosta. Se on näyttävä, mutta sen oppii nopeasti ulkoa. Lisäksi sukat neulotaan mukavasti varpaista varteen. Sukkien kaunein kohta onkin ehdottomasti varpaista asteittain alkava pitsi.


Kantapää sen sijaan ei ainakaan minun jalkaani istu parhaalla mahdollisella tavalla. Lähinnä se on hiukan iso. Kantalappu myös neulotaan ihan vain sileänä neuleena nostelematta silmukoita. Jotenkin tajusin liian myöhään, että mikäs minua estäisi niitä silti nostelemasta, enkä jaksanut enää purkaa.


Uncommonin sukkalanka on muuten ihan nimensä mukaista - kovaa. Langassa on todella tiukka kierre ja se tuntuu neuloessa hiukan karhealta sormien ihoa vasten. Aikamoinen kontrasti muihin Uncommonin pehmolankoihin verrattuna, mutta tästä tehdyt sukat ovat toivon mukaan kestävät. Pehmomerinoiden kanssa minua aina hiukan epäilyttää niiden kestävyys.


Nämä sukat valmistuivat edellisten jättisukkien tapaan viidessä päivässä. Vielä yksi pari uunista ulos! Jaksaa, jaksaa!

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Niin... jäi askarruttamaan, mitä tai ketä varten sukkaa pukkaa nyt nopeemmin kuin aamukakkaa? Sukitatko jotain isojalkaista mamu-perhettä yllättävän talven varalle vai mitä? Joka tapauksessa kauniita sukkia ihanista langoista. Tämä malli pitää pistää korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron ensi viikolla, kun esittelen kolmanne sukkaparin. ;) Tai nokkelimmatpokkelimmat saattavat sen päätellä jo lauantaille ajastetusta turinasta.

   Poista
 2. Sievät! Onko ohjeessa neuvottu kantapään tekeminen vai pitääkö se itse pähkäillä nurinkurin? Nimim. Ei tyhmiä kysymyksiä ole olemassa.

  VastaaPoista
 3. Onpas ihanat sukat, taidanpa seuraavaksi neuloa tällaiset. Kiitti vinkistä! =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...