tiistai 4. lokakuuta 2011

Neulomisen aakkoset

Aloittaminen. Aivan ehdottomasti on kiellettyä aloittaa seuraa neuletta ennen kuin edellinen on valmis. Kerran sallin itseni sortua, ja pian huomasin, että minulla oli viisi neuletta keskeneräisenä yhtä aikaa. Toiste en sille tielle astu.

Baby alpakka/merino. Kukapa ostaisi neulettaan varten perus alpakkaa tai merinovillaa, jos vieressä on tarjolla samaa sorttia, mutta pehmoisena kuin vauvan poski. :)

C. Hiili. Tahtoisin ajatella, että neulomalla joululahjat itse sen sijaan, että shoppailisi, voisi pikkiriikkisen pienentää hiilijalanjälkeään.

Drops. Valtava valikoima ihania ja silti edullisia lankoja.

Ergonomia. Paras asento neulomiseen on mahdollisimman sykkyrällä sohvan perukoilla viltin alla. Pelkään, että joskus vuosien päästä ikä tulee tielle, eikä kroppa enää kestä.

Fifi. Nurkissa pyörii tuhat villakoiraa, joihin imurointi ei vaikuta puolta päivää pidempään. Täytynee johtua mittavasta lankakokoelmasta ja sen jatkuvasta pöllyttämisestä.

Graffiti. Neulegraffiti nimittäin. Harmittaa etten ole vielä nähnyt yhtäkään. Houkutus tehdä itse on valtava.

Haaste. Näitä kaipaan tällä hetkellä kovasti. Tähän mennessä on löytynyt vasta yksi pitsineule, jota en pysty neulomaan samalla, kun katson televisiota. Yksi ainoa pitsineule, jota tehdessä on koko ajan tarkastettava ohjeesta, miten se oikein menikään.

I-cord -päättely. Uusi tuttavuus tältä syksyltä. Rakkautta ensi neulomisella.

Jämälangat. Miksei näistä koskaan valmistu mitään? Minulla on niitä lipastollinen, jota hyödynnän ehkä kerran kahdessa vuodessa. Jostain syystä uudet lankakerät houkuttavat aina paljon enemmän.

Kim. Tätä tulee mainostettua varmasti ärsytykseen asti. Mutta neulomistahtini nousi Kim Hargreavesin myötä uusiin ulottuvuuksiin. Nämä neuleet ovat niin nättejä, että on kiire saada ne valmiiksi, jotta pääsee käyttämään.

Lankakerä - esine, jota kuuluu halia ja helliä. Näille on mukava jutella lankakaupassa.

Mohair. Pohjaton kaivo, jos on yhtään kalliimpi maku tämän suhteen. Mutta ah, miten kaunista.

Neulepiiri. Mukavaa myös porukalla. Sopivan sosiaalista ja epäsosiaalista yhtä aikaa. Jokaiselle makunsa mukaan.


Ompeleminen. Palasten yhteen ompeleminen nimittäin. Tuskinpa olen ainoa, joka vihaa tätä vaihetta neulomisessa kaikkein eniten..? Ärsyttävä hidastetöyssy matkalla valmiiseen neuleeseen.

Pyöröpuikko. Tätä en vaihtaisi mistään hinnasta. Paljon sujuvampaa kuin peruspuikoilla neulominen ja rasittaa käsiäkin vähemmän.

Qkausi. Aika, joka kuluu 2-3 neuletakin valmistamiseen.

Rakkaus. Sama juttu kuin ruoanlaiton kanssa. Lopputuloksesta kyllä huomaa, onko neuletta rakastettu sitä tehdessä.

Silitysrauta ja -lauta. Kätevät apuvälineet pienempien kappaleiden pingottamiseen. Neulaat vain kiinni silityslautaan, suihkutat vettä päälle, höyrytät silitysraudalla (osumatta kuitenkaan neuleeseen), ja annat kuivua yön yli.

Tweed. Huovutettu tweed, kesätweed, puuvillatweed, silkkitweed. Elämän mittainen romanssi meneillään tämän kanssa.

Uudestaan, ei kiitos. On aina paljon hauskempaa neuloa jotain, mitä ei ole vielä koskaan tehnyt aiemmin. Kun neuloo samaa paitaa toiseen kertaan, siihen kulunut aika tuppaa olemaan kaksinkertainen ensineulomiseen verrattuna. Huikea tämä Neulistin keskittymiskyky. ;)

Vielä yksi kerros ennen nukkumaan menoa. Aina sama juttu, ja aina venähtää.

Wool. Villa. Ei lisättävää.

X. Neulomiseen ja lankoihin käytetty rahasumma.

Y. Neulomisen tuottama mielihyvä.

Z. Neulomiseen käytetty aika. Y = X^2 + 1/Z.

Ånni. Langat ja puikot tekevät minut onnelliseksi.

Älä häiritse, mä lasken silmukoita!

Öinen neulomispuuska. Olen monena viikonloppuna huomannut sunnuntaiaamuna neljän aikaan, etten näköjään sitten malttanutkaan lopettaa neulomista ennen kuin sain kappaleen valmiiksi.


Tässä vielä ne joululahjatossut. Niistä tuli aivan ihanat! :) Näihin meni 4 kerää Nepal-lankaa per tossut, 2 kumpaakin väriä, ja reunus on tehty Puddel-langalla. Neljänkympin pesu, pieni venyttely muovipussit jalassa ja valmista tuli. Ohje löytyy täältä.


Ennen:

Ja jälkeen:


Mitä: Tossut / Drops
Miten: Neulonta ja huovutus
Mistä: Drops Nepal 600 g + Drops Puddel

Neulisti

6 kommenttia:

 1. Ihanat aakkoset :) J niinkuin Jämälanka on minun lemppari, se on sopivan pieni nytynen ja toisaalta siitä voi tulla mitä vain, minä panikoin ennemmin kokonaisen lankakerän edessä, se on niin vaativa :)

  VastaaPoista
 2. Mainio tuo neuleyhtälö :)

  Minulla on tuo A-kohta ihan retuperällä. Tälläkin hetkellä on kesken kahdet sukat, yksi aikuisten ja yksi lasten neuletakki sekä pipo. Ja minun pitäisi insinöörinä tietää, että Littlen lain mukaan suuri keskeneräisen työn määrä pidentää läpimenoaikaa...

  VastaaPoista
 3. :) Tässä juuri se syy, miksen tee kuin yhtä työtä kerrallaan. Ja siinä, että se yksi ainoa työ, jonka soin itseni jättää tauolle, odottaa edelleen ompelemista! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitti tsemityksestä haalarin kanssa. Se on nyt valmis, kuvia tulossa tänään tai viimeistään huomenna.

  VastaaPoista
 5. Kauniit tossut! Tuo reunus onkin kiva lisäys perustossuihin! :) ...ja näissä tossuissa on hieman järkevämmät ja kauniimmat värit kuin omissani. En vielä tänäkään päivänä ymmärrä, miksi valitsin tossuihini pinkin ja ruskean. En pitänyt yhdistelmästä neuloessani, enkä pidä siitä edelleenkään! ;D Mutta tossut on ihanat ja lämpöiset!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Saara! Tykkään itsekin erityisesti juuri tuosta pörröisestä reunasta. Dropsin sivuilla oli toisetkin ihanat tossut, joissa oli käytetty samaa ideaa, sellaiset peri-Amerikkalaiset pörröreunaiset aamulipokkaat! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...