sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pitsinen mohairpusero

Mohairlangat tuntuivat ennen aivan liian pörröisiltä minun makuuni, mutta yhtäkkiä loppukesästä innostuinkin ostamaan niitä oikein urakalla: ensin vihreää ja valkoista Rose mohairia Novitalta ja sitten vielä vaaleansinistä Red Heartin Soft mohairia. Jälkimmäisestä syntyi löysä pitsipusero Novitan talven 2009 lehden ohjeen mukaan.


Mitä: Pitsipusero / Novita talvi 2009
Miten: Neulonta
Mistä: Red Heart Soft mohair

Paita neulottiin ensin hihansuusta toiseen, ommeltiin sitten hihasaumat ja tehtiin lopuksi alaosa suljetulla joustinneuleella. Sen verran poikkesin ohjeesta, että tein miehustasta vähän leveämmän, sillä alkuperäinen kaula-aukko oli mielestäni ahdistavan kapea. Lopulta siitä tuli ehkä liiankin leveä, mutta eipä sillä ole niin väliä tällaisessa mallissa.


Paitaa voi pitää ainakin kahdella tapaa: joko nostamalla joustinneuleen vyötärölle tai laskemalla sen alas lantiolle.


Vyyhti

7 kommenttia:

 1. Ihana! Tosi pehmoisen näköinen!

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita!
  Olen pitkään kammonnut mohairia, koska siitä irtoaa hirveästi karvaa ja se kutittaa, mutta pakko myöntää että se kyllä näyttää tosi hyvältä. Pitäisi varmaan kokeilla varovasti jollain silkkimohairilla jos mieli olisi muuttunut. :)

  VastaaPoista
 3. Ompa kivannäköinen pitsipaita. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Nyt muutaman tunnin kokemuksella voin lisäksi kertoa, että paita on yllättävänkin kiva päällä, ei kutita ja on sopivan lämpöinen. Jopa minulaiseni vilukissa tarkenee, vaikkei olekaan pitkähihaista alla.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis! Ja eikun to-do -jonon jatkoksi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...