sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Huopikkaat huopikkaat, äiti tahtoo huovuttaa

 

Nöttönen sai uudet hienot pingviinikuvioiset ulkoilutossut, joiden kanssa on kiva konttailla, harjoitella kävelyä ja nököttää kantorepussa. Töppösissä on kuitenkin vain ohkainen vuori, eikä minulla ollut haluja ostaa niihin erikseen myytävää fleecesisusta. Halusin villaa, joten huovutusharjoituksiin oli ryhdyttävä.


Mitä: Huopatossut / perussukan ohjeella
Miten: Pyöröpuikot 9 mm
Mistä: Cascade Yarns Cascade 220, 61 g

http://www.ravelry.com/projects/VyyhtiMNK/family-of-slippers
 
Villatakkiin tuli varattua vähän turhan paljon lankaa, mutta onneksi se oli juuri omiaan huovutukseen. Katsoin täältä sopivaa silmukkamäärää taaperokokoisille tossuille, neuloin sukat perusohjeella ja sitten toivoin parasta.

Tästä lähdettiin:


Ja tähän päädyttiin:

 

Juuri sopivat, mikä tuuri! Pinta ei ole tasainen, mutta se ei vuorina käytettävissä tossuissa haittaa. Olin etukäteen lukenut, että huovutustulos on usein huonompi keltaisilla ja vaaleilla langoilla ja edestä täytettävällä pesukoneella, joten olen oikein tyytyväinen tulokseen. Voi tosin olla, että kevättä kohden joudun vielä tekemään toiset, jos jalka kovin kasvaa.

Tossut eivät yksinään kestä kovin hyvin jalassa, mutta kiristysnauha saa ne pysymään hyvin paikallaan ulkotöppösten sisällä. Ensimmäiset kokeilut parin asteen pakkasessa pitivät jalat juuri ja juuri riittävän lämpöisenä, mutta pahoin pelkään, että kovemmille pakkasille pitäisi saada lisälämpöä. Lisää villasukkia vai paksummat tai eri materiaalista tehdyt huopatossut?

Vinkkejä kaivaten

Vyyhti

18 kommenttia:

 1. Huovutuskeiju oli paikalla kun tuli kerralla sopivat :D Itse en ehkä kauhean paljon paksumpia lähtisi kylmille säille tekemään, ettei mene koko paketti liian jäykäksi... Miten olis ohut villasukka alimmaisena ja huopatossu siinä päällä? Silleen ettei mene liian tiukaksi, vaan väleihin jää sitä eristävää ilmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä! Olen kerrassaan hämmästynyt, miten hyvä tuuri kävi. Mihinhän huovutuskeijun lahjukset jätetään? Pyykkikoneeseen? Haluan pysyä yhtä hyvissä väleissä jatkossakin. :D

   Ehkäpä se pitää tosiaan tässäkin uskoa kerrospukeutumisen voimaan.

   Poista
 2. Söpöt huopikkaat! Ilmankos minun huovutuskokeilut ei ole viime aikoina onnistuneet, kun nykyisin on käytössä edestä täytettävä kone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on siis ihan perääkin? Minä en ole tätä ennen huovuttanut kuin kerran, ja siitäkin on vuosia, joten kokemusta ei juuri ole.

   Poista
 3. Kivat! Mun huovutusinnon tukahdutti viimeistään vahingossa kuivausrumpuun laittamani melko hintava neule, on muuten hienosti huovutetun näköinen ja kokoa 120 cm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Minullakin on kokemusta vahingossa huopuneesta paidasta. Ei ollut kivaa, vaikka ei edes ollut erityisen kallis.

   Poista
 4. Ovatpa somat huopikkaat!
  Mulle oli ihan uutta, että vaaleat langat huopuisivat huonommin, tai että edestätäytettävä pesukone olisi jotenkin päältätäytettävää pesukonetta huonompi. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän kokeilun perusteella tuntui kuitenkin toimivan ihan riittävän hyvin, vaikka oli sekä keltaista lankaa että edestätäytettävä kone. Tosin tasaista huopapintaahan tuosta ei tullut, joten voi siinä jotain perää olla. Pitäisi ehkä kokeilla jollain tummalla langalla vertailun vuoksi.

   Poista
 5. Suloiset huopatossut! Minullakin on juuri tekeillä jotain, mikä menee pesukoneeseen huovuttumaan. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Tosi onnistunut huovutus, se kun on välillä semmosta säkäpeliä :) En ikinä tiennykään et vaaleat värit huopuu huonommin :O Kaikkea sitä oppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä ollut minullakaan tiedossa, mutta en toisaalta ole juuri aiemmin huovuttanutkaan. Useammassa paikassa kuitenkin törmäsin tuohon, joten kai siinä jotain perää on. Pitäisi ehkä testata tehdä jotain samasta langasta tummemmalla sävyllä.

   Poista
 7. Söpöt kuin mitkä. Tuo on aina (ainakin minun tietotaidoilani) täysin arpapeliä mitä sieltä koneesta ulos tulee huovuttamisen jälkeen. Olet onnistunut tosi hyvin saamaan oikean kokoiset ja täydelliset tossut. Onneksi olkoon ja aivan ihana Nöttönen kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä tähdet oikeassa asennossa tämän projektin kanssa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...