sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kaamos

Neulominen on toisinaan hyvin nopea prosessi. Tälläkin kertaa keksin vasta pari vuotta sitten, että tahtoisin ehdottomasti neuloa vaarille villasukat joululahjaksi, ja nyt jo ovat sukat valmiit paketoitavaksi.


Mitä: Galder / Mari-Liisa Varila
Miten: Sukkapuikot 3.0 mm
Mistä: Pirtin Kehräämö Sukka-karstalanka 140 tex x3, 121 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/galder

Ajattelin ensin tähän neulomiseen hurahtavan vielä pari viikkoa siitä, kun olen saanut silmukat luotua, mutta fiksuna tyttönä nappasin hieman paksumpaa lankaa ja homma hoitui hujauksessa. Olin jo pitkään katsellut tätä neulemallia ja nyt löytyi sopiva sukatettava. Mallissa ehdottomasti kauneinta on se, miten palmikot jakautuvat kahtia ja jatkuvat vielä kantalapun loppuun asti.


Tuo sukkamalli oli tarkoitettu ohuelle sukkalangalle (fingering) ja ohjeessa käskettiin luoda 64s. Vaihtamalla langan tähän huomattavasti paksumpaan (aran) ja luomalla 60s sain aikaan oikein passelin kokoiset miesten sukat.

En ole tainnut koskaan aiemmin kokeilla Pirtin kehräämön lankoja. Halusin sukkiin jotain hieman neutraalimman väristä lankaa, kun en oikein ole varma, mikähän mahtaa vaarin linjaus olla vaikkapa kirkkaan keltaisten sukkien suhteen. Ihan yllätyin, miten pehmoista lanka oli rouheudestaan huolimatta. Voisin hyvin tehdä omatkin sukat tästä, mallikin olisi jo valittuna.


Meillä on perinteenä aina juuri ennen joulua kokoontua suvun kesken tätini luo, äidin lapsuuden kotiin laulamaan porukalla joululauluja. En malta odottaa, sillä tällä kertaa minulla on muutama paketti mukana toimitettavaksi. Maa oli aamulla valkoinen ja tämä päivä onkin käytetty tehokkaasti ripustellen ulos kaamosvaloja ja sisälle kaamoskoristeita, jotka maagisesti viikon kuluttua muuttuvat jouluvaloiksi ja joulukoristeiksi. Yhtään en ottanut varaslähtöä, ehei.

Kaamosterveisin, 
Neulisti

26 kommenttia:

 1. Vähän olit nopea!?! Niistä tuli tosi hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kais ne nyt noin paksusta langasta hetkessä neuloutuu. :)

   Poista
 2. Ovatpa hurmaavat sukat! Galder on kyllä yksi kauneimpia sukkamalleja, ehkä munkin pitäisi palata siihen vielä kolmannen kerran. :)
  Ja hei! Kaamosvaloilija on siellä nyt todellakin ottanut varaslähdön! Eiks ne ollut nimenomaan JOULUvaloja? HÄH?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sorruin ihan täysin ja pyörsin kaikki vanhat periaatteeni. Koitin kaupata näitä miehelle kaamosvaloina ja -koristeina, mutta jostain jännästä syystä ei mennyt yhtään halpaan. :D

   Poista
 3. Kivan näköinen malli sukissa :) Ja hei tästä päivästä lähtien on ihan ookoo laittaa jouluvalot, kun Helsingissäkin oli joulukadun avajaiset Aleksanterinkadulla! :) Niinpä meilläkin ripustettiin jouluvalot parvekkeelle. Eli ei yhtään liian ajoissa sullakaan :)

  VastaaPoista
 4. Ja oikein passelin näköisetkin! Pitää laittaa korvan taa ja neuloa itselle moiset :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit! Toi palmikko on niin näyttävä! Mä aloin miettii, et mitä hittoo ne kaamosvalot on, mut sit tajusin et oot ripustanu jouluvalot jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka viimeksi nauraa, sillä on hitaimmat hoksottimet. ;D

   Poista
 6. Mainiot vaarinsukat, lanka on mukavan ennenvanhaisen näköistä.

  Ja kuule, ei tuo ole varaslähtö vaan armoton myöhästyminen, kaamosvalot ja koristeet laitetaan jo lokakuussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuruston valoistakin päätellen en suuriin rikoksiin sortunut tällä viikon varaslähdöllä. :D

   Ja sukat on mustakin kovasti sen näköiset, että mummo olisi ne joskus vuosikymmeniä sitten voinut neuloa. :)

   Poista
 7. Ihanat sukkaset, varmasti lahjansaaja tykkää. Ja tsot tsot, adventtisunnuntaina vasta valoja. ;D Vaikka oikeesti olis ollut fiksua laitella ne ulkovalot paikalleen ennen kovia pakkasia... täällä yks naapuri polttelee adventtikynttelikköä varmaan puolet vuodesta ja toisen puolen ne on ikkunassa ilman valoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti mulla on tähän hätähousuiluun ihan syykin. Mies ei viikon päästä ole auttamassa valojen ja verhojen vaihdon kanssa, niin siksi jo nyt. :) (Seliseli..)

   Poista
 8. Kauniit sukat todellakin. Pakko varmaan rueta perehtymään tuohon enkun kieleen niin ettei kaikki ihanat ohojeet mee sivusuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä tosiaankin kannattaa. Ohjevalikoima kasvaa aivan huimasti ja ei se englanniksi neulominen ole kovin vaikeaa. Netistä löytyy hyvät sanastot ja yleensä ohjeet etenevät samaan tapaan kielestä huolimatta.

   Poista
 9. Komeat Galderit ja Pirtin Kehräämön sukkalanka on kyllä yksi parhaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen sukkapari tästä langasta. :)

   Poista
 10. Kauniit sukat! Enpä olekaan kokeillut tuota lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Se on ihanan rouhean maalaismaista, eikä kuitenkaan pistelevää.

   Poista
 11. Siis tuo malli on huikean kaunis!!! Sen minä pistän muistiin!

  VastaaPoista
 12. :-D
  mutta usein ne ex tempore -pikaprojektit ovat parhaita! ;-)
  On kauniit!

  VastaaPoista
 13. Kiitos vaan, hirveästi meni aikaa kun en malttanut olla selailematta blogimerkintöjänne pitkälle menneisyyteen saakka - ihan liikaa neuleinspiksiä!
  Nyt on koneen inspiraatiokansio pullollaan kaikennäköisiä sukkamalli-ihanuuksia ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...