keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Turhakkeita tarpeeseen

Maailma on täynnä juttuja, joita en ole tiennyt tarvitsevani ennen kuin olen kokeillut kerran. Ennen se ainoa keskeneräinen neuleprojekti kulki kätevästi mukana rumassa muovikassissa. Ihmettelin, että miksi kukaan tarvitsee erillistä projektipussukkaa, saati sitten useampaa kuin yhtä sellaista.


Mitä: Projektipussukoita / Knot bag
Miten: Ompelukoneen kanssa taistellen
Mistä: Lankakauppa Kujeen kankaita

Ihka ensimmäisen projektipussukkani voitin Villaviidakon jouluarvonnasta ja keväällä opettelin Villaviidakon Emman opastuksella ompelemaan semmoisia. Tein niitä samantien kolme. Ennen en tarvinut yhtäkään ja nyt nuo kolme ovat aina täynnä. Vähän väliä joudun siirtelemään projekteja pussukoista laatikkoon, kun juuri sinä päivänä mukana kulkevalle työlle pitää saada pussukka. Niinpä, kun Tampereen kädentaitomessuilla törmäsin Kujeen kangaspinoihin, oli homma sillä selvä. Nyt pusseja on taas kaksi lisää.


Tälle äkkimakealle muffinsikankaalle löysin samalta kaupalta kaveriksi vielä söpöilevämpää pinkkiä pallokangasta. Maatuskat puolestaan saivat vuorikankaaksi keltaista pellavaa. Sitä ei voi tässä sen tarkemmin esitellä, kun pussukka on jo käytössä hyshys-sisältöineen.


En ole mitenkään turhan nopea ompelija ja kipeytän selkäni siinä touhussa aina, mutta tällä kertaa sentään piirtelin kaavat melkoisen rennolla kädellä. Sovelsin myös  rennolla otteella ja muokkasin muffinssipussukasta pidemmän ja leveämmän. Nyt siinä mahtuu kuljettelemaan hieman isompaakin työtä.

Ajattelin ruveta niin hurjaksi, että koetan jämäpaloista ommella vielä jotain pienempiä vetoketjullisia pussukoita. Ja tässä mitään silittämään ehtinyt, kun piti täyttää pussit neuleprojekteilla!

Neulisti


3 kommenttia:

 1. Vasta näistä kuvista tajusin tuon pussin mallin. Ja maatuskakangas on ihana! Eikä projektipussi missään tapauksessa ole turhake, tiedän sen, koska mulla ei sellaista ole mutta tarvitsisin. Löytyykö kaava jostakin, vai pitäisikö itse osata piirtää...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain oman kaavani Emmalta, mutta oon aika varma, että Google löytää knot bag -haulla sekä kaavan että ohjeet ompeluun.

   Poista
 2. Hahaa, löysimpä kivan blogin, meni pitkä tovi selaillessa upeita töitänne. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...