keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Mun kankut

Joskus tuli vastaan mahtavan muikea keksintö: Laulava lankapaketti. Jätin sen tilaamatta, mutta sitten kadutti kovin. Onneksi viime syksynä se tuli uudestaan myyntiin ja tarrasin tarjoukseen heti. Laulavassa lankapaketissa sai tänne puotiin lähettää 3-4 kappaletta tahi artistia, joista inspiroituneena värjäri värjäili upeita lankoja. Itse lähetin kaksi syvältä riipaisevaa kipaletta ja sitten piti hieman hassutella viimeisen kanssa. Tällaisen paketin sain (pahoittelut pikkukuvasta, mutta muuta yhteiskuvaa ei ollut tarjolla).

Black eyed peasin My humps, Alanis Morissetten Flinch ja Glen Hansardin Leave.

Hullutteleva harakkaluonteeni käski heti käydä käsiksi tähän hulvattomaan blinglankaan, jonka inspiraationa toimineessa kappaleessa lähinnä karkeasti suomennettuna lauletaan "Nää on mun kankut, palvo niitä". :D Tiesin heti, mitkä sukat tahdon langasta tehdä ja ne pääsivätkin samantien puikoille. Sitten iskivät joululahjakiireet, mutta sainpa vihdoin sukat valmiiksi ja kuvattua.



Mitä: Wedge / Cookie A.
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Yarngrimoire Starry Sock, 74 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/wedge-2

Olen tehnyt Wedget aiemminkin. Sukat koostuvat lyhennetyin kerroksin neulottavista kiiloista, joiden pitäisi saada raitalangat käyttäytymään hullunkurisesti, kun raidat eivät etenekään siistissä järjestyksessä. Viimeksi meni pieleen, kun lanka olikin lähempänä pätkävärjättyä kuin raidallista. (Muuten sukista tuli kyllä aivan ihanat!) Tälläkään kertaa en saanut värejä sikinsokin, sillä tämä ei ollutkaan raitalankaa vaan värit tekivät spiraalia. Ja sitä ei saanut sitten millään poikki, vaikka kuinka teki kiiloja väliin. Jonain päivänä mä vielä onnistun!



Värejä en saanut tottelemaan, mutta sukat ovat huiput. Niissä on ihanan räikeät värit, jotka herkempiä katsojia saattavat sattua silmiin. Eikä siinä kaikki, vaan langassa on mukana myös blingiä. Pitänee pitää villasukissatanssimiskemut itseni kanssa ja kailottaa "mun kankkuja" musiikin mukana.



Kuvista kiitokset siskolle.

Neulisti



31 kommenttia:

  1. Vitsi miten huikee idea toi laulava lankapaketti! Pakko saada itekkin vielä joskus..Ja sukat on kyllä ihan mahtavan näköiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan kauheaa katsella toisten ihania paketteja, kun itse jätin tarttumatta tilaisuuteen. Onneksi paketti tuli uudestaan tarjolle.

      Poista
  2. Jännät sukat, pitäisipä tehdä itselle tuollaiset. Mahtava idea tuo laulava lankapaketti:)

    VastaaPoista
  3. Hauska idea!!! Ja tosi hienot sukat!!!

    VastaaPoista
  4. Hauska idea tuo laulava lankapaketti. Vastasivatko värit sinun mielikuviasi kappaleista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin vastasivat. Ei mulla varsinaisesti ollut ajatusta siitä, minkä väristä pitäisi mistäkin tulla. Värit sopivat kappaleisiin hyvin ja olin eri tyytyväinen. Ja ihan rakastunut mun harakkalankaan. :D

      Poista
  5. Kiitos tästä korvamadosta :D Kieltämättä osuva värjäys, ja sukatkin on hienot spiraaleista huolimatta (tai niiden takia?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. What you gonna do with all that junk? All that junk inside your trunk? :D

      Poista
  6. Väkisinkin aloin miettiä, kun joskus bongasin siun projekteissa tämän, että tykkäätkö aivan todella tuosta uskomattomasta kappaleesta :D Itse olen tutustunut siihen lähinnä ihanan Alaniksen versiona http://www.youtube.com/watch?v=pRmYfVCH2UA joka kyllä aiheutti pahemmanlaatuisen naurukohtauksen. Kuten sanottua, uskomaton kappale. Mutta Flinch, se on yksi ehdottomista Alanis-suosikeistani ja Alanis ikuinen rakkaus ylipäätään. Ja jotta kommentoisin myös neuletta, sukat ovat ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeasti tosissaan. :D Mulla on sellainen musiikkimaku, että pidän kovasti kiukkuisista naisista ja hyvin vakavista, surumielisistä lauluista. Ja sitten ihan höpöhöpöstä, kuten tämä. Alanis on mulle ensteeksparasta musiikkia koko maailmassa. Olin ihan onnesta soikeana, kun sain miehen lähtemään mun kanssa pari kesää sitten Wieniin Allun keikille (josta ensimmäiset kappaleet meni vaan onnesta itkiessä). <3 Ja jotta tulisi puhuttua myös sukista, nehän on kertakaikkisen ihanat myös jalassa.

      Poista
    2. Pakko vielä lisätä, että sen keikan ehdoton huippuhetki mulle oli, kun yhtään en sitä odottanut pääseväni kuulemaan, ja sen illan settiin kuului myös Flinch! <3 <3

      Poista
    3. Alanis-keikat ovat parhautta. Itse näin Alaniksen jo vuonna 99 Hartwall Areenalla ja olihan se melkoinen kokemus suurelle fanille. Silloin ei kyllä ollut vielä suosikkilevyäni eli Under Rug Sweptiä olemassakaan, joten ei Flinchiä...Olen kyllä onnekas kun olen päässyt näkemään miltei kaikki suuret suosikkini (paitsi Eminemin...ja Queenia nyt ei voi päästä kun Freddie on mennyt kuolemaan...) livenä. Ihanaa, että pääsit sinäkin Alanista katsomaan :) Jos et ole vielä katsonut, niin Weedsiä kannattaa myös Alaniksen vuoksi katsoa (muutenkin kyllä hulvaton sarja ja laatunäyttelijät) ja tietty yksi leffasuosikeistani Dogma. Varmaan olet jo katsonut, mutta innostuin vaan taas ajattelemaan näitä kun Alanis-ihanuudesta tuli puhe :)

      Poista
    4. Missä välissä Alanis on Weedsiin tullut mukaan? Katsoin 3 vai 4köhän tuotantokautta, enkä muista bonganneeni.

      Poista
    5. Piti ihan tarkistaa, vitoskaudella näköjään Alanis. Monessakin jaksossa. :)

      Poista
  7. Huippuidea yhdistää musiikki ja langat! Tuo kankkubiisi on kyllä mainio renkutus, jää päähän soimaan koko päiväksi.

    VastaaPoista
  8. Tulee ihan mieleen revontulet tuosta miten värit ovat sukissa, herkullisen ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit ovat ihan uskomattoman syvät ja räikeät. :)

      Poista
  9. Makeet! Oli pakko laittaa kyseinen biisi soimaan.

    VastaaPoista
  10. Sinulla on kyllä kivat kankut :D . Nyt tiedänkin mikä biisi soi mielessä loppupäivän.

    VastaaPoista
  11. Upeat!!! Ihanat biisit ja ihanat langat! Taidanpa laulaa tätä biisiä suomenkielisenä versiona tästä lähtien :D

    btw, mulla on ollut ongelmia saada kommentteja menemään läpi teidän sivulle :) ei oo ollu mitään probleemia? (en ikinä tiiä, onko se mun tilistä kiinni)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, etten mä ole ainoana tämän kipaleen perään. :D

      Hmm.. onpa outoa. Ei oo kukaan muu sanonut ongelmista, eikä oo itse huomattu mitään.

      Poista
  12. Upean väriset sukat, ei varmasti jää huomaamatta! Ja blingi on ihan parasta. :)

    VastaaPoista
  13. Tuo väri on kyllä aivan järjettömän hieno! Blingiä sisältävä sukkalanka on ollut harkinnassa jo pitkään, luulen että taidan tarvita omat harakkasukat :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...