lauantai 7. helmikuuta 2015

Kännykkäät

Kännykkäät, kuten neulojatoveri lipsautti vahingossa. Tarrasin termiin heti, koska sellaiset nämä älyluuriystävälliset kynsikäslapaset ehdottomasti ovat.


Mitä: Men's Convertible Gloves and Thumbs / Steph Thomson
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino DK, 85 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/mens-convertible-gloves-and-thumbs

Hätäpäissään napsituista kuvista ei ihan käy ilmi, mutta kyseessa on tosiaan kynsikkäät, eli sormikkaat puolikkailla sormilla ja siihen päälle lapashuppu. Tämän mallin erikoisuus on siinä, että myös peukalolle on tehty avattava huppu, jotta peukalon käytöstä älypuhelimoinnissa voi hankkia itselleen jännetuppitulehduksen myös pakkassäällä. Mainiota. Ainakin lankomies tuntui tyytyväiseltä joulupakettiinsa. Ja minun rakas neuleita tilaamaton miehenikin tilasi näitä sovitellessaan samanlaiset itselleenkin!


Nämä olisi helppo tempaista ihan omastakin stetsonista, mutta jouluneulomuskiireessä halusin helpottaa elämääni seuraamalla valmista ohjetta. Virhe. Ilmaisena vinkkinä kanssaneulojille kerrottakoon, että jos ohjeessa on ilmoitettu kooksi miesten XL, niin valmiista kynsikäslapasista saattaa tulla T-O-S-I isot. Minut tämä pääsi yllättämään. Tollo mikä tollo.


Niin, nämä ovat siis ihan turhan isot, mutta muutoin hyvät. Paksu lanka tekee myös sormista hiukan tönköt. En liiemmin jaksanut tarkastaa ohjeessa mainittua tiheyttä mistään mallitilkkujen neulomisesta puhumattakaan, mutta minun käsialallani en mitenkään voinut jatkaa sormia niin pitkälle kuin ohjeessa käskettiin. Ei olisi paljon lapashuppua sen jälkeen tarvittu. Ensi kerralla ehkä omasta päästä. Ja ohuemmasta langasta. Ohje on itse asiassa jo viimeistelyä vaille valmis, jotta pysykäähän linjoilla.

Neulisti

7 kommenttia:

 1. Meillä näitä toivotaan ... kiitos ihanan postauksesi :-)

  VastaaPoista
 2. Hauskat! Ja tarpeelliset.

  Mulla on sellainen visio, että nyperrän seuraaviin tekemiini lapasiin sähköä johtavaa lankaa strategisiin kohtiin niin, että voi lapasen lämmöstä hankkia sen jännetuppitulehduksen. Sen kai pitäisi toimia. (En vain ole ihan varma, riittääkö, jos sitä neuloo lapaslangan kanssa mukaan vai pitäisikö tehdä pieni aukko, jonka päälle sitten sitä.)

  Tää oli niin hyvä visio että tilasin sitä konduktiivista (konduktööri-?) lankaa ja aloin tarmokkaasti vältellä lapasten tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla omasta versiosta jo ohje kohta kirjoitettuna. Mä ajattelin ihan tällä samalla idealla, mutta nätimpää jälkeä vaan ohuemmalla langalla ja pienin koristuksin.

   Poista
 3. Nimi on mainio! Ja tuotos myös! Mulla niin menis hermot näitä väkertäessä!

  VastaaPoista
 4. Multitasking-lapaset ! Tarpeelliset ja kätevät.

  VastaaPoista
 5. Ooh, tällaisille olisi kyllä käyttöä! ^O^ Sormet aina jäässä aina kun pitää älyluuria pakkasessa räplätä vaikka kuinka palelisi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...