keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Eikö ne lopu koskaan?

Jämät. Ei ne lopu. Niitä jostain ryömii koko ajan lisää kaappeihin ja laatikoiden pohjalle. Itse asiassa nämä jämät jäivät siitä, kun neuloin äidille kämmekkäät äitienpäivälahjaksi joskus taannoin. Heti niiden valmistuttua päätin käyttää loput langat siihen, että teen itselleni samanmoiset. Eihän tässä vielä vierähtänytkään kuin 1,5 vuotta.


Mitä: Värikartta / Heidi Alander
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Holst Garn Noble, 17 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/varikartta---color-chart-mitts-2

Heidi aikoinaan suunnitteli kämmekäsohjeen Holstin ihanille pussukoille, joissa oli useampaa eri väriä Noblea. Äidin kämmekkäisiin meni hieman vajaa puolet pussukan langoista, joten ajattelin saavani vielä toisen parin aikaiseksi. Hiukan jännitin langan riittävyyttä, joten tein nämä pienemmällä silmukkamäärällä (50 s) ja pienemmillä puikoilla. Ja kah, nyt sitä lankaa jäi ehkä vielä kolmanteen pariin. Että sillä lailla. Pussissa näyttää olleen paljon luvattua 50 g enemmän lankaa, mutta tulipa käytettyä edes osa näistä jämistä.


Kolmatta samanlaista paria en taida jaksaa. Ehkä joskus jokin kirjoneule kaipaa näitä. Olen nimittäin ihan tosi huono heittämään langanjämiä roskiin.

Neulisti

14 kommenttia:

 1. Itse olen koittanut hankkiutua jämistä eroon koko blogiurani (eli about 4v) ajan. Eikä ne edelleenkään ole loppuneet. Eli vastaus otsikon kysymykseen on yksiselitteinen ei. Ellei sitten saisi aikaiseksi lahjoittaa jämiä jonkun toisen riesoiksi. Ei ne sittenkään loppuisi, mutta ainakin olisivat poissa omista nurkista :D Kauniit kämmekkäät jämistä syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että senkn jälkeen ne nöttönen kerrallaan hiippailisivat takaisin ja alkaisivat taas lisääntyä. :D

   Poista
 2. Kyllä on nätit! Hirmu kauniit värit olet valinnut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Itsehän siis olen tehnyt niinkin tarkkoja värivalintoja kuin, että minkä pussin poimin kaupan hyllystä mukaani. :D Nämä ovat Noblen shadebagista, johon on valmiiksi valikoitu neljä toisiinsa sointuvaa sävyä ja yksi hiukan kontrastimpi.

   Poista
 3. Kauniit kämmekkäät! Leveät raidat ovat kyllä kivoja, itseni tulee tehtyä aina vaan kapeita raitoja... pitänee laittaa ideaa tuosta muistiin. :)

  VastaaPoista
 4. On ne kivat. :) Olen kohta neulonut kaikki paksujen sukkalankojen jämät ihan viimeistä pätkää myöten. Että siinäpä sitten ihmettelen, jos joskus tarvitsisin nöttösellisen sinistä lankaa tms. :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat kämmekkäät! Olen aikeissa tehdä itselle uudet kämmekkäät, mallia en ole vielä päättänyt, joten saattaapa olla, että matkin sinua. Kun jämälankojakin on, edelleenkin, vaikka koko ajan minäkin niitä yritän vähentää. ;)

  VastaaPoista
 6. Kauniit!
  Eihän nyt jämiä roskiin, pieniäkään. Koskaan ei voi tietää, missä niitä tarvii....

  VastaaPoista
 7. Oih, pitäisköhän neuloa itsellekin tuollaiset... Ihanat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...