sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Minun oma

Kehräsin muutama vuosi sitten huisin kauniin väristä Gotlanninlampaan villaa huivilangaksi. Paitsi, etteivät sen metrit riittäneetkään alkuperäiseen suunnitelmaan ja sitten lanka jäi odottamaan täydellistä mallia parikseen. Alkukesästä lopulta hoksasin, että tähän tarkoitukseen kävisi mainiosti toverillekin neulottu Line break -huivi. Sitä kun voi neuloa juuri niin paljon kuin lankaa riittää, yksinkertainen malli päästää langan pääosaan, ja meinasinkin pitää toverin huivin itse, kun siitä tuli niin ihana kääriytymishuivike.


Mitä: Line break / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Käsinkehrätty Gotlantilainen, 203 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/line-break-2

En lopulta päätynyt muokkaamaan ohjetta kuin sen verran, että tein reikäreunuksesta hiukan korkeamman. Sain käytettyä melkein kaiken langan - vain 17 g jäi, mutta jääköön.


Gotlanninvilla oli kovin pitkäkuituista ja hiukan karvaista ja karheaa. En tarjoaisi tätä kellekään pehmomerinofanaatikolle, mutta itse alan olla jo aika tottunut pisteleväisempiinkin villoihin.


Tämä on ihan minun ikioma. Näpit irti, tähän kääriydyn minä!


Neulisti

16 kommenttia:

 1. On todella kaunis ja ihanan värinen huivi

  VastaaPoista
 2. Kaunis, ihanan näköistä lankaa! Olen aina tykännyt vähän rouheammista villalangoista, myös huiveissa, mutta yllättäen viime talvena kaikki villat ja jopa alpakatkin alkoivat kutittamaan kaulaa.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, pidä vain puolesi. Huivisi on ihana ja ihan lankaa myöden itse tehty. Loistavaa.

  VastaaPoista
 4. Todella upea huivi, etenkin kun olet langankin kehrännyt itse! :) Minä olen saanut kehrättyä tähän mennessä vain suunnilleen sormenpaksuista möykkylankaa... ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan älyttömän ihana! Ja lankakin on kehrätty ite! langan väri on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis huivi. Olenkin jo hetken silmäillyt yhdelle langalle sopivaa mallia ja nyt se taisi löytyä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos toverit. Huivi on mustakin vallan huippu.

  VastaaPoista
 8. Onpa kyllä hieno! Ja mikä ihana ohje, niin vain neulotaan kunnes lanka loppuu, sellaisia pitäisi kaikkien huiviohjeiden olla. Ja miten hieno lankakin! (Olen näemmä sarjaihastelija, ihastelen vuorotellen jokaisen osa-alueen huivissa. Mutku sitä riittää.)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...