keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Serpentiiniä ja takaumia

Tour de Sock -kilvan toiseksi viimeinen etappi meni meikäneulojalta ihan penkin alle. Tämä oli tosin tiedossa jo etukäteen, koska olin lomareissussa. Jännästi Skotlannin maisemat nyt päihittivät tämän etapin vetovoiman.


Mitä: Ophidia / Hypercycloid designs
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Lanitium ex machina Basic Sock + Sunrise Fiber Co. Classic Sock, 65 + 1 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/ophidia

Viitosetapin sukat koostuivat palmikoista ja niiden mukana kiemurtelevista yhden silmukan kontrastiraidoista, jotka ilmeisesti esittivät käärmeitä. Itselleni tuli mieleen lähinnä serpentiini. Raitoja ei tehty kirjoneuleena, vaan jokaiselle raidalle oli oma langanpätkänsä, joka kiepsaistiin päävärin ympäri aina ennen neulomista. Lisäksi näissä isommissa palmikoissa puolet silmukoista neulottiin helmineuleena. Ihan hauska idea, mutta tuli ehkä valittua turhan tumma lanka mallin kannalta.


Kontrastiraitojen langat tuppasivat menemään koko ajan solmuun keskenään, mutta onneksi ei mahdottoman monesti tarvinut pysähtyä niitä setvimään. Raidat jatkuivat kantapään jälkeen myös jalkapohjaan, jossa niitä sai kuljetella mielensä mukaan. Itse pyrin pitämään niiden kuviot suunnilleen symmetrisinä.Kantapää oli mielenkiintoinen. Siinä ei tehty tavalliseen tapaan kantalappua ja kiilakavennuksia, vaan kantapään silmukat lisättiin sukan takaosan keskelle ja kun niitä oli riittoisasti, käännettiin kantapää. Ja siinä se sitten olikin. Ei kiilaa, ei mitään. Hiukan ihmetytti, mutta hyvin tuntuu istuvan jalkaan.


Jos tekisin sukat uudestaan, valitsisin jonkun solidin ja vaaleamman päävärin. Jättäisin isompien palmikoiden välissä olevat kummahkot pikkupalmikot välistä ja neuloisin niillä silmukoilla ihan tavallista joustinneuletta. Ja ehdottomasti tekisin isot palmikot peilikuvana toiseen sukkaan. Nyt en jaksanut. Jättäisin myös jalkapohjasta kontrastiraidat pois.


Neuloessa tämän etapin sukat tuntuivat jotenkin valjuilta ja puhuttelemattomilta. Jalkaterää neuloessa luulin saavani aikaan hehtaarisukat, joille on hankala löytää käyttäjää, mutta valmiit sukat olivatkin just eikä melkein minun jalkoihini sopivat. Lisäksi jalkaan sujautettuna sukat alkoivat muutenkin jutella mukavia ja nyt näistä tulikin kisan ensimmäiset sukat, jotka pidän itselläni.


Pienenä miinuksena se, että vaikka langat muuten olivat mainioita, tästä harmaan ja tumman sinisen sekamelskasta tulee turhan vahva takauma yhteen männävuosien Nallelangan musta-harmaaseen väriin. Taidan kuitenkin olla solidimpien väritysten ystävä.

Neulisti

13 kommenttia:

 1. Oi mua tää malli kyllä puhuttelee vallan mukavasti. Tiedätkö tuleeko nää ohjeet yleisesti saataville joskus?

  VastaaPoista
 2. Sama kiinnostaa kuin jayjaakin, vaikuttaa tosi kivalta mallilta!

  VastaaPoista
 3. Ohje näyttää olevan ostettavissa jo nyt. Tuolta linkistä vaan klikkaamaan.

  VastaaPoista
 4. Nätit sukat =) Jotenkin tuo ohje ei oo suosikkejani noista tds ohjeista. Sun jalkapohja kiemurat on nättejä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. Mun suosikit tältä kaudelta oli kyllä ne helmisukat. Niistä tuli hienot.

   Poista
 5. Onpas jännät sukat, paljon toimintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli tosiaan. Ja aikamoinen selvittely noissa kontrastiväreissä...

   Poista
 6. Mä en muka tykännyt näistä sukista, mut sun versio näyttääkin hyvältä. Kummallista :-D
  Todella kauniit kuvat sukkasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Mäkään en tykännyt edes näistä omista sukista, ennen kuin sitten pistin ne jalkaan ja ne olikin somat. :D

   Poista
 7. Tosi kivat! Hyvin olet saanut tummista sukista myös kuviot näkyviin kuvissa. Pitänee tääkin malli ottaa ikuisuuden pituiselle to-do -listalleni... :)

  VastaaPoista
 8. Upeat sukat. Malli miellyttää kyllä kovasti. Sukkalangassa ihana sävy.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...