tiistai 28. heinäkuuta 2015

Nyt riittää

Kisan loppuvaiheilla sukat alkavat tursuta jo korvista ulos, mutta vielä viimeinen pari piti pinnistää ja ponnistaa puikoille ja niiltä pois.


Mitä: Nordic Stripes / Tobi Beck
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Lanitium ex machina BFL Sock Twist + Basic Sock + Hedgehog Fibres Sock,  37 + 11 + 24 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/nordic-stripes

Tour de Sock -kilpailun viimeiseksi sukkamalliksi paljastui helppoa, mutta hidasta kirjoneuletta. Tämä malli ei miellyttänyt silmääni. Nämä nyt ovat makuasioita, mutta minua ei viehättänyt se, että kirjoneule on mallissa irrallisina raitoina. Pidän enemmän sellaisista sukista, jotka ovat kokonaan kirjoneuleiset. Vaan makuasioista on turha kiistellä, eikä tässä nyt kyselty kenenkään henkilökohtaisten mieltymysten perään. Pakko oli neuloa, jos halusi kisassa pärjätä.


Kirjoneule on akilleenkantapääni. Saan nykyään aikaiseksi ihan siistiä jälkeä, mutta auttamattoman hitaasti. Yllätin itseni tällä kertaa positiivisesti sijoittumalla tällä etapilla sijalle 13 sekä myös sillä, että sukat mahtui kiskomaan kantapään yli pienestä puikkokoosta huolimatta. Minulle käy erittäin herkästi niin, että käsialan siistinä pitämiseksi tiukkistelen urakalla ja valmiit sukat vaativat usein hiukan väkivaltaa ylittääkseen kantapään.


Suuria ongelmia tuottivat tällä kertaa myös lankavalinnat. Olin etukäteen päättänyt käyttää päävärinä tätä lanitiumin ihanan ärhäkänvihreää tiukkakierteistä sukkalankaa, mutta en tahtonut millään löytää siihen sopivia kontrastivärejä. Niitä kun vaadittiin pisteytettyyn suoritukseen kaksin kappalein. Lopulta vaalea homeenharmaa siililanka pelasti minut pinteestä. Sen sijaan toisena kontrastivärinä käytetty tumma lanka todella kiltisti lopahti kesken juuri ennen toisen sukan viimeistä kirjoneuleraitaa. Pah. Ja korvaava jämälanka ei sitten osunut väreiltään yhtään, vaikka kuinka koetin etsiä samaa sävyä. En kyllä tykkää. Johtunee suurimmaksi osaksi pitkään jatkuneesta kisasta. Mutta en tykkää. Nämä tulee korvista ulos.


Hyvän sijoituksen perässä tein sukat minimivaatimusten mukaisesti ja tuloksena oli koon 37 sukat. Onneksi Vyyhti kuvausmallina toimimisen jälkeen kiltisti adoptoi nämä pois käsistäni.


Yksilökisassa näyttäisin nostaneeni viime vuoden sijoitusta huimasti. Viimeksi olin 14. Nyt, mikäli oikein pistelistoja tulkkasin, nousin lopulta sijalle 9. Hurraa! Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue. Yksilökisan lisäksi olin mukana jälleen Speedy Finns -joukkueessa, joka dominoi kisaa melkoisen suvereenisti. Hauskaa sinällään, kun suurin osa joukkueen jäsenistä oli eri tyyppejä kuin viime vuonna, mutta menestys oli yhtä huimaa tälläkin kertaa. Eräs toinen suomalaisjoukkue yritti kovasti pistää kampoihin, mutta loppupeleissä pistimme heillekin luut kurkkuihin. Oli kyllä eri hauskaa, kun oli toinen tiimi kirittämässä ja nostamassa kilpailuhenkisyyttä entisestään. Kiitos teille siitä ja omalle tiimille tietty mahtavasta kisasta.

Neulisti

26 kommenttia:

 1. Nooo, jos et itse (enää tässä vaiheessa) sukista välitäkään, on pakko sanoa että siistiä ja kaunista jälkeä, ja mun mielestä noi värivalinnat osuu kyllä ihan nappiin. Aivan ihana vihreä *drool*.

  VastaaPoista
 2. Sievät kuin sika pienenä! Tykkään miten toi kantapään "raita" jatkuu oikeana raitana jalkapöydän yli. Hyvät värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollutkaan itse hoksannut tätä designelementtiä. :)

   Poista
 3. Sukat löysivät oikein rakastavan kodin täältä. Kiitos vain!

  VastaaPoista
 4. Täällä kyllä tykätään myös, ihanathan nämä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Niinhän se on, ettei muut näe kaikkea sitä ärsyttävyyttä vaan ainoastaan somat valmistuneet sukat.

   Poista
 5. Minä myös tykkään noista sun sukista paljon :)

  VastaaPoista
 6. Tuo määritelmä "homeenharmaa" aiheutti pientä hihitystä. Nimittäin sukat ovat minusta todella kauniit, värit kivasti valittu ja käsialakin taidokkaan tasainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se tiivistää erinomaisen hyvin tän langan värinvaihtelut ja muutenkin koko olemuksen. :D Ja nimityksestäni huolimatta siis tykkään tuosta harmaasta langasta hirmuisesti.

   Poista
 7. Tuo sukkien kuviointi on kyllä upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan yleinen mielipide. Mä jään rauhassa itsekseni tänne vastarannalle kiiskeilemään. :D

   Poista
 8. Onnittelut hyvästä sijoituksesta ja tiimivoitosta!
  Nämä sukat on oikein onnistuneen väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Alkuun tuntui, etten millään löydä sointuvia värejä, mutta lopputuloksesta tuli yllättävän toimiva.

   Poista
 9. Vau mahtisijoitukset! Onnea niistä! Ite tykkää kyllä todella todella paljon noista sukista, mut ymmärrän kyl tuskan ko on pakko neulasta semmosta mistä ei kauheesti välitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Pakkoneulonta sellaisella 18h deadlinella ei jännästi yhtään kohenna sitä pakkoneulonnan tunnelmaa. :D

   Poista
 10. Nätit ovat minun mielestäni. Ja onnea kovasti, hieno suoritus!!!

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat vaikka näin sivusta seuranneena täytyy sanoa että malli oli ehkä kisojen sukkamalleista laimein. Sukkien värit on kyllä nappisuoritus ja sun neulejälki aina niin tasaista ja hyvää. Pakko kai se on lähteä ensi vuonna mukaan kisaan. On tätä ollut niin mielenkiintoista seurata sivusta.

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat vaikka näin sivusta seuranneena täytyy sanoa että malli oli ehkä kisojen sukkamalleista laimein. Sukkien värit on kyllä nappisuoritus ja sun neulejälki aina niin tasaista ja hyvää. Pakko kai se on lähteä ensi vuonna mukaan kisaan. On tätä ollut niin mielenkiintoista seurata sivusta.

  VastaaPoista
 13. Onnea! Aivan huima suoritus!
  Kyllä oli jänskää seurattavaa tälle kesää. Ohjeet piti tsekata heti ja veikata kuka suomalaisista on eka valmis, ja monesko on eka muunmaalainen.
  Tosi kauniit langat olet neulonut tähän sukkaan. Vihreä on yksi kauneimmista näkemistäni, eikä tuo homeenharmaakaan jää paljoa jälkeen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...