tiistai 25. joulukuuta 2018

Kehrääjä kehrää

Tämä kehrääjä kehräsi mustekalalle lonkeron.


Mitä: Picabeau / Jennifer Dassau
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Käsinkehrätty Jacob/silkki, 96 g

Koska mustekalankesytyshaasteen yhtenä kategoriana oli huivin neulominen, päätin helpottaa elämääni valitsemalla mahdollisimman helpon ja nopeasti neuloutuvan mallin. Huiveihin kun voi helposti kuluttaa useamman viikon neulomisaikaa ja haasteeseen osallistuessa aikaa ei ole tuhlattavaksi.


Malliksi valikoitui hurmaavan yksinkertainen Picabeau-huivi, jonka ainaoikeaa pintaa rytmittävät reikäkerrokset ja reunassa kulkevat pienet nirkot. Bonuspisteet siitä, että ohje oli kirjoitettu niin, että langanmenekin sai säätää omien haaveidensa mukaan. Puolet langasta nimittäin käytettiin silmukoita lisäillen ja toinen puoli niitä pois kavennellen. Aika tarkalleen se onnistuikin, sillä lankaa jäi yli vain 4 g.


Yksinkertaisia malleja neuloessa tykkään hakea itselleni mielenkiintoa erityisillä lankavalinnoilla. Vuosien saatossa on tullut kehrättyä vyyhti jos toinenkin, mutta niitä ei tahdo raaskia käyttää. Tämän huivin yksinkertainen malli tarjosi täydellisen tilaisuuden esitellä kaunista käsinkehrättyä lankaa.

Lanka onkin aarre vuosien takaa. Se on Jacob-lammasrodun villaa ja tussah-silkkiä kauniissa vihreän ja sinisen väreissä. Erityinen aarre se on siksi, että muistan yhä voitonriemun, kun otin valmiin vyyhdin viipsinpuulta ja näin onnistuneeni kehräämään ja kertaamaan täydellisen tasapainoista lankaa. Itse kehrätessä, kun herkästi tulee lankaan liian vähän tai liikaa kierrettä ja sen näkee siitä, miten vyyhti lähtee kiertymään. Vaan tämäpä ei kiertynyt lainkaan.


Lanka oli mukava neulottava, vaikka Jacob olikin huomattavasti merinoa tikkuisempaa kuitua. Huivimallikin oli muuten mukava ja joutuisa neulottava, mutta silmukoita kaventaessa reuna jäi herkästi kiristämään liikaa. Vähän sitä sai pingotuksessa korjattua, mutta ei kokonaan.

Neulisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...