torstai 20. joulukuuta 2018

Raidat vinossaMitä: Slanted stripes / Andrea Rangell
Miten: Pyöröpuikko 5.0 mm
Mistä: Käsinkehrätty Pigeonroof Studios BFL/Silkki + Triskelion Elmet, 46+ 29 g

Jostain syystä Indie Design Gift-A-longissa on jaettu huivit ja muut kaula-asiat kahteen eri kategoriaan. Niinpä suorittaakseni yhden neulomuksen jokaisessa kategoriassa, piti puikoille pistää niin huivi kuin kaulurikin.

Aloitin sopivien ohjeiden valikoimisen huimapäisesti. Ihastuin nimittäin ensin tähän valtavaan kirjoneulevuoreen, jonka voisi kauluriksikin tulkita. Tulin sittemmin järkiini, koska neulomiselle oli asetettu aikaraja ja halusin suoritua kaikista kahdeksasta kategoriasta. Samalta suunnittelijalta löytyi myös huomattavasti vikkelämpi kauluriprojekti, joten valitsin sen, kun tulin järkiini. Tuo kirjoneuleasia on kyllä jonain päivänä tehtävä - on se niin hieno!


Tämä kauluri on suunniteltu kahdelle langalle, neutraalille harmaalle ja kauniin kirjavalle sinivihreälle langalle. Kirjava lanka on Spincycle Yarnsin lankaa, joita ihastelin keväällä Edinburghin neulefestareilla. Lanka on hirvittävän kaunista, koska se matkii sitä, miten värit käyttäytyvät usein käsinkehrätyissä langoissa. Hinta oli liian suolainen siihen, että olisin ostanut muutaman vyyhdin mukaani, mutta pitkään niitä kyllä silittelin. Mutta eipä hätä ole tämän näköinen, sillä käsinkehrättyjähän tästä talosta löytyy. Miksi käyttää lankaa, joka matkii käsinkehrättyä, jos meikäneulojalla kerran on ihan ehtaakin tavaraa lankavarastossaan.

Lankavaihtoehtoja oli muutamakin, mutta päädyin lopulta Pigeonroof Studiosin BFL/silkkisekoitteeseen, jossa värit vaihtelivat keltaisesta oranssin kautta ruskeaan. Kaverikseen se sai ihanan villaisen, viljan värisen Triskelionin Elmet-langan.


Kauluri oli kerrassaan mukavan aivoton projekti. Se neulottiin pyörönä ja toisessa päässä vähän väliä kavennettiin ja toisessa päässä taas lisättiin silmukoita, jolloin neule kulki koko ajan viistoon. Lisäksi neulottiin vaihtelevan paksuisia raitoja. Siinäpä se.

Olisi ehkä pitänyt valita työhön suositeltua pienemmät puikot, sillä näillä langoilla siitä tuli hiukan liian lörppänä.

Neulisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...