tiistai 1. joulukuuta 2015

1. joulukuuta / Dec 1st

Aika startata kalenteri!


Aloita neulomalla kärki sukkaan A. Ohjeet sukkaan löydät blogin yläpalkista "Varpaista varteen" -otsikkoa klikkaamalla. Mikäli haluat tehdä sukkaan kirjoneuletta, kannattaa lisäyksiä tehdä, kunnes sukassa on 68 s. Tee sitten ensimmäinen raita: Katso täältä väriympyrästä väri sen mukaan, mihin kellonaikaan neulot sukkaa ja neulo yksi kerros kellon viisareiden osoittamalla värillä. Koska me teemme tänä vuonna sukat kokonaan kirjoneuleena, Neulisti neuloi ensimmäisestä raidasta joka kolmannen silmukan päivän värillä.

Mikäli sinulla on ravelry-tunnukset, voit halutessasi liittyä tähän ravelry-ryhmään ja seurata siellä toistenkin edistymistä.

=======================================================

Time to start the calendar!


Start by making the toe for sock A. You can find the instructions for the sock at the top of the page by clicking "Toe up socks". If you plan on doing stranded colorwork, we suggest you keep increasing until you have 68 sts total. Then make the first stripe: Pick today's color from this color wheel based on the time you are knitting the sock and knit one round with this color. Since this year we are knitting all the stripes in stranded colorwork, Neulisti knitted every 3rd st with today's color.

If you are on Ravelry, you can join this group to see how others are getting on with their socks.

21 kommenttia:

 1. Aloitin joulukanterisukan teon, mutta stoppi tuli heti.
  Miten katson väriympyrästä raitavärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittele väriympyrän päälle kellotaulu ja valitse raitaväri sen mukaan, mihin väriin tuntiviisari osoittaa, kun olet neulomassa päivän raitaa.

   Poista
  2. Nyt vasta luin tämän, toimin näin :)

   Poista
 2. Lisää kysymyksiä. Olen liittynyt Ravelry-grouppiin, mutten löydä sieltä näitä kalenterisukkia? Mistä ne löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkaohjeen sivu löytyy ravelrysta tämän linkin takaa:

   http://www.ravelry.com/patterns/library/scrap-yarn-sock-advent-calendar

   Poista
 3. Jee saa taas aloittaa 😊 Harmi vaan kun en kännykällä saa tuota väriympyräjutskaa auki. Taidan huijata ja ottaa vaan pienimmän jämänöttösen mitä löydän...

  VastaaPoista
 4. 68 silmukkaa tein ohjeen mukaan. Sitten ohjeistuksen ja joka kolmas kirjoneulevärillä, mutta eihän se ihan tasan mene... Yksi pohjavärisilmukkahan se jää puuttumaan, mut haittaaks se??? Ihan vaan siksi kyselen, ettei tarvis koko alkua uusiksi tehdä ; ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa. 68s on siitä vähän hankala määrä, että sille tasan asettuvien kirjoneulekuvioiden leveys voi olla vain 2, 4, 17 tai 34 s. Ihan joka päivälle ei meilläkään välttämättä ole tasan menevää kuviota.

   Poista
  2. Hyvä, mennään näillä ja katsotaan aattona, jotta kuinkas komeet sukat meillä onkaan : )) Kiitos teille hauskasta joulukalenterista!!!

   Poista
 5. Tosi kiva idea! Olin jo ajatellut, että en osallistu, mutta oli ihan pakko lähteä kuitenkin kaivelemaan jämälankavarastoa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii. Hauskaa, että saimme sinutkin houkuteltua mukaan. :)

   Poista
 6. Tää on paras kalenteri joulunodotukseen! :)
  http://lankapuikotinspiraatio.blogspot.fi/2015/12/joulukalenterisukka-ja-uuden-oppimista.html

  VastaaPoista
 7. Minkähänlaiset sukat tästä tulee jollain Novita Nalle-vahvusella langalla? Ite en omista isoo varastoo mitään kovin ohuita lankoja, ja Nallee ois kuitenkin jonkun verran. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on täysin omasta käsialasta kiinni. :) Nalle on paksumpaa kuin mille langalle ohje on kirjoitettu, joten voi olla, että silmukkamäärää tarvitsee säätää hieman pienemmäksi.

   Poista
  2. Itsellä on nallea ja käytän 14 silmukkaa per puikko :)

   Poista
 8. Eka kärki selätetty! Tuntuipa vaikealta, kun olen vain kerran tehnyt varpaista varteen -sukat ja siitäkin on jo aikaa. Tästä se lähtee!

  VastaaPoista
 9. Nyt kalenterisukka on aloitettu pienien mokauksien kera, mutta kuitenkin :-) Uutta vihjettä ootellaan....

  VastaaPoista
 10. Vähän myöhästyin lähdöstä, mutta mukana olen, ensimmäistä kertaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...