keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Romanssi

Sain toverilta oravannahkoina ison kasan luksuslankoja ja vielä vähän villaakin kaupan päälle, kun annoin vastalahjana Tour de Sockin tuskaiset kirjoneulesukat. Siinä sitä sitten oli pohtimista, mitä niistä kaikista ihanuuksista tekisi. Jotain herkkua ihan justiinsa vain mulle.


Mitä: True slate / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.0 mm
Mistä: Skein Merino Silk Sport, 42 g
Ravelryssa

En ole koskaan aiemmin päässyt kokeilemaan Skeinin lankoja, vaikka kovasti on houkutellut. Ja nyt oli vielä käytettävissä sellaista herkkua kuin silkkimerinoa sport-vahvuudessa. Useimmat silkkisekoitteet kun tuntuvat olevan ohuemman sorttisia. Ja huh, kyllä oli luksusta neulottavaa. Ja minulle paremmin kuin hyvin sopi myös se, että lanka oli tällainen hyvin värittömän värinen, kivasti semisolidi kaurapuuro. Tykkään.


True slate oli helppo ja nopea pipo-ohje. Neuloin sen melkein yhdellä istumalla ja olisin ollut nopeampikin, jos en olisi lukenut ohjetta ihan pieleen. Tai siis, jos olisin malttanut lukea ohjeen, niin ei olisi tarvinut purkaa. Ilmeisesti 2.5 cm ei ole sama asia kuin 5 cm. Kukapa olisi arvannut?

Pipossa tehdään käännetty reunus, johon tehdään neuloessa aukot, josta valmiiseen pipoon voi pujottaa nauhan. Muuten tämä on aika lailla pidennettyä helmineuletta. Olen kuullut huhuja, että monet jostain syystä inhoavat helmineuleen neulomista, mutta minä olen aina tykännyt siitä kovin. Ja sen tuottama pintakin on suosikkejani.


Pipossa on hauskan mallinen lopetus, kun kavennuksia tehdään vain kahdessa kohtaa. Tästä tulee sellainen vähän laatikon mallinen myssy.

Syksyisiltä käsityömessuilta löytyi vielä upeaa pitsinauhaa, joka viimeisteli mahdottoman romanssisen myssyn.

Neulisti

19 kommenttia:

  1. Hauska pipo!

    Tuplahelmineulettako se oli, siis, mitä pintaan tuli? Minustakin se on tosi kaunista, mutta yhden villatakillisen jälkeen on pitänyt pitää pieni tauko. Sitä on jotenkin vaikea tehdä lukiessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmaan on vaikea tehdä lukiessa! :D Ei tulis mieleenkään yrittää.

      Tämä oli helmineuletta, mutta eikös tuplahelmineuleessa tulis aina päällekäin kaksi nurjaakin silmukkaa? Tässä ei tehty niin. En kyllä oikein enää muista, mutta veikkaisin, että helmineulekerrosten väliin tuli yksi oikea kerros.

      Poista
  2. Nätti pipo. On romanssinen.
    Helmineuletta tykkään minäkin kutoa. Elävä pinta ja joustavan oloinen neule.

    VastaaPoista
  3. No on soma! Nuo kavennukset näyttää kivoilta, ja käännetty reuna on aina tosi hyvä. Kaikinpuolin kyllä kerrassaan hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri hyvä on hän ja ahkerassa käytössä, kun on niin leuto "talvi".

      Poista
  4. Todella sievä pipo! Jotenkin sellainen runotyttömäinen.

    VastaaPoista
  5. Helmineule on ihanaa! :) Neutraali väri sopii kaiken kanssa, mutta on tuossa kuitenkin jujua. :)

    VastaaPoista
  6. Todella suloinen pipo. Oikein romanttinen. Mä tykkään kans erilaisista helmineuleista! Tuo on kyllä ihan just sun värinen tuo lanka ja varmaan i-h-a-n-a!

    VastaaPoista
  7. Kaunis pipo! Helmineule lukeutuu omiinkin lemppareihini :)

    VastaaPoista
  8. Oi kuinka kaunis! Aivan ihana!!!

    VastaaPoista
  9. Ihana puuropipo! Miekin tykkään helmineuleesta :)

    VastaaPoista
  10. Oi, kun on kaunis pipo! Ihanan romanttinen.

    Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  11. Mielettömän kaunis 'kaurapuuropipo'. Helmineule on just hienoa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...