maanantai 2. tammikuuta 2012

Heijastimia

Nyt on joulut ja uudet vuodet vietetty ja niiden myötä kiireet alkavat hellittää sen verran, että ehtii vihdoin päivittämään blogia.


Mitä: Heijastimia / oma ohje
Miten: Ompeleminen
Mistä: Huopaa, lankaa, nappeja, heijastinkangasta

Kun käteni menivät joulun alla neulontakelvottomiksi, piti osa lahjaideoista pistää uusiksi. Alunperin olin aikonut tehdä heijastimen vain itselleni, mutta lopulta niitä tulikin askarreltua aika liuta, sekä lahjaksi että omaan käyttöön. Kaikista ei valitettavasti joulukiireessä tullut otettua edes kuvia, mutta tässä kuitenkin suurin osa. Toiset ovat rintaneulakiinnityksellä, osa hakaneulasta langalla roikkuvia ja yksi avaimenperärenkaalla varustettu esimerkiksi laukkuun kiinnitettäväksi. Toivottavasti saatte noista selvän, heijastimien kuvaaminen on nimittäin jokseenkin haastavaa!

Ihanaista uutta vuotta kaikille lukijoillemme! Minä muuten tein tänä vuonna pitkästä aikaa uudenvuodenlupauksia. Miehen kanssa kokeillaan viettää lihatonta tammikuuta, jotta saisimme monipuolistettua ruokavaliotamme (erityisesti viljattomia ja riisittömiä reseptivinkkejä otetaan ilolla vastaan), ja lisäksi aion lukea neljä uutta kirjaa Keskisuomalaisen listalta Sata kirjaa, jotka pitää lukea ennen kuolemaa. Katselin nimittäin vuoden takaista tilannetta ja huomasin, etten ole vuonna 2011 lukenut siitä yhden yhtä teosta. Valitettavasti alkuperäinen lista on ilmeiseti jo poistettu lehden nettisivuilta, mutta sisältö löytyy ainakin täältä, jos sattuu kiinnostamaan.

Vyyhti

12 kommenttia:

 1. Hauskoja heijastimia.

  Mie olen joskus kahlannut tuota kirjalistaa läpi, mutta joitakin siitä on lukematta vieläkin. Pitäs joskus katsastaa sitä uudelleen.

  Mukavaa alkanutta vuotta ja paranemisia kädelle (vai käsille?)!

  VastaaPoista
 2. Jaa, ei se ollutkaan sama kirjalista, jonka olen joskus nähnyt ja jota yritin käydä läpi. Tämä on joku paljon uudempi versio...

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpöjä heijastimia, aivan ihania! Pitäisiköhän askarrella varastoon, tuollaisiahan voisi lähetellä vaikka kirjekuoressa ilahduttamaan ystäviä :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja heijastimia! Mistä muuten ostit heijastinkangasta? Mä olen törmännyt vaan sellaisiin kalliisiin valmispaloihin, joita en raaski ostaa.

  VastaaPoista
 5. Hienoja heijastimia. Kiitos myös kirjalista linkistä. Minusta on kiva aina lukea näitä listoja ja laskea montako on lukenut. Tästä listasta olin lukenut kokonaan 23 kirjaa.

  VastaaPoista
 6. Kivoja heijastimia. :)
  Tosta kirjalistasta oon lukenut noin 21-22 kirjaa. Yllättävintä oli se, että muutama löytyy omasta hyllystä. :D Mm. Saatana saapuu Moskovaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille! Heijastimien teko oli kyllä mukavaa puuhaa ja onnistui vaikka telkkarin katsomisen lomassa. Ihanaa saada niin nopeasti valmista ja tuntuivat saajatkin olevan ihan tyytyväisiä. :)

  Heijastinkangasta ostin kangaskaupasta, maksoi muistaakseni n. 7 e sellainen A5-kokoinen pala. Itsestäkin tuntui aika kalliilta niin pienestä palasta, mutta yllättävän hyvin se sitten kuitenkin on riittänyt. Vielä on puolet jäljelläkin vaikka olen monituisia heijastimia tehnyt. Ja huovistakin nyt vielä vaikka sen verran, että ohuemmat ovat rullatavaraa kangaskaupasta, paksummat valmiita paloja Tiimarista.

  Molemmat kädet ovat tosiaan olleet kipeänä, vasen ei tosin yhtä pahasti kuin oikea. Nyt olen varovaisesti yrittänyt aloitella taas neulomista eikä ainakaan vielä tunnu kovin pahalta, vaikkakaan en ole varma ovatko nuo vielä täysin kunnossa. Ei vaan millään malttaisi enää olla ilman.

  Erilaisia listoja "pakollisista" kirjoista on tietysti useita ja ihmisillä vielä useampia mielipiteitä. Mitä listaa sinä olet käynyt läpi, Tess? Itse selailin vasta Puttosen ja Papinniemen Sata kirjaa -teosta (vuodelta 2003), jossa oli aika erilainen mutta ainakin näin maallikon silmään perusteltu sisältö. Tuo viittaamani lista kierteli Facebookissa viime vuonna ja on ilmeisesti äänestyksen tulos jostain isommasta joukosta (vuonna 2009). Silloin joulukuussa 2010 minulla oli kokonaan luettuna 35 ja syystä tai toisesta vain osittain luettuna kahdeksan (vaikka yleensä en edes jätä kirjoja kesken). Lisäksi lukuisia elokuvana, sarjana tai teatterissa nähtynä, mutta niitä nyt ei varsinaisesti voi laskea. Ajattelin tuolloin olevani oikein hyvin aikataulussa parinkymmenen lukutaitoisen vuoden jälkeen, mutta jos jatkan vuoden 2011 tahtia en kyllä taida ehtiä... Parempi siis pitää tämän vuoden lupaus!

  VastaaPoista
 8. Uuu, kivoja heijastimia! :) Mullakin olis jemmassa heijastinkangasta (joka on muuten tosi kallista!), mutta en oo muka ehtiny tehdä heijastimia. Sitten joka ilta tuolla pimeydessä pohdin, että millonkahan jään auton alle.. :/

  Tuo kirjalista näyttää aika surulliselta mun kohdalla. Pahoja aukkoja yleissivistyksessä, oi voi! Harry Potterit oon sentään lukenut, pariinkin kertaan. :D Taitaa olla tällä opella vielä työnsarkaa ennen kuolemaa.. ;D

  VastaaPoista
 9. Hauskat heijastimet olet tehnyt! =) Toivottavasti kätesi paranee pian!
  En uskalla mennä kirjalistalle, yritän välttää uusien kirjojen ostamista :D On jo ihan tarpeeksi luettavaa koko vuodeksi =)
  Hyvää alkanutta vuotta teille! ^^,

  VastaaPoista
 10. Kiitos!

  Onko kellään muuten tietoa, miten hyvä heijastinkankaan heijastusominaisuus on, siis riittääkö se "suojaksi"? Varoittelin lahjottaviani, että en uskalla luvata, että antamaani heijastimeen yksinään voi luottaa, kun kaupassa eivät osanneet sanoa siitä mitään tarkempaa. Miehen kanssa teimme testin ja otimme valokuvan salaman kanssa, niin ei se ainakaan kaupan heijastimelle pärjännyt, vaikka toki jonkin verran heijasti. Ehkäpä pitäisi oikeastaan nimittää noita tekeleitä ennemmin heijastaviksi koruiksi.

  VastaaPoista
 11. Kivoja heijastimia! Tosiaan niiden heijastusominaisuudet eivät varmaan vedä vertoja "oikeille" heijastimille, mutta ovathan ne kiva lisä kuitenkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...