maanantai 23. tammikuuta 2012

Joulun jämiä

Edellisestä päivityksestä onkin aikaa. Minun oli tarkoitus esitellä viimeisiä joululahjoja jo paljon aiemmin, mutta tietokoneen muistikortin lukija hajosi enkä päässyt siirtämään tämän tekstin viimeisiä kuvia koneelle. Nopeutimme hieman läppärinhankintasuunnitelmiamme, joten nyt on uusi hieno kone hyppysissä ja kuvat saatu ulos kamerasta.


Mitä: Pipo / Dropsin ohjetta soveltaen
Miten: Neulonta tasona
Mistä: Drops Andes

Ensimmäinen on veljen pipostaan ottama kuva (minä kun unohdin hoitaa asian jouluna) – tässä tosin toimittamassa polvenlämmittimen virkaa. Lankana on aika tarkalleen raidallisesta tuubihuivista jääneet Dropsin Andesin jämät ja malli tasona neulottua ainaoikeaa (Dropsin ohjetta mukaillen). Veli onnistui tietysti ottamaan kuvan juuri saumakohdasta eikä tuo ehkä muutenkaan ole täysin edukseen polvessa, mutta pääasia että löytyy jotain käyttöä...


Mitä: Pipo / oma ohje
Miten: Neulonta
Mistä: Drops Baby Alpaca Silk

Myös isä sai pipon. Lankana on Dropsin mustaa Baby Alpaca Silkiä ja ohje mahdollisimman yksinkertainen oman pään tuotos. Ihanan pehmeä ja ohkainen, mutta silti lämmin. Tykästyin lankaan kovasti ja sitä on varastossa lisääkin odottamassa, että ehtisin tehdä jotain itselleni.


Viimeisenä onkin sitten jo jotain omaa, nimittäin ensimmäinen tämän vuoden puolella valmistunut tuotos. Löysin joulun jälkeisestä alesta Marimekon ihanaa Maisema-kangasta hyvään hintaan ja ompelin siitä verhot punasävyiseen työhuoneeseen. Myös olohuone sai uudet verhot, mutta niitä en jaksanut alkaa ommella itse enkä siksi viitsi esitellä.


Mitä: Verhot / oma ohje
Miten: Ompeleminen
Mistä: Marimekko Maisema -kangas, 5 m

Verhoja lukuunottamatta koko vuosi on tähän mennessä kulunut epäonnista tunikaa neuloessa. En ole vieläkään uskaltanut rasittaa käsiä liikaa aiemman tulehduksen takia, joten työ on edistynyt aika hitaasti. Tarkoitus oli saada se äidille tammikuiseksi syntymäpäiväksi, mutta ei kyllä onnistu sekään aikataulu. Tähänastinen tuotos alkaa kuitenkin vihdoin näyttää kelvolliselta, joten toivottavasti hiljaa hyvä tulee.

Vyyhti

6 kommenttia:

 1. Hienoja pipoja! Tsemppiä tunikan kanssa, onneksi aikataulut on yleensä joustavia kun läheisilleen neuloo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän se tunika tosiaan kelpaa, vaikka tulisikin myöhässä. Onneksi en tainnut mainita äidille, että olin aikeissa tehdä sen syntymäpäivälahjaksi, joten ehkäpä hän ei osaa sitä odottaakaan.

   Minulla näyttää muuten olevan nyt sama vika mistä kerroit aiemmin: en pääse kuin vastaamaan aiempiin kommentteihin. Omituinen vika!

   Poista
  2. Juu, mullaki on jatkunut sama ongelma joissakin toisissa blogeissa, nyt kun se ongelma korjaantu teidän blogissa. Onkohan kyseessä joku Bloggerin bugi?

   Poista
 2. Kivat pipot ja kauniit verhot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Verhot erityisesti ovat suuri taidonnäytteeni... Ompelin jopa ala- ja yläkäänteen! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...