tiistai 17. tammikuuta 2012

Poncho ja hermojen menetys

Taas tuli kuvattua. Tämä poncho valmistui viime vuoden kesällä, värinään huumaava petrooli. Lanka on Dropsin Alpacaa ja sitä kului 180 grammaa. Ohje löytyi jälleen kerran Kimin kirjasta. Ohjeen mukaan työhön tulisi käyttää Rowan Kid Classicia. Hyvä tästä tuli, vaikka käytinkin huomattavasti ohuempaa alpakkaa - taisin sen tähden vain valita isomman koon kuin normaalisti.


Mitä: Nigthshade / Kim Hargreaves
Miten: Neulonta
Mistä: Drops Alpaca, 180 g

Hauskana yksityiskohtana ponchossa on kukkanen, joka on sekin neulottu. Tekniikka kukan ja neuleen reunuksen tekemiseen oli hauska, mutta vei paljon aikaa. Siinä mm. virkattiin ketjusilmukoita pyöröpuikoilla ja reunus tehtiin samaan aikaan muun neuleen kanssa eikä lopuksi, kuten usein on tapana. Ponchon alla on ihana lämmitellä kylmässä työhuoneessa. Alpakkaisena se on myös mukavan kevyt yllä.


Sitten siihen toiseen asiaa - hermojen menetykseen. Vähän aikaa sitten kyselin neuvoja tunikani kanssa, että venyykö Baby Alpaca kostutettuna. Päätin jättää takakappaleen purkamisen odottamaan siihen, että teen ensin etukappaleen valmiiksi. Liian lyhyen takakappaleen avustuksella oli helppo mittailla, milloin etukappale on riittävän pitkä. Sen jälkeen siirryin takaisin takakappaleen pariin ja purin sen hihojen korkeudelle asti. Ajattelin, että nopeastihan sen siitä korjaa... Toisinpa kävi! Ehdin jo neuloa kappaletta puolitoista iltaa, kun lopulta tulin siihen tulokseen, että koko takakappale oli alunperinkin neulottu liian tiukalla käsialalla. Eilen sitten päädyin purkamaan sen resoriin asti ja aloittamaan lähes kokonaan alusta. Ärrin, Purrin ja Murrin! Tämän piti olla nopea neule, mutta nyt siinä on taukoiluineen vierähtänyt jo monta viikkoa, blääh.

Neulisti

7 kommenttia:

 1. Ohut neule onkin kiva lämmike, jos työhuoneessa on viileää.

  Olen huomannut myös, että käsialan pitäminen tasaisena on tärkeää...on tässä ollut monta kertaa myös ärrinpurrin, mutta siperia opettaa :)

  VastaaPoista
 2. Niin, ja unohtui tietysti kirjoittaa, että poncho on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Yleensähän se käsiala pysyy kyllä ihan tasaisena. Tässä oli vaan se, kun tiesin jo takakappaleen olleen auttamatta liian lyhyt, niin neuloin sitten etukappaletta hyvin löysästi, jotta se ei jäisi liian lyhyeksi tai kireäksi..

   Poista
 3. VOi hòh. Mikààn ei ole niin àrsyttàvàà kuin purkaminen. Poncho on kaunis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tein sitä löysemmällä käsialalla kokonaisen illan ennen kuin lopulta oli pakko myöntää, ettei siitä tule hyvää. Koitin välttää enemmät purkamiset, mutten kestänyt sittenkään katsella eriparista takakappaletta.

   Poista
 4. Kaunis poncho ja tuo kukka kruunaa koko komeuden :D
  Vai meni hermot.... joskus niin käy !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se kukka onkin tässä koko jutun juju. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...