maanantai 30. tammikuuta 2012

PuffPuff

Viime aikoina yksi jos toinenkin neuleprojekti on mennyt ihan päin seiniä ja mm. tästä syystä vanhat säännöt (=vain yksi työ saa kerrallaan olla kesken) saavat nyt joutaa romukoppaan! Toinen syy on se, että olen nyt koko syksyn ja talven tuijotellut muiden blogeissa toinen toistaan herkullisempia isoäidinneliöpeittoja. Virkkaaminen ei kuitenkaan ole yhtään minun juttuni. Sitten törmäsin Ravelryssä tähän huisin hienoon, tiny owl knitsin neulottuun tilkkupeittoon, johon saa todella kätevästi upotettua kaikki koskaan jääneet jämälangat.

Tilkkupeitto kootaan sadoista pienistä, suljettuna neuleena tehdyistä kuusikulmioista - hexapuffeista- jotka täytetään vanulla. Ohjeen kuvassa olevaan 90 x 120 cm peittoon menee 384 puffia! Itse ajattelin ainakin alustavasti lähteä ahnehtimaan ja haluan isomman peiton. Saa nähdä, kauanko urakassa kestää ja miten pian palaa hermo. :) Tällaiseen rupeamaan ei tietenkään kannata itseään sitoa niin, ettei mitään muuta saisi neuloa samaan aikaan, joten säännöt ovat tässä kohtaa sitten entiset säännöt.


Mitä: Beekeeper's quilt / Tiny Owl Knits
Miten: Bambusukkikset 3.0 mm
Mistä: Jämälangoista

Puffien neulominen alkoi perjantaina ja nyt niitä on 19 ja ½. (Puolikkaita tarvitaan reunoja varten.) Sehän teki sitten noin kuusi puffia päivässä.. Jos ajattelisi, että tahtoisin noin 600 puffin peiton, tässä menisi noin 100 päivää - jos en tee muuta välissä! :D Joopa joo, mutta nyt se on aloitettu. Blogin Valmistuneet 2012 -sivun avulla onkin helppo seurata edistymistä.


Neulisti

20 kommenttia:

 1. Oletpa haasteen ottanut. Onnea ja jaksamista isoon työhön. Peitto on todella upea, tekisi mieli ottaa itsekin työn alle.

  VastaaPoista
 2. Oho, siinäpä onkin neulomista ja muutama langanpätkä pääteltävää :), mutta lopputuloksesta tulee kyllä hieno ja lämmin!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ja jään mielenkiinnolla seuraamaan edistymistä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille tsemppaamisesta. Näin alkuun ainakaan ei edes tee mieli neuloa mitään muuta, kun puffeja on niin ihanaa tehdä. :)

  Lotte: Tässä oikeastaan tulee aika vähän langanpätkiä pääteltäväksi. Jokaisen puffin valmistuttua siitä jäävä yksi langanpätkä vedetään virkkuukoukulla puffin sisään. Siis lopuksi ainoat pääteltävät langat ovat ne, joilla puffit yhdistetään toisiinsa.

  VastaaPoista
 5. Vau kun kivan näköistä! Joskus yritin aloitella peittoa virkatuista kuusikulmioista, muttei se oikein toiminut. Tuo malli on paljon kivemman näköinen ja pääteltävääkään ei tule juurikaan!

  Mitä pistät niihin sisälle? Ihan kaupasta ostettua vanua vai vanulevyä vai kelpaisikohan siihen melkein mikä tahansa, vaikkapa käytöstä poistettu tyyny? Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tähän hommaan Eurokankaasta valtavan säkillisen vanua. Hintaa sille tuli 5€, eli ei paljon mitään. Eiköhän siihen voi vanhan tyynynkin täytteitä käyttää. :) Vanulevyä katselin myös, mutta se ei näyttänyt hyvälle tähän tarkoitukseen.

   Poista
 6. Onnea ja sinnikkyyttä valitsemallasi uralla eikun käsityössä :) Lopun upeus varmasti palkitsee kaiken vaivan.

  VastaaPoista
 7. Suuri urakka sinulla, mutta peitosta tulee kaunis. Onnea uudelle työllesi.

  VastaaPoista
 8. Valtava urakka! Jään seuraamaan edistymistäsi.

  VastaaPoista
 9. Minäkin kuolasin joskus samaista peittoa Ravelryssa! En kuitenkaan taida ihan heti alkaa moista värkkäämään... :D Onnea urakkaan!

  VastaaPoista
 10. Onko kyseessä se The Beekeeper's Quilt? oon kuolannu sitä, mut jotenki alottaminen tyssää aina siihen että siihen tarttee niin kauheesti niitä puffeja :D Onnea koitokseen :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista! Kyseessä on tosiaan Bee keeper's quilt. Ainakin näin alkuun näitä ihania pikku kennoja on niin hauskaa neuloa, ettei muita projekteja kaipaakaan. Saa nähdä, miten jatkossa. En kuitenkaan tahtoisi uskoa, että tässä vuotta vierähtää, vaikka ohjeessa niin uhkaillaankin!

  VastaaPoista
 12. Kiitettävää yrittelijäisyyttä suunnitella 600 "puffin" työtä! Seuraan kiinnostuneena. Itse en ikinä varmaan jaksaisi häärätä noiden pumpulien ja muiden kanssa... Peitosta tulee varmasti upea <3 Muista että babysteps...jos alkaa ahdistaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta tiistaina asettelin 29 ja ½ puffiani vieretysten ja hieman mittailin.. Jos tahdon todella kunnollisen kokoisen peiton, voi olla, että 900 puffia on lähempänä totuutta! Saa nähdä, miten pitkälle jaksan pötkiä. :)

   Poista
 13. Onpa tiukka sääntö ettei saa olla kuin yksi työ kesken, mutta ehkä ihan järkevä, nimim. 5 työtä joista yksikään ei etene kovinkaan hyvin... ;)
  Mahtavan urakan olet ottanut, mutta nuo puffit on kyllä tosi hauskan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sekin sääntö on entinen. Tosin tavoitteena olisi kyllä, että peiton lisäksi on vain yksi työ kesken. Joskus aikoinaan lipsuin tuosta säännöstä ja ei mennyt kauaa, kun oli viisi työtä yhtä aikaa meneillään. Siinä on vaan juuri se vika, että sitten mikään ei valmistu kovin nopeaan. :)

   Poista
 14. Tuon peiton perään minäki olen kuolannut monesti... Mutta kun keskeneräisiä töitä on vaikka miten ja tiedän oman lyhytjänteisyyteni niin enpä ole vielä uskaltanut. Tuosta tulee varmasti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä tosiaan vaatimaan kärsivällisyyttä. Vaan yrittänyttä ei laiteta, menee sitten puoli vuotta tai vuosi! :)

   Poista
  2. Aika jänskän näköinen alku. Tuon haluan ehdottomasti nähdä valmiina :))

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...