tiistai 3. tammikuuta 2012

Sääntörikkomus

Tuhma Neulisti! Tuhma! 


Minulla oli tässä viikonloppuna kaksi työtä yhtä aikaa kesken, vaikka vastustan sellaista vakaasti. Tähän tosin oli hyvä syy: Olen tekemässä itselleni tunikaa. Takakappaleen valmistuttua se on mielestäni kuitenkin lähempänä napapaitaa. Ei nyt sentään tosissaan, mutta liian lyhyt yhtä kaikki. Onko jollain kokemusta Dropsin Baby Alpaca -langasta, saako sitä miten paljon venymään liottamalla ja pingottamalla? Hyviä neuvoja otetaan vastaan. Tällä hetkellä arvon kovasti, pitäisikö ongelma yrittää korjata näin jälkikäteen vai kiltisti vain purkaa ja tehdä uudestaan. Huokaus.

Noh, ongelmaan ärsyyntyneenä sitten päädyin tekemään välillä jotain ihan muuta. Virkkasin Vyyhdille joululahjaksi kaulahuivin Kim Hargreavesin mallilla ja siitä tuli sen verran ihana, että halusin itselleni samanlaisen. Nyt huivi on valmis ja pääsee heti käyttöön! :)


Mitä: Clarity / Kim Hargreaves
Miten: Virkkuukoukku nro 7
Mistä: Rowan Lima, 210 g

Virkkaamiseen vierähti yhteensä muutama päivä ja huivi söi Rowanin Lima-lankaa hieman reilun 200 g. Koon 7 virkkuukoukulla huivista tuli mukavan ilmava. Se ei myöskään vaatinut mitään erityisosaamista, koska koostui yksinkertaisesti pylväsrypäistä. Kauniin ilmeen huiville antaa lopuksi virkattava pitsireunus.
Kaulahuivi on iki-ihana, mutta nyt joudun palaamaan tunikadilemman pariin. Apuja?

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Dropsin Baby Alpaca Silkiä pystyy kyllä kivasti venyttämään, mutta jos venyttävää on paljonkin, niin purkaisin ihan suosiolla. Joitain senttejä tulee helposti, mutta kymmenet sentit eivät tietenkään onnistu.

  VastaaPoista
 2. Kiva huivi!

  Ainahan se neulos pari senttiä helposti venyy, mutta en lähtis enempää kiskomaan jos ei helposti anna periksi. Ratkaisu on neuloa aina tunikat ylhäältä alas yhtenä kappaleena, jolloin siitä on helppo tehdä just niin pitkä tai lyhyt kun haluaa tai lankaa riittää ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Judiuni ja Emma. Eipä se varmaan auta kuin purkaa.. Lisää hyviä syitä neuloa tässä välissä jotain ihan muuta!:)

  VastaaPoista
 4. Todella hieno huivi! Juups, kyl Baby Alpaca vähän venyy, mut palautuukin aika nopeasti. Olen kerran huivin pingottanu ja varmaan sen silkin takia kasaantui tosi nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille neuvoista. Purkuunhan se takakappale sitten meni. Onneksi ei tarvitse kokonaan alusta aloittaa, riittää että tekee lisää pituutta ennen hihoja.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...