maanantai 30. tammikuuta 2012

PuffPuff

Viime aikoina yksi jos toinenkin neuleprojekti on mennyt ihan päin seiniä ja mm. tästä syystä vanhat säännöt (=vain yksi työ saa kerrallaan olla kesken) saavat nyt joutaa romukoppaan! Toinen syy on se, että olen nyt koko syksyn ja talven tuijotellut muiden blogeissa toinen toistaan herkullisempia isoäidinneliöpeittoja. Virkkaaminen ei kuitenkaan ole yhtään minun juttuni. Sitten törmäsin Ravelryssä tähän huisin hienoon, tiny owl knitsin neulottuun tilkkupeittoon, johon saa todella kätevästi upotettua kaikki koskaan jääneet jämälangat.

Tilkkupeitto kootaan sadoista pienistä, suljettuna neuleena tehdyistä kuusikulmioista - hexapuffeista- jotka täytetään vanulla. Ohjeen kuvassa olevaan 90 x 120 cm peittoon menee 384 puffia! Itse ajattelin ainakin alustavasti lähteä ahnehtimaan ja haluan isomman peiton. Saa nähdä, kauanko urakassa kestää ja miten pian palaa hermo. :) Tällaiseen rupeamaan ei tietenkään kannata itseään sitoa niin, ettei mitään muuta saisi neuloa samaan aikaan, joten säännöt ovat tässä kohtaa sitten entiset säännöt.


Mitä: Beekeeper's quilt / Tiny Owl Knits
Miten: Bambusukkikset 3.0 mm
Mistä: Jämälangoista

Puffien neulominen alkoi perjantaina ja nyt niitä on 19 ja ½. (Puolikkaita tarvitaan reunoja varten.) Sehän teki sitten noin kuusi puffia päivässä.. Jos ajattelisi, että tahtoisin noin 600 puffin peiton, tässä menisi noin 100 päivää - jos en tee muuta välissä! :D Joopa joo, mutta nyt se on aloitettu. Blogin Valmistuneet 2012 -sivun avulla onkin helppo seurata edistymistä.


Neulisti

maanantai 23. tammikuuta 2012

Joulun jämiä

Edellisestä päivityksestä onkin aikaa. Minun oli tarkoitus esitellä viimeisiä joululahjoja jo paljon aiemmin, mutta tietokoneen muistikortin lukija hajosi enkä päässyt siirtämään tämän tekstin viimeisiä kuvia koneelle. Nopeutimme hieman läppärinhankintasuunnitelmiamme, joten nyt on uusi hieno kone hyppysissä ja kuvat saatu ulos kamerasta.


Mitä: Pipo / Dropsin ohjetta soveltaen
Miten: Neulonta tasona
Mistä: Drops Andes

Ensimmäinen on veljen pipostaan ottama kuva (minä kun unohdin hoitaa asian jouluna) – tässä tosin toimittamassa polvenlämmittimen virkaa. Lankana on aika tarkalleen raidallisesta tuubihuivista jääneet Dropsin Andesin jämät ja malli tasona neulottua ainaoikeaa (Dropsin ohjetta mukaillen). Veli onnistui tietysti ottamaan kuvan juuri saumakohdasta eikä tuo ehkä muutenkaan ole täysin edukseen polvessa, mutta pääasia että löytyy jotain käyttöä...


Mitä: Pipo / oma ohje
Miten: Neulonta
Mistä: Drops Baby Alpaca Silk

Myös isä sai pipon. Lankana on Dropsin mustaa Baby Alpaca Silkiä ja ohje mahdollisimman yksinkertainen oman pään tuotos. Ihanan pehmeä ja ohkainen, mutta silti lämmin. Tykästyin lankaan kovasti ja sitä on varastossa lisääkin odottamassa, että ehtisin tehdä jotain itselleni.


Viimeisenä onkin sitten jo jotain omaa, nimittäin ensimmäinen tämän vuoden puolella valmistunut tuotos. Löysin joulun jälkeisestä alesta Marimekon ihanaa Maisema-kangasta hyvään hintaan ja ompelin siitä verhot punasävyiseen työhuoneeseen. Myös olohuone sai uudet verhot, mutta niitä en jaksanut alkaa ommella itse enkä siksi viitsi esitellä.


Mitä: Verhot / oma ohje
Miten: Ompeleminen
Mistä: Marimekko Maisema -kangas, 5 m

Verhoja lukuunottamatta koko vuosi on tähän mennessä kulunut epäonnista tunikaa neuloessa. En ole vieläkään uskaltanut rasittaa käsiä liikaa aiemman tulehduksen takia, joten työ on edistynyt aika hitaasti. Tarkoitus oli saada se äidille tammikuiseksi syntymäpäiväksi, mutta ei kyllä onnistu sekään aikataulu. Tähänastinen tuotos alkaa kuitenkin vihdoin näyttää kelvolliselta, joten toivottavasti hiljaa hyvä tulee.

Vyyhti

tiistai 17. tammikuuta 2012

Poncho ja hermojen menetys

Taas tuli kuvattua. Tämä poncho valmistui viime vuoden kesällä, värinään huumaava petrooli. Lanka on Dropsin Alpacaa ja sitä kului 180 grammaa. Ohje löytyi jälleen kerran Kimin kirjasta. Ohjeen mukaan työhön tulisi käyttää Rowan Kid Classicia. Hyvä tästä tuli, vaikka käytinkin huomattavasti ohuempaa alpakkaa - taisin sen tähden vain valita isomman koon kuin normaalisti.


Mitä: Nigthshade / Kim Hargreaves
Miten: Neulonta
Mistä: Drops Alpaca, 180 g

Hauskana yksityiskohtana ponchossa on kukkanen, joka on sekin neulottu. Tekniikka kukan ja neuleen reunuksen tekemiseen oli hauska, mutta vei paljon aikaa. Siinä mm. virkattiin ketjusilmukoita pyöröpuikoilla ja reunus tehtiin samaan aikaan muun neuleen kanssa eikä lopuksi, kuten usein on tapana. Ponchon alla on ihana lämmitellä kylmässä työhuoneessa. Alpakkaisena se on myös mukavan kevyt yllä.


Sitten siihen toiseen asiaa - hermojen menetykseen. Vähän aikaa sitten kyselin neuvoja tunikani kanssa, että venyykö Baby Alpaca kostutettuna. Päätin jättää takakappaleen purkamisen odottamaan siihen, että teen ensin etukappaleen valmiiksi. Liian lyhyen takakappaleen avustuksella oli helppo mittailla, milloin etukappale on riittävän pitkä. Sen jälkeen siirryin takaisin takakappaleen pariin ja purin sen hihojen korkeudelle asti. Ajattelin, että nopeastihan sen siitä korjaa... Toisinpa kävi! Ehdin jo neuloa kappaletta puolitoista iltaa, kun lopulta tulin siihen tulokseen, että koko takakappale oli alunperinkin neulottu liian tiukalla käsialalla. Eilen sitten päädyin purkamaan sen resoriin asti ja aloittamaan lähes kokonaan alusta. Ärrin, Purrin ja Murrin! Tämän piti olla nopea neule, mutta nyt siinä on taukoiluineen vierähtänyt jo monta viikkoa, blääh.

Neulisti

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Arvonta!

Tähän väliin pidetään jokin aika sitten täyttyneen 50 lukijan kunniaksi varastontyhjennysarvonta. Minä ja Vyyhti tyhjennetään lankavarastoja ja kaksi onnellista voittaa itselleen uusia lankoja. Palkintoja on kaksi, punainen ja sininen lankapaketti.


Punainen paketti pitää sisällään 4 kerää purppuraista Novita Nallea, 2 punakirjavaa Drops Delightia sekä 2 kerää viininpunaista Narmanli Tekstilin Yumosta (turkkilainen, Novita Tangon kaltainen hapsulanka).


Siniseen pakettiin kuuluu 3 kerää vaaleansinistä Soft Mohairia, 1 harmaa Novita Softy ja kaksi kerää sinistä Laila Alpakkamixiä (toinen kerä on aloitettu, mutta lähes käyttämätön).

Arvan saat kommentoimalla tätä ja kertomalla, kummanko värisen paketin tahtoisit voittaessasi. Kerro mielellään myös, jos huolisit molemmat.

Yhden lisäarvan saat olemalla lukijamme ja toisen lisäarvan voit lunastaa mainostamalla arvontaa blogissasi. Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla osallistut.

Arvonta alkaa N-Y-T ja päättyy 03.02.2012. Arpaonnea toivottavat Vyyhti & Neulisti!

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Paitavanhus

Taas saatiin miehen kanssa kuvattua yksi vanhempi neule. Malli on Kim Hargreavesin Thea. Tein neuleen linkin oikean puolimmaisen kuvan mukaisesti lyhyemmillä hihoilla ja lankana toimi kuvan mukainen beige Rowan Kid Classic. Sitä upposi neuletakkiin 350 g.


Mitä: Thea / Kim Hargreaves
Miten: Neulonta
Mistä: Rowan Kid Classic, 350 g

Ihastelen aina, miten kauniisti neuleet on näissä kirjoissa kuvattu. Kuvauspaikat ovat aina olleet uskomattoman hienoja vanhoja kartanoita, kuvausrekvisiitat, korut ja vaatteet aina niin viimeisen päälle. Tällä kertaa pidin niin kovasti kuvassa neuleen kanssa käytetystä paidasta, että lähdin etsimään itselleni jotain vastaavaa. Olinkin kovin innoissani, kun löysin HenkkaMaukalta sopivan raitapaidan - myöhemmin vasta oivalsin, että se oli tasan sama paita, jota kuvauksessa oli käytetty! :D Onpahan tyyli ainakin kohdallaan.

Napit ovat kauniit, mutta niin painavat, että hihansuut eivät tahdo pysyä ylöspäin käännettyinä. Pitäisi ommella hihansuut paikoilleen, kun vaan joskus saisi aikaiseksi.

Neulisti

maanantai 9. tammikuuta 2012

Koodailua

Nyt kun päästään Vyyhdin kera aloittamaan kokonainen blogivuosi, tehtiin oma sivunsa tänä vuonna valmistuville neuleille. Tuosta yläreunasta pääsee nyt valmistuneet 2012 -sivulle, johon kerätään kaikki 1.1.-31.12.2012 valmistuvat neuleet ja muut käsityöt. Ovat kaikki sitten siellä siistissä sumpussa lankalaatuineen ja langankulutuksineen. Hauska tätä kautta ryhtyä seuraamaan esim. mikä on tämän vuoden suosikkilanka.

Tästä tuli melkoinen askartelupaskartelupäivä, kun piti ahkerasti leikkiä html-koodin kanssa, jotta saatiin sivu toiveiden mukaiseksi. Piti selvittää, miten saa tehtyä useamman palstan tekstiin ja sitten vielä palstojen sisään palstoja jne. Ei sillä, koodailu on kyllä välillä hyvinkin hauskaa ja nyt on ainakin html-taulukot hallussa. :)

Terveisin Neulisti & Vyyhti

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Mutkia matkassa

Sain eilen valmiiksi sukat! Olen aina ennen protestoinut sukkien neulomista pitäen sitä tylsänä touhuna. Nyt kuitenkin kaiken maailman ihanien blogien ja Ravelryn kautta olen löytänyt valtavan kasan minunkin silmääni kiehtovia sukkaohjeita. Tähän kun yhdistetään blogistanian kautta myös löytämäni Zeldan langat, niin sehän oli sitten sillä selvä. Unohtamatta sitä inhottavaa tosi asiaa, että viimeisen vuoden aikan varpaitani on alkanut palella!


Mitä: OppAtt / Jeannie Cartmel
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Zeldan Runotyttö, 90 g

Lanka on siis tosiaan Zeldalta ostettu hurmaava Runotyttö ja sitä kului sukkiin yksi vyyhti. Ihan vähän jäi yli, muutaman sentin olisi pituutta varsiin voinut lisätä. 


Mallina sukissa toimi Ravelrysta löydetty Jeannie Cartmelin OppAtt. Malli viehätti minua yksinkertaisuudellaan. Mutkitteleva kuvio tuo siihen kuitenkin kaivattua mielenkiintoa.


Kuten epäselvästä kuvasta yllä selvästi näkyy, kuvio kulkee kivasti myös takana - aina kantapäähän asti.

Neulisti

torstai 5. tammikuuta 2012

Vanhoja valmistuneita, osa III

Tähän väliin välipalaksi taas muutama aiemmin valmistunut neule.

Sininen tunika on omalla ohjeella neulottu Laila Alpakkamixistä, jonka joskus löysin Lankamaailman alennuskorista. Lanka on suurimmaksi osaksi kylläkin akryylia - alpakka on siinä vain sivumausteena - mutta yhtä kaikki neulos on valtavan pehmeää. Lanka on myös todella riittoisaa, sitä kului tunikaan yhteensä 350 g. Paidasta tuli ihan liian iso, mutta vyöllä sen saa kivasti pysymään muodossa.Mitä: Tunika / oma ohje
Miten: Neulonta
Mistä: Laila Alpakkamix, 350 g

Oranssin neuletakin askartelin viime kesänä Rowanin felted tweedistä. Malli on Favour, jälleen kerran Kim Hargreavesin kirjasta. Neule söi lankaa yhteensä 400g. Erityisesti tykkään tässä napeista ja 3/4 -hihoista. Pidän tuon mittaisista hihoista paljon, mutta minun tulee helposti kylmä niissä. Tämän takin hihat onneksi saa kiskottua ranteisiin asti halutessaan.


Mitä: Favour / Kim Hargreaves
Miten: Neulonta
Mistä: Rowan Felted Tweed, 400 g

Neulisti

tiistai 3. tammikuuta 2012

Sääntörikkomus

Tuhma Neulisti! Tuhma! 


Minulla oli tässä viikonloppuna kaksi työtä yhtä aikaa kesken, vaikka vastustan sellaista vakaasti. Tähän tosin oli hyvä syy: Olen tekemässä itselleni tunikaa. Takakappaleen valmistuttua se on mielestäni kuitenkin lähempänä napapaitaa. Ei nyt sentään tosissaan, mutta liian lyhyt yhtä kaikki. Onko jollain kokemusta Dropsin Baby Alpaca -langasta, saako sitä miten paljon venymään liottamalla ja pingottamalla? Hyviä neuvoja otetaan vastaan. Tällä hetkellä arvon kovasti, pitäisikö ongelma yrittää korjata näin jälkikäteen vai kiltisti vain purkaa ja tehdä uudestaan. Huokaus.

Noh, ongelmaan ärsyyntyneenä sitten päädyin tekemään välillä jotain ihan muuta. Virkkasin Vyyhdille joululahjaksi kaulahuivin Kim Hargreavesin mallilla ja siitä tuli sen verran ihana, että halusin itselleni samanlaisen. Nyt huivi on valmis ja pääsee heti käyttöön! :)


Mitä: Clarity / Kim Hargreaves
Miten: Virkkuukoukku nro 7
Mistä: Rowan Lima, 210 g

Virkkaamiseen vierähti yhteensä muutama päivä ja huivi söi Rowanin Lima-lankaa hieman reilun 200 g. Koon 7 virkkuukoukulla huivista tuli mukavan ilmava. Se ei myöskään vaatinut mitään erityisosaamista, koska koostui yksinkertaisesti pylväsrypäistä. Kauniin ilmeen huiville antaa lopuksi virkattava pitsireunus.
Kaulahuivi on iki-ihana, mutta nyt joudun palaamaan tunikadilemman pariin. Apuja?

Neulisti

maanantai 2. tammikuuta 2012

Heijastimia

Nyt on joulut ja uudet vuodet vietetty ja niiden myötä kiireet alkavat hellittää sen verran, että ehtii vihdoin päivittämään blogia.


Mitä: Heijastimia / oma ohje
Miten: Ompeleminen
Mistä: Huopaa, lankaa, nappeja, heijastinkangasta

Kun käteni menivät joulun alla neulontakelvottomiksi, piti osa lahjaideoista pistää uusiksi. Alunperin olin aikonut tehdä heijastimen vain itselleni, mutta lopulta niitä tulikin askarreltua aika liuta, sekä lahjaksi että omaan käyttöön. Kaikista ei valitettavasti joulukiireessä tullut otettua edes kuvia, mutta tässä kuitenkin suurin osa. Toiset ovat rintaneulakiinnityksellä, osa hakaneulasta langalla roikkuvia ja yksi avaimenperärenkaalla varustettu esimerkiksi laukkuun kiinnitettäväksi. Toivottavasti saatte noista selvän, heijastimien kuvaaminen on nimittäin jokseenkin haastavaa!

Ihanaista uutta vuotta kaikille lukijoillemme! Minä muuten tein tänä vuonna pitkästä aikaa uudenvuodenlupauksia. Miehen kanssa kokeillaan viettää lihatonta tammikuuta, jotta saisimme monipuolistettua ruokavaliotamme (erityisesti viljattomia ja riisittömiä reseptivinkkejä otetaan ilolla vastaan), ja lisäksi aion lukea neljä uutta kirjaa Keskisuomalaisen listalta Sata kirjaa, jotka pitää lukea ennen kuolemaa. Katselin nimittäin vuoden takaista tilannetta ja huomasin, etten ole vuonna 2011 lukenut siitä yhden yhtä teosta. Valitettavasti alkuperäinen lista on ilmeiseti jo poistettu lehden nettisivuilta, mutta sisältö löytyy ainakin täältä, jos sattuu kiinnostamaan.

Vyyhti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...