perjantai 1. lokakuuta 2021

Juuri

Neulesuunnittelijana pääsee toisinaan herkullisesti tutustumaan lankauutuuksiin hieman etuajassa. Sain viime syksynä käsiini Tukuwoolin uutta DK-vahvuista lankaa. Ja tokihan suunnittelin sille ohjeen, mutta jäin odottelemaan langan julkistusta ja sen jälkeen paksummalle langalle sopivaa viilenevää säätä. Niin, että nyt olisi sen hetki!


Mitä: Juuri / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: Tukuwool DK, 495 g

Koska kyseessä oli uutuuslanka, aloitetaanpa siitä. Jännäsin lankaan tutustumista kovin. Odotin sitä tietty innolla, mutta jännitin myös, koska paksumpi, käsittelemätön suomenlampaan villalanka voisi herkästi olla paitsi karheaa, myös hiukan jäykkää.Vaan tämä lanka vei sydämen ensi silmukalla. Yllätyksekseni langassa oli ihan hirmuisen ihanan löyhä kierre paksuksi langaksi ja se on ehkä jopa hieman Tukuwool Fingeringiä pehmoisempaa. Että tykkäsin! Väriksi valitsin puserooni Ujon. Sen harmahtava vaaleanpunainen sävy on suosikkivärini Tukuwoolin kartasta.Paksu lanka huusi päästä palmikoiksi. Inspiraatiota ei tarvinnut odotella, vaan mielessä siinsi heti muhkea palmikkopusero väljällä mitoituksella ja muhevalla, korkealla kauluksella.
Juuri neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Hartioilla neulotaan joustinta samalla, kun ne muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Kun muotoilu on tehty, joustinneule alkaa risteillä paksuina palmikoina. Puseron pitkät hihat ovat sileää neuletta ja hihansuissa on korkea joustin. Myös kaulus neulotaan joustinneuleena ja puseron helmassa on halkio.Alun perin kuvasimme puseron viime talvena hankien keskellä, mutta nyt oli aiheen napata vielä muutama syksyinen kuva, koska talveen on toivon mukaan vielä vähän matkaa. Ohje löytyy nyt Ravelrysta ja verkkokaupastani (www.annajohannadesigns.com) ja koodilla ROOT saa 15% alennusta aina 17.10. asti.

Limenvihreät parrasvalot

Yleensä neuleohje lähtee liikkeelle inspiraatiosta - siis yleensä. Mutta joskus harvoin täytyy auttaa kaveria ja tehdä täsmäohje tarpeeseen. Näin kävi viime syksynä, kun sain Laineelta viestiä, että huivikirjasta puuttuu tietyn mallinen huivi ja aikaa oli jäljellä enää jokunen viikko, kun valmista huivia tarvittaisiin kuvauksissa. Tällä kertaa ehdin onneksi sopivasti hätiin.


Mitä: Limelight / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Black Elephant Merino Singles Fingering + Triskelion Branwen 4-ply, 91 + 70 g

Hakusessa oli sirpin mallinen huivi SW merinosta iloisissa väreissä. Täältä kotoa löytyvällä lankavarastolla ei ollut vaikea löytää sopivia lankoja ja idea huivistakin muotoutui ihanan helposti. Ihan kuin näistä langoista olisi tarkoituskin tulla juuri tällainen huivi.
Limelight sai nimensä ärhäkän vihreästä silkkimerinolangasta, jonka yhdistin kermaiseen roiskevärjättyyn merinoon. Huivi on tosiaan sirpin mallinen ja se yhdistelee ainaoikeaa neulepintaa pitsiin ja raitoihin. Raidat neulotaan hauskasti lyhennetyin kerroksin, joten ne ovat kaikki hieman eri pituisia. Huiviin tarvitset kaksi vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa, yhden kumpaakin väriä.
Ohje löytyy Laine-kustantamon 52 x villahuivit -kirjasta ja nyt myös Ravelrysta ja verkkokaupastani. Ohje on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksi ja 09.10. asti sen saa 15% alennuksella koodilla LIME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...